Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Učitelka sice čip nevyřeší, ale měla by informovat rodiče. Vždyť jsou to ještě úplní malošci. Kdyby to byl druhák nebo třeba aspoň ta děcka byla ve škole pár týdnů, tak neřeknu, ale takhle chudák kluk.
Zjistila bych si určitě názor jiných rodičů, ale zároveň bych byla ostražitá a nebrala to na lehkou váhu.
@Jahru píše: Více
tak rodiče přece vědí, jak se čip vyřizuje, když mu ho vyřídili - a také určitě vědí, že při ztrátě musí jít a zakoupit nový ![]()
Třeba jedním z důvodu vzdálené školy byl nějaký kamarád, co tam šel? Já se vždycky co nejdříve snažím vyměnit kontakty s rodiči aspoň pár spolužáků, právě proto, že jsou různé situace vnímány jinak. Teď jsme, pravda, už s druhostupnovyma dětma, řešili ve škole aféru, kdy rodiče největších viníků říkali - bohužel k tomu nemůžu nic říct, nás Pepíček říká, že tam vůbec nebyl. A pak strašný halo, že Pepíček dotahnul důtku za úplnou pitomost.
Jako neříkám, že někteří učitelé by radši u IT neměli, zvlášť prvňáky, na druhou stranu tohle vyhodnotit na základě tří dnů a líčení jednoho vyjukaneho prvnacka, je hodně předčasné.
@stinga píše: Více
Jasně, že rodiče vědí, jak se čip vyřizuje. Ale jde o ten konkrétní den, kdy ho neměl. Každá jídelna to má jinak - u nás si třeba musely děti dojít do kanceláře pro lísteček a s ním pak šly k okýnku. A tohle čerstvý prvňák sám nezvládne. S tím by mu měl pomoci někdo dospělý.
Přijde mi, že děláš ukvapená rozhodnutí brzo. Byl první týden školy. Pro tvé dítě je vše nové. Teď je citlivé. Ty situaci nepomáháš, když taky začneš stresovat. Stres přeneseš na dítě. Jakou pověst má učitelka. To se dá zjistit snadno. Jestli je opravdu ukřičená.
@Jahru píše: Více
tak u nás by mu zase jeden oběd dali po nahlášení jména, ale souhlasím, že prvňák 3 dny ve škole není schopen tuhle situaci vyřešit sám,
ale za chápu i tu učitelku, že třetí den ve škole ho odbyla, protože učitelky také mají šílený záhul v těch prvních dnech, než se to všechno zaběhne
@Kelsey1 píše: Více
naše učitelka nám do Bakalářů psala celý první rok, že děti jsou upovídané
asi je málo ukřičená ![]()
mimochodem nechápu, proč nám to píše, já jí také nepíšu, že dcera nechce jít večer spát a že nechce vyklidit myčku ![]()
U nás právě proto pomáhala i vychovatelka z družiny a asistentka. Právě proto, že děti byly tak vykulené, že skoro nevěděly, jestli se jmenujou Pepíček nebo Anička
Po pár týdnech se to setřepalo.
Ale stejně nejvíc záleží na učitelce - u mých dětí byla jedna podobná, jako popisuje zakladatelka (nezvládala třídu 22 dětí, řvala na ně, všechny děti podle ní byly sociálně nezralé a nechopné), druhá - s úsměvem zvládala těch děcek 28, chválila, pomáhala, neřvala. Stejná škola, podobné děti ![]()
To sice mají, ale pokud si berou prvnáky, měly by mít soudnost a trochu maminkovskej přístup. Některé jsou jako saně. Moje dcera učí a když má první třídu, než se zaběhnou je plno komických situací. Říkala, jdeme na tělocvik, jedna holčička usedavě pláče, nemá tašku s tělocvikem, dcera hledá, najde nějakou tašku s jednorožcem, holčička tvrdí, že určitě její není ani věci uvnitř, když se konečně dostanou na zahradu, chvilku cvičí a letí zpět, je konec hodiny. Paní učitelka cválá telefonovat mamince, jakou má tedy dcera tašku s tělocvikem, no přece tu s tím jednorožcem, ještě ráno jsem jí to říkala ![]()
@Svistice píše: Více
Proboha, je to šestileté dítě třetí den v drasticky nové situaci. Ne, fakt není nějaký děsivý prohřešek ztratit čip a učitelka by teda nápomocna být měla (uklidněním, radou), jinak ať jde k páťákům a neděsí svým nedostatkem empatie ty nejmenší děti.
@Liberalissima píše: Více
však ona přišla od páťáků, a s těmito prvňáky zase bude až do páté třídy
@boball píše: Více
A proto mají mít vše podepsané;) aspoň teda u nás…
Nemusí být. U nás na jedné škole točí učitelky jen 1.-2. třídu a další pak 3.-5.
@Jahudka82 píše: Více
To nejspíš mají mít také, ale když to rodiče nepodepíšou, má jim napsat poznámku? Asi jich takových nepodepsaných bylo víc, to já už s ní neřešila, to byla jen taková zábavná vsuvka u kávy, když přijela na návštěvu. Když ti dítě tvrdí, že tohle jeho stoprocentně není, tak taky budeš váhat.
@boball píše: Více
jo, ta učitelka nemá ani časový prostor točit každým batůžkem a hledat jestli na něm náhodou někde je nebo není jméno dítěte
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat