Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Syn má nového učitele. Hned příští týden bude třídní schůzka. To byl teda požadavek vedení. Kdo má novou třídu. Tak hned v září proběhne první třídní schůzka.
@Anonymní píše: Více
tak jo, to je drsná škola,
ale mě ještě napadlo s tím čipem - zeptejte se školníka nebo uklizečky, jestli čip někdo nenašel, dcera ztratila jednou klíč od skříňky a byl u školníka
@Kelsey1 píše: Více
Tak to je bezne, u nas uz tridni schuzky dokonce byly.
@vokishka píše: Více
my máme mít v úterý, ale když je učitelka nemocná, tak nevím, jak to bude
Já teda nevím, jestli žiju v nějaké sci-fi realitě…
U nás ve škole je to tak: Děti z MŠ (předškoláci) chodí do školy cca 3× ročně „na návštěvu“, na nějakou akci. Celé druhé pololetí probíhá dobrovolný adaptační klub s učitelkami, které budou učit první třídy. Po vyhodnocení zápisu proběhne schůzka rodičů s danou učitelkou, tj. rodič paní učitelku aspoň rámcově pozná. Ihned v září (druhý týden) je další schůzka.
První den ve škole jsou děti cca 30 min, ve třídě stojí i rodiče. Postupně se v prvním týdnu čas prodlužuje.
S čipem či jinou nesnází by prvňáčkovi určitě bylo pomoženo.
Působila jsem na více školách vč. obří školy v Praze a bylo to všude velice podobné.
To se u Vás vážně nic takového nedělá? Divné.
@Svistice Tak s prokrastinaci mám problém občas i v dospělosti
A syn si boty do pokračovaček tanečních jel koupit dnes … Je mu 17 a věděl to minimálně 2 měsíce
, že dneska je má
( byla jsem dooost nepříjemná). To že hodinu před odjezdem přicházel s balíkem který obsahovalo nové sako nekomentuji ( původně měl mít jiné sako ale rozhodl se včera pro změnu ).
Ale ono je to hodně o dětech samotných
Kluci rok pod sebou. Jeden vše v penále vyrovnané, v gumičkách. Druhy ty gumičky třetí den školy ustříhal, rozčilovaly ho. Tak nosil díru penal. Ale zase boty měl na střeše školy. Klíče na stromě a ve stavební jámě a tak ![]()
Příspěvek upraven 07.09.24 v 23:08
@stinga nemůžete je mít on-line? V době Covidu jsme tahle měli několik schůzek.
@Jahudka82 píše: Více
Ano, jeden týden najdu v lokání FB skupině fotku lítačky mého dítěte, týden nato jede muž do autobusového depa pro ztracený mobil… fakt jsem ráda, že má aspoň ten čip odděleně ![]()
@kocourGarfield píše: Více
nevím, uvidíme, jak to učitelka pojme, já se spíš bojím, že to přesune o týden a to mám odpolední, příští týden mám noční, tak mi to pasovalo
@vokishka píše: Více
to se právě bojím, ale tak je to nejpravděpodobnější scénář
@kocourGarfield píše: Více
já také prokrastinuji, dnes jsem si dala za úkol zrušit pojištění auta, které už nepoužívám a uklidit špajz, špajz je uklizený, ale to pojištění jsem nezrušila - místo toho tady čtu a píšu ![]()
a loni jeden den dcera nechala kozačku ve stromě, takový hustý stromokeř u školy, my jsme chvíli stály s jinou maminkou a děcka tam běhaly a vlezly do toho stromu, dceři tam spadla kozačka a jelikož už byla tma, nešla najít - tak šla k auto 100 m s jednou nohou v ponožce a druhý den do školy ve sněhulích ![]()
@stinga píše: Více
U nás ve škole byly první den děti z nulteho ročníku ve škole do 11, pak možnost družiny do 15.
Od druhého dne se učí všechny třídy všechny hodiny podle rozvrhu, akorát teda odpoledky nejsou. Učím tam angličtinu, první hodinu (pro nekoho už v úterý) jsme teda řešili pravidla, cíle, pomůcky atd, druhou hodinu (pro někoho už ve čtvrtek) jsme se už normálně učili, pracovali jsme s učebnicí a sešitem.
První hodnocení a úkoly plánuju na příští týden.
@Platanka píše: Více
Taky magor učitelka… To opravdu je cílem dětem tu školu a učení znechutit?
nedivím se, že se dětem nechce po prázdninách do školy, když tam učí takové učitelky ![]()
To, že je učitelka, ještě neznamená, že má vztah k dětem.
Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že jen jedna ze 100 ten vztah má.
Přechod ze školky, je pro dítě vždy těžký. Proto bych očekávala i laskavý přístup učitelky.
Mám více dětí, dnes už středoškoláky a nejmladší v 2.tride.
Jsem sama zaskočená a překvapená, jak se školství ani po letech nezměnilo. Takže u nás už při prvním náznaku, pomohlo prostě za učitelkou jít. Já i manžel.
Zakladatelko jediná ty, můžeš za svého syna bojovat. Ten první rok školy je strašně důležitý, pro budoucí vzdělávání a chuť dítěte se učit.
Pokud by se ti dnešní státní školství nelíbilo, mrkni na komunitní školy.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat