Fackování ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
3.4.15 10:41

Asi bych upozornila učitelku, že se toto děje opakovaně a ať s tím něco udělá, jinak že vyzvu mé dítě, aby se co nejúčinněji bránilo. Jestli uč. dítě srovná nebo pozve rodiče nebo něco jiného, to už je její starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.4.15 14:15

Já bych taky volila variantu, říct učitelce, jeslti by nedávala pozor, že je takový porblém..
My měli něco podobného, hošík si rypkal i když jsem byla v šatně.. ale to jsem nevěděla, že jde o toho kluka, co našemu škodí…
NO vyřešilo se to zajimavě..
Jednou jsme šli na zmrzlinu a náš kluk prostě víc nahlas mluví a říká.. tam u toho stolku ten chlapeček je zlý a ve školce ubližuje mě i jiným dětem a pani učitelka mu pak nadává.. tatínek to slyšel.. od té doby byl klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
3.4.15 14:17

@kvaček cože dělal? rypkal? co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.4.15 14:18

@Knihomyš no rýpal… jakože ryl slovně do našeho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
3.4.15 14:27

@kvaček aha, děkuji za vysvětlení. rýpat znám, rypkání je hezčí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
3.4.15 14:48

Náš malý taky nastoupil do školky trochu dřív, 3 měsíce před 3. narozeninami. Taky tam mají jednoho kluka co bije děti. Hned pár dnů co tam chodil, začal požduchovat našeho v umývárnách. Řekla jsem jim ať se toho nechají a neřešila to. Ten druhý, ale šel za námi až do šatny a furt vyrypoval. Tak jsem mu řekla ať to nedělá a nějak jsem to brala v klidu. V tom se do toho vložila jiná matka a řekla mu ať zapadne do třídy a nezlobí tu. A pak mi vykládala, že ten kluk tam všechny bije a jejich malý k vůli němu nechtěl chodit do školky. Když to řekla učitelkám, tak ještě toho raubíře bránily, že on je takový zaostalejší a že on za to tak nemůže…No přístup, jak stehno. Rodinu kluka znám z vyprávění asi to nemá doma lehké - matka ho nesnáší, bije ho, je nechtěný a je na něj hnusná, více méně se o něj a sourozence stará babička. No je to složité, ale to ho neopravňuje ubližovat ostatním že. A kdo jiný by mu to měl vysvětlit než učitelky, když rodina nefunguje jak by měla. Jednou jsem taky tak přišla a dívala se na malého přes to okno. Učitelky seděly pod okýnkem a viděly přesně to co já. Náš malý jedl, ten druhý k němu přišel a začal ho tak lehce nenápadně požduchovat, syn se ohradil a kluk ho zas pleskl a odešel. Syn už se ohradil razantně a odešel a ten druhý zas za ním a pleskl ho. No prostě schválně provokoval a učitelky nic…Nakonec syna, tak vytočil, že ten si po dalším útoku stoupl, šel za ním a oběma rukama ho pěstmi bouchl do hlavy. Teď teprve zareagovaly učitelky…nevím co jim řekly, ale každopádně spíš zarazily syna, než toho druhého. Zatím jsem nějaké dusno nedělala. Synovi jsem vysvětlila, že má klukovi říct ať ho nebouchá, pak to říct učitelce a když to nepomůže oplatit mu to. Syn mu to asi spíš oplácí, ale zase si tím asi získal respekt. Kluk ho otravuje pořád, ale někdy si spolu i hrají. Do školky chodí malý rád a nějak výrazně si nestěžuje, že by mu tam někdo ubližoval. Takže to zatím dal neřeším. Kdyby si ovšem stěžoval rozhodně bych to být nenechávala. Nejdřív bych to řešila s učitelkama a pak bych si promluvila s klukem, když by zase přišel až do šatny, protože v našem případě to řešit s rodiči asi nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí