Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já bych počkala, tři dny jsou prd a ten přechod je prostě těžkej, paní učitelka může být přísnější oproti těm ve školce. Zeptám se blbě, ale proč nešel do ty bližší školy rovnou?
V každém připadě bych syna v klidu vyslechla, šla s ním do školy za učitelkou, zeptala bych se jí proč synovy nepomohla s čipem, je teprve prvňák je ještě zmatený a chvíli potrvá než si zvykne. Hlavně vyřeš v jídelně nový čip, pouč ho na co si má dát pozor. A neboj se říct učitelce že se jí syn bojí a nechce jít do školy, a uvidíš jak bude reagovat.Asi bych v klidu ještě vyčkala, netvrdím že si tvůj syn vymýšlí, ale třeba mluví učitelka zvýšeným hlasem a syn si myslí že učitelka křičí.
Do té nejvzdálenější školy jste ho dali proč? Znáš nějaké rodiče jeho spolužáků? Já se vždycky snažím sondovat i jak to vidí jiní.
Dělat závěry po 3 dnech a řešit přestup do jiné školy mi přijde extrémně přehnané.
Nejdřív bych zjistila, co se děje.
Neplaš, vždyť škola teprve začala. Navíc je to pro něj něco nového, ty začátky nejsou jednoduché. Úplně jsem ale nepochopila proč jste ho dali to té nejvzdálenější školy a až teď začínáš uvažovat, že byste ho dali do bližší školy. Proč jste ho nedali blíž hned?
Já bych si zjistila reference na danou ucitelku od spolužáků, rodičů spolužáků a rodicu byvalych žáčků.
Protože ne všechno, co děti řeknou nebo jak situaci vidí svýma dětskýma očima je skutečný popis reality.
Ano, pro některé děti, hlavně z domova k samostatnosti neuvedené děti, je příchod do školy trochu šok.
Třetí den ztratit čip? Jako učitelka mu opravdu nový zařizovat nebude, ale měla by ho nasměrovat, co dál.
@ugluk píše: Více
Přesně. Naše dítě taky tvrdí, že ucitrlka řve na děti.
No bodejd by na ně nezarvala, když jim 3× řekla, že něco nemají dělat a proc a drahouskum to bylo buřt
Tak holt po čtvrté na ne pořádně houkla. ![]()
Některé učitelky by neměly učit. Syna ještě do této školy dej, ale dávej pozor. Pro mě by to byl velký vykřičník….
@Anonymní píše: Vícečip na obědy musíte vyřešit vy jako rodiče u vedoucí školní jídelny, to učitelka fakt neřeší,
@Svistice píše: Více
To bych vůbec nevěděla, jak udělat - zjistit reference od rodičů žáků nebo bývalých žáků, když nikoho neznám.
Jinak taky myslím, že na hodnocení je času dost. Blbý je, že syn z toho má zjevně noční můry teď. Šla bych si asi popovídat s učitelkou - abych ji vůbec poznala, zjistila, jak reaguje, jak to vidí ze svého pohledu, prostě celkově. Kdyby se jevila ok, prostě bych počkala, jestli si to sedne.
Má tam, zakladatelko, tvůj syn kamarády (třeba ze školky)? Ono se to taky zlepší, až si případně nějaké najde.
Muj syn nastoupil do skoly v dobe rousek, rousku nemohl najit, ucitelka ho odbyla, nevedel, co ma delat, tak vytahl rousku z kose
tenkrat jsem se hodne drzela, abych ucitelce neco nerekla. Jako pro prvnacka je to ohromna zmena a znam ucitelky, co jsou vyhorene a rev neni z jeji strany opravneny.
@sahrazad1 píše: Více
vždyť vůbec nevíš, jaká je situace a kde je pravda
@izabe píše: Více
Děkuji moc za odpovědi všem a dám tomu tedy čas. ![]()
K tomu výběru školy… Školy jsou každá zaměřena na něco jiného. Cizí jazyky, Matematika a Sport.
Začali jsme si s mužem zjišťovat informace ohledně učitelů a přístupu vedení z každého pracoviště k nějakým situacím, jako třeba šikana, jak se řeší situace, když nějaký dítě nestíhá, co jiné děti atd. Rozhodovali jsme se mezi zaměřením na sport a jazyky. Jedna škola z uvedených ale bohužel nemá asistentky a proto jsme se rozhodli právě pro tu ve které syn je. I podle známých a jiných rodičů v okolí to právě vyhrála škola, kam syn nastoupil. + První třídy jsou oddělený od druhého stupně v jiné budově, zájmové kroužky, časově dostupná školní družina.
@kyslík píše: Více
Co třeba se zeptat ještě ve školce rodičů, kteří mají starší děti, sousedů a jejich děti, rodičů na kroužku, na lokálních fb stránkách, poptat se v širším přibuzenstvu, pokud žijí ve stejném meste?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den,
syn 2.9. nastoupil do první třídy. 3 dny byly bez problému ale když jsem ho ve čtvrtek vyzvedla byl nešťastný, že mu není dobře a je unavený.
Přišli jsme domů a vzala jsem teploměr a naměřila jsem 39.5.
Ale… Syn semnou vždy komunikuje a říká, jaký měl den ale tentokrát ne a nechtěl o tom mluvit. Ze čtvrtka na pátek v noci začal blouznit z horečky a říkat, že se bojí školy, že má strach z paní učitelky, že řve po dětech. Ztratil čip na obědy a prý to říkal paní učitelce ale ona mu nepomohla ani neporadila. Ráno si většinu pamatoval, co mi řekl. V pátek na sobotu byl už bez horečky ale opět mluvil ze spaní a říkal,,mami, já se bojím, maminko prosím já tam nechci atd.” Taková situace se nám za celou dobu, co je na světě nestala.
Ve městě máme 3 školy a jsou sloučené do jedné instituce. Škola do které syn chodí je od našeho bydliště nejdál a tak si říkám, že jestli by mu nepomohlo aby chodil blíž a nemusel jezdit autobusem. Nechci dělat hysterku a určitě ne hodnotit paní učitelku po 3-4 dnech. Jen nechci aby se syn trápil ve škole, kde to není ono a nechci aby měl špatný sny a strach semnou o škole mluvit.
Chtěla bych Váš názor na danou situaci. Jestli ještě třeba mám počkat, týden, dva nebo to řešit okamžitě.
Je to velká změna pro dítě, jít ze školky do školy ale syn je člověk, který se chce učit a chci mu to udělat hezký a aby se zase do školy těšil.
Děkuji předem za názory a rady i když třeba nebudou příjemný