Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj vsem, chtela bych se zeptat, bereme penizky pres lisku a tak jako vetsina chceme nejakou cast na neco jineho, tak se chci zeptat, kde sehnat fiktivni smlouvy? Hodne jsem se setkala, ze firmy za to chteji 19% dan + dalsich 10% za to, ze mi to proste napisi.
Milá tazatelko, a to si vážně myslíš, že ti někdo odpoví?
Já upřímně doufám, že admin tuhle diskusi co nejrychleji smaže.
A laskavě neurážej většinu lidí, kteří čerpají úvěr na to, na co je určený.
Jen tak mimochodem, svým jednáním se dopouštíš velmi pravděpodobně trestného činu, tak nechtěj, aby ti v tom ještě někdo pomáhal.
Christabel
Jiránek píše:
Ahoj vsem, chtela bych se zeptat, bereme penizky pres lisku a tak jako vetsina chceme nejakou cast na neco jineho, tak se chci zeptat, kde sehnat fiktivni smlouvy? Hodne jsem se setkala, ze firmy za to chteji 19% dan + dalsich 10% za to, ze mi to proste napisi.
tak to jste si neměli brát úvěr přes stavebko ale z normální banky. Když potřebujeme peníze i na něco jiného a víte že budete potřebovat faktury ![]()
Ja myslim, ze nejsem jedinna kdo takhle uvazuje, ze sveho okoli znam spoustu lidi, presneji receno i primo takove lidi, co delaji v bance berou si hypoteku kupuji si za ni auto. Ja treba potrebuji cast penez na vyreseni ziv.situace a tim, ze mam stavebko xxx let, tak byl tohle nejrozumnejsi a nejrychlejsi mozna i nejlevnejsi zpusob, sama mi ho poradila i moje fin.poradky a dalsi dve taky u konkurence, takze asi nebudeme vsichni svati, ze????
Mno všichni svatí asi nejsou,a le asi bych to zrovna neřešila tady.
Taky máme úvěr ze stavebka a pár doklady jsme si se ségrou navzájem vypomohli, když nás pálil termín pro doložení dokladů. Ale šlo o malé částky, tudíš doklady nebyli na jméno, takže tak…Jít rovnou do nějaké firmy, kde nemám známého a chtít po nich „bianko“ faktru, by mě asi nenapadlo a z vlastní praxe - ze zaměstnání vím, že třeba napsat si vlastní fakuru s razítkem nějaké firmy - je úvěrový podvod jako blázen a dávají se za to poměrně velké tresty (oběma stranám) ![]()
ono se to celkem i vyplati - kdyz porovnate vysi uroku u uveru bydliciho a uveru spotrebniho. Ale kde neni zalobce - neni soudce…
No já bych až tak nesoudila, setkala jsem se s tím, že jistá paní si koupila ze stavebka auto, a sama paní v bance si doklad sehnala a říká tomu spřátelené firmy, myslím je to stálo 5 tis. Na to jsem já osobně valila oči. Ono je totiž o této paní známo, že lidem pořizuje domy na čtyř kolech.
Jo, o takových pak vede policie takové tlusté spisy.
Můžete mi věřit, viděla jsem na vlastní oči ![]()
No já neviděla „Na vlastní oči“, ale viděla jsem ty spisy v práci na stole -taky na vlastní oči
A nebyla to zrovna paní v bance, která na tom ulétává často, ale zkrátka, ten kdo si půjčil a ten, kdo poskytl falešné doklady ![]()
Původně jsem chtěla smazat diskusi, ale nechám ji tu - snad jako varování…
L.
Samozrejme muzete tuhle diskusi smazat, ale ja jen napsala to, co lidi delaji a mlci o tom.
já si taky myslím, že to dělá hodně lidí. My taky provádíme rozsáhlou rekonstrukci staršího rod. domku a kdybychom měli někde možnost získat nějaké faktury, tak taky bychom je vzali a z ušetřených peněz bychom z ruky zaplatili třeba nějaké zedníky nebo jiné řemeslníky, protože když Vám takový řemeslník vystaví fakturu za práci, tak je to pěkná pálka, ale když byste mu zaplatili za práci mimo fakturu, tak ušetříte spoustu peněz. Ze začátku jsme měli 2 zedníky, kteří nám řádně za práci vystavovali faktury a byla to docela pálka a to jsme měli ty z levnějších zedníků, ale postupně jsme si raději vše začali dělat sami, protože bychom se jinak nedoplatili. Jenže díky tomu, že si vše děláme sami , tak rekonstrukce už trvá téměř rok.