Facka 3,5letému dítěti

Anonymní
22.12.11 13:29

facka 3,5letému dítěti

Dobrý den, mám obrovské výčitky svědomí… Dneska ráno po dost vypjaté situaci dostala má dcera ode mě facku (bylo to po určitém zákazu, kdy nejprve kousala do sebe, poté se snažila kousnout do bráchy) a ruka mi vyjela ani nevím jak a opravdu bohužel rána sedla :,( . Poté se situace doma naprosto srovnala a vše vypadalo ok. Bylo to těsně před odchodem do školky ve shonu a pološeru. Do školky jsme šli dost na knop, tak po superrychlém převlečení a předání jsem upalovala domů. V poledne, když jsem pro ni dorazila, tak jsem si všimla, že má obtisk dvou mých prstů na tváři :,( .Pravda je, že dcera má hodně světlou kůži a dost toho je na ní vidět, stačí fakt málo. Tím se rozhodně nechci omlouvat. Jsem z toho fakt hotová. I učitelky se jí ptaly, co to má (snad se u toho naskytla i ředitelka) - volala jsem jim a situaci snažila vysvětlit. Ve školce určitě vypadám jako matka tyranka. Mám pocit, že jsem to vážně nezvládla, je mi hrozně, cítím se strašně provinile. Přes zadek sem tam plácnu, ale tohle mě vážně mrzí… Vím, že mě odsoudíte ani nevím, co chci slyšet, jen jsem se potřebovala vypovídat…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44341
22.12.11 13:34

Já teda nejsem příznivcem facek, protože při nich můžeš dítěti ublížit(slyšela jsem o případu, kdy praskl ušní bubínek). Ale přesto si myslím, že učitelkám nemusíš nic vysvětlovat :nevim:
Jedna dobře střelená „facka“,jak se říká, neublíží. Já mám teda raději pořekadlo, že na namoženou „prdel“, ještě nikdo neokulhal :lol: . Proto bych se spíš držela plácnutí na zadek nebo po nohách, facky a pohlavky fakt nemusím.
Já mám pocit, že se to v dnešní době moc hrotí. Někde řeší ve školkách pitominy a případy skutečně týraných dětí zůstávají léta skryty..

Já bych to učitelkám jednou jedinkrát vysvětlila,když už se starají, a dál bych neměla potřebu to komentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.12.11 13:35

Neodsuzuju, tohle pochopí naprosto každý..O to víc učitelky ve školce, které pracují s dětmi..
Nědelej si hlavu..sama víš dobře ,že nejsi žádná tyranka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
22.12.11 13:36

Jééééj… Chápu že máš špatné svědomí.. Ale už se stalo.. Učitelkám si neměla volat a neco vysvětlovat.. teprve až by se tě ptali jsi měla říct že už ses neudržela.. A matka tyranka určitě nejsi.. Fakt nevím co k tomu víc napsat.. jelikož mám male dítě a to jestě takhle nezlobí.. Takže nevím jak bych sama zareagovala.. Snad tě tu nějak holky podpoří.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
6569
22.12.11 13:50

Bože, zakladatelko, stane se! Já nemám ráda bití přes obličej, ale afekt je afekt. Kdybys byla matka tyranka, neřešíš to… Jasně, lepší je přes zadek, ale prostě, stalo se. U děcka je jedna výchovná rozhodně účinnější než sálodlouhlé vysvětlování a hysterické ječení.
Učitelkám nemusíš nic vysvětlovat, nevyčítej si to… Prostě malou vychováváš :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
22.12.11 13:53

Nemám ráda facky..spíš přes zadek když už, ale chápu, že ti ujela ruka. Mamce taky kolikrát ujela ruka, ale stejně ji mám nejradši.

Tyranka nejsi. Kolikrát já jsem měla obtisk celé ruky na stehnu..facky si taky dobře pamatuju,..ale to není nic, když sme se jako malý praly se sestrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 13:54

Holky jste opravdu zlaté… Asi bych se tím tolik netrápila, kdyby neměla obtisk… Už je to sice dost světlé, ale vidět to je. Opravdu nemám pocit, že to bylo tak obrovskou silou :nevim: . Ještě se omlouvám, že píšu jako anonym, je to pro mě hodně citlivé.

• Citovat
  • Upravit
25324
22.12.11 13:57
Lizbeth píše:
Neodsuzuju, tohle pochopí naprosto každý..O to víc učitelky ve školce, které pracují s dětmi..
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
22.12.11 14:03
Anonymní píše:
Holky jste opravdu zlaté… Asi bych se tím tolik netrápila, kdyby neměla obtisk… Už je to sice dost světlé, ale vidět to je. Opravdu nemám pocit, že to bylo tak obrovskou silou :nevim: . Ještě se omlouvám, že píšu jako anonym, je to pro mě hodně citlivé.

Mamka mě jednou málem vyhodila hubu z pantu. Už nevím, kvůli čemu to bylo, ale asi sem ji hodně naštvala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.12.11 14:04
Sumaya píše:
Anonymní píše:
Mamka mě jednou málem vyhodila hubu z pantu. Už nevím, kvůli čemu to bylo, ale asi sem ji hodně naštvala. :mrgreen:

mě zas jednou máma dala takovou,že jsem druhou chytila o zeď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
22.12.11 14:05

jako ostatní holky jsem taky toho názoru že do hlavy ani na tvář rači ne ale taky mi občas ruka ujede a ani by mě nenapadlo se tím nějak dál zabývat.co se učitelek týče tak by mi bylo uplně jedno co si myslí,myslím že ony to nijak neřeší.kolikrát třeba zprdnu dceru i před nima,dyť natom nic není pokud zlobí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
22.12.11 14:06

Já nevím, už bych to neřešila, mrzí tě to a na druhou stranu asi víš, že si to dcera bude pamatovat. Musím říct, že i mně občas ruka ujede, někdy prostě jsou slova úplně zbytečná (alespoň pro mé děti), asi záležína náladě mé, ale i dětí…Pravda je, že pokud u nás něco (nemusí to být facka nebo na zadek) proběhne ráno před školkou a dcery jsou třeba ubulené, učitelce to říkám, že nemáme zrovna dobré ráno ;)(stalo se to teda zatím jednou :) ).
A pokud jde o kousání, tak je určitě dobré, že to řešíš rázně, protože zrovna u mladší dcery ve třídě máme „kousací“ dítě a musím říct, že je to hodně nepříjemné, když ti domů dorazí dítě s kousancem, který hraje všemi barvami ještě týden. Myslím, že v tomhle věku už by děti mohly vědět, že to druhého bolí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
22.12.11 14:07

Anonymní…počkej, já založím téma, sourozenecká láska - vzpomínky :-) a uvidíš, co sme si udělali jako malý. Takže nějaká facka od mamky nic nebylo. Teď když nad tím tak přemýšlím, tak se tomu směju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
22.12.11 14:23
Lizbeth píše:

souhlas, učitelky chápou, matky také, každému normálnímu člověku ti grázlíci občcas pocuchají nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
22.12.11 14:23

Hmm, tak snad ses poučila a příště si jí dej radši sobě. Nejsem příznivcem vysvětlovací metody ale ani ne bití do obličeje a do hlavy. Mělas jí lupnout přes zadek. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí