Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj chci se zeptat, kdyz si chci vzit hypoteku pres lisku, jestli nekdo nevi, jak dlouho trva schvaleni, nekde jsem cetla, ze snad dokonce az 2 mesice…nevite o tom nekdo neco?? Dekuji
Ahoj,
nám před lety taky řekli, že až 2měs, tak manžel zajel přímo do jejich sídla v Praze, vyřídil to tam a měli jsme to cca za 2týdny.
Nam vyrizeni trvalo take cca skoro 2 mesice. Priserne litani a papirovani, ale kdyz uz to ma clovek za sebou, tak na druhou stranu, bydlet ve svem je k nezaplaceni ![]()
Mne to trvalo asi mesic, a mohlo to byt i min, kdyby pravnicka nenapsala do smlouvy blbe cislo SVYHO uctu (posilalo se to pres pravni uschovu). Tusim ze samotny schvaleni trva deset dni a dalsi dobu trva prevod a tak, nejake lhuty na doruceni… Uz si to resne nepamatuju, jsou to dva roky. Kazdopadne jsem spokojena.
Liška ale dělá jenom úvěry ze stavebního spoření a ne hypotéky, ne?
Ne dela taky hypoteku, mame to ve vyrizovani, cekame na to, jestli nam Praha schvali dat do zastavy jen jednu bytovou jednotku v rodinnem domku, nikoliv cely dum.
100%, mame tady vecne bremeno, ktereho se rodice nehodlaji vzdat, od unora je nově, ze nevadi, kdyz se zastavi jen polovina domu, musi mit ale kazda byt.jednotka sve socialni zarizeni.
Dobrý den, maminky…
Když se mi narodil syn, založila jsem mu spoření (lišku). Na ten účet spořím jemu 1.700,– a zbytek peněz sobě 1.700,–(to jsem začala až v průběhu).
Za rok, po 6 letech končí a ráda bych si část svých peněz,,vybrala,, a jemu pokračovala dál. Je to vůbec takto možné? Nebude v tom nějaký problém, jelikož je to na jeho jméno?
Nevím proč, teď mě to tak napadlo.
Moc děkuji za odpovědi, třeba s tím má některá z Vás zkušenost. ![]()
Prosím anonym, finance…
@Anonymní píše:
Dobrý den, maminky…
Když se mi narodil syn, založila jsem mu spoření (lišku). Na ten účet spořím jemu 1.700,– a zbytek peněz sobě 1.700,–(to jsem začala až v průběhu).
Za rok, po 6 letech končí a ráda bych si část svých peněz,,vybrala,, a jemu pokračovala dál. Je to vůbec takto možné? Nebude v tom nějaký problém, jelikož je to na jeho jméno?
Nevím proč, teď mě to tak napadlo.
Moc děkuji za odpovědi, třeba s tím má některá z Vás zkušenost.Prosím anonym, finance…
Vyber vše a kupte/opravte co potřebujete. Spoření se vůbec nevyplatí a ty peníze ztrácí hodnotu. Dětem už vůbec. Taky jsem jim to uzavřela a teď lituji.
Je na jeho jméno, ale ty jsi zákonny zástupce.
@JancaS84 děkuji za odpověď…
Já vím, že ztrácí hodnotu ![]()
Ale mám potřebu mu jednou něco dát. Jako já jsem dostala od svých rodičů. I kdyby to mělo padnout třeba na jeho studium, protože je jasné, že za 15 let si za 300.000,– nic nepořídí.
Státní podporu máš ale jen za těch 1700.. za těch dalších už není ani ta státní podpora…
@KKK85 Ano, toho jsem si vědoma. Právě mě ještě napadlo se na to vykašlat a těch svých 1.700,– posílat na spořicí účet, kde mám teď alespoň úrok 5%.
Pak by odpadl třeba problém s tím, že bych si 60.000,– z té lišky chtěla vybrat a 100.000,– mu tam nechat a spořit mu dál.
Bacha na Přespoření!! mrkni na cílovou částku, posíláš tam dle mne strašně moc…
nejvýhodnější je na stavebko posílat jen těch 1700, na zbytek nad to nedostáváš vůbec žádnou státní podporu a navíc máš ty peníze vázané!!!
V době 20% INFLACE bych se na to pěkně vyprdla posílat tam 3400!, hážeš peníze z okna, posílala tam jen 1700 synovi a zbytek co šetříš sobě, si posílej na spořák… ![]()
@Lucy75
To by mělo být v pořádku. Neposílám tolik peněz od začátku. Cílová částka je na 200.000,– a v době ukončení spoření by tam mělo být kolem 170.000,–
Ale asi máš pravdu a udělám to tak. Sobě jsem začala posílat s vidinou, že to bude fajn,, přilepšení,, a navíc nemám nutkání na ty peníze sahat, jako kdyby ležely na úctě a jsou hned při ruce…