První třída a komplikace

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6918
7.9.24 20:10
@stinga píše: Více

Já tomu taky nevěřím, a to jsem na pár školách působila…
Navíc to vnímání dítěte může být od reality vzdálené na světelné roky. Nevím, jestli to tu zaznělo, ale jestli byl už oslabený, před nemocí, mohlo to taky sehrát svoji roli.
Naše rodina padla druhý den školy, šílená viróza, čtyřicítky, já jsem ještě stále nejsem ok

• načítám...
kocourGarfield
7.9.24 20:17

@stinga náš prvák na střední škole měl první den do 11.45 hod :) Takže ne na každý střední škole se končí v 9.00 hodin. Jak na ZŠ netuším, to nekomentuji.

• Upravit
kocourGarfield
7.9.24 20:18

@Lojzísek U náš ve školce jede aktuálně 7 nemoc :nevim:

• Upravit
77008
7.9.24 20:18
@Lojzísek píše: Více

jo přesně tak,
ale věřím i tomu, že ho paní učitelka, která normálně může být vstřícná a empatická, s tím čipem odbyla, protože zrovna řešila deset jiných věcí a nevěděla, co dělat dřív, a že to nemyslela nijak špatně, jen zrovna byla také ve stresu

• načítám...
Anonymní
7.9.24 20:19

Nemám důvod lhát😀 dvě hodiny s rodiči + přišla,,delegace” z města, takže ten čas fakt utekl. Pak jsme s mužem odcházeli pryč a syn zůstal, proběhla seznamovačka, nějaké informace o školním řádu, určila se pravidla třídy, ukázka družiny, školní jídelny, skříněk, pak šel na oběd a ja byla na třídní schůzce. Odcházeli jsme kolem 12 hodiny :-) Od středy se opravdu učí, mají udělané dvě stránky v ČJ a M. Abych hodnocení uvedla na pravou míru, tak p. učitelka dává razítka. :) úkoly viz. screen z online žákovské.

• Upravit
77008
7.9.24 20:20
@kocourGarfield píše: Více

no jasně, já také neznám všechny střední v republice :oops: ;), ale váš středoškolský prvák měl 3 hodiny a tady prvňáček měl hodiny 4

• načítám...
kocourGarfield
7.9.24 20:26

@Svistice Což o to dítě si nepozná aktovku:) Syn už v první třídě dělal závodně sport, ze třídy tedy část dětí ( chodily spolu pod jeden tým ). A potřebovali nějak odjet na zápas hned po škole a jelikož to bylo brzo, tak trenér jich těch 6 hodil do auta o odvezl ( měl velké auto ) a já měla vyzvednout cestou domů z práce aktovky a dovést je na zápas. Jenže až v té šatně jsem zjistila, že moje dítě má stejnou tašku ( motiv a barvu ) jako 3 další z celé třídy :) Bylo září tedy. Syna do školy jinak vodil sourozenec, co chodil tam taky :) Dalo mi dost práce poznat jeho aktovku :)

Příspěvek upraven 07.09.24 v 20:28

• Upravit
36702
7.9.24 20:27
@Jahru píše: Více

Bingo! Všechno je to jenom o lidech a fakt by někteří lidé neměli ve školství co pohledávat! :cert:

• načítám...
kocourGarfield
7.9.24 20:29

@stinga měl 4 hodiny ale to je jedno. Já reagovala na to, že končí v 9.00 i na SŠ. No nemusí :)

• Upravit
kocourGarfield
7.9.24 20:31
@Anonymní píše: Více
Ta je drsná :mrgreen:
  • Upravit
9060
7.9.24 21:53

U nás bylo zkrácené vyučování letos jen v úterý (třídnické hodiny). To byly tři hodiny na prvním stupni a čtyři na druhém stupni. Od středy se jede podle rozvrhu. I prvňáčci mají od středy čtyři hodiny. Zatím se maloši moc neučili. Chodili po škole. Podívat se do každé třídy, místnosti, co kde je. To zabralo čas. Seznamování (přestože se všichni znají ze školky). Živou abecedu a matiku si prohlíželi. Od pátku pomalu jedou. Syn je v páté. Letos mají první rok jeden den šest hodin. Ve čtvrtek měl prvně šest hodin. Vedení řeklo, že se pojede od středy normálně. Naše středoškolačka měla v pondělí dvě hodiny (od 8:30). Během toho si šla vyřídit obědy a různé formality. Od úterý jedou podle rozvrhu. Už jela normálně na 7h v úterý. Odpadly jim teda v úterý a ve středu poslední hodiny, že bylo horko.
Edit. a prostřední jsem nezmínila. Ta jde prvně v pondělí do školy. Byla týden na výletě v Německu se spolužačkou a její mamkou.

Příspěvek upraven 07.09.24 v 21:59

• načítám...
77008
7.9.24 21:57
@Kelsey1 píše: Více

tak to jedete také dost naostro, no u nás se druhačka neučí možná i proto, že učitelka psala ve středu odpoledne, že má kovid a učí je asistentka,
a ve vedlejším městysu, nebo co to je, byly děti celé dny venku, protože dostali tu výhružku s bombou nebo podminováním, co se o tom píše na internetu, tak vyučování i družina probíhala venku, nevím jak teda obědvali a co by dělali, kdyby pršelo :think:

• načítám...
5164
7.9.24 22:00
@kocourGarfield píše: Více

U nás končili v 11. ZŠ

• načítám...
33005
7.9.24 22:07

@kocourGarfield :mrgreen:

Naštěsti naše děti si věci poznávají už od tří let ve školce. Boll batohy taky moc populární nejsou.

Zato starší má problem i v šesté třídě s time managementem a prokrastinaci. Dnes scéna s placem, neb jsem na něj zaklekla, protože od konce června i přes asi pazero upomimani a připomenutí neměl podepsane učebnice. :zed:

• načítám...
33005
7.9.24 22:11

Jinak k tomu, jak děti popisují realitu. Loňský pátek přitáhl poznamku
Na rodicaku se to řešilo (shodou okolností hned den po incidentu) a měli jsme od 5 děti 4 různé popisy situace. :mrgreen: Si pak vyber.
Pravda byla zřejmě někde u prostřed. :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová