Sporeni s liskou

107
2.5.08 10:54

Sporeni s liskou

Ahoj chci se zeptat, kdyz si chci vzit hypoteku pres lisku, jestli nekdo nevi, jak dlouho trva schvaleni, nekde jsem cetla, ze snad dokonce az 2 mesice…nevite o tom nekdo neco?? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
2.5.08 14:04

Ahoj,

nám před lety taky řekli, že až 2měs, tak manžel zajel přímo do jejich sídla v Praze, vyřídil to tam a měli jsme to cca za 2týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
2.5.08 20:52

Nam vyrizeni trvalo take cca skoro 2 mesice. Priserne litani a papirovani, ale kdyz uz to ma clovek za sebou, tak na druhou stranu, bydlet ve svem je k nezaplaceni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
2.5.08 21:21

Mne to trvalo asi mesic, a mohlo to byt i min, kdyby pravnicka nenapsala do smlouvy blbe cislo SVYHO uctu (posilalo se to pres pravni uschovu). Tusim ze samotny schvaleni trva deset dni a dalsi dobu trva prevod a tak, nejake lhuty na doruceni… Uz si to resne nepamatuju, jsou to dva roky. Kazdopadne jsem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.08 14:15

Liška ale dělá jenom úvěry ze stavebního spoření a ne hypotéky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
3.5.08 15:38

Ne dela taky hypoteku, mame to ve vyrizovani, cekame na to, jestli nam Praha schvali dat do zastavy jen jednu bytovou jednotku v rodinnem domku, nikoliv cely dum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.08 21:05

jseš si jistá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
4.5.08 22:41

100%, mame tady vecne bremeno, ktereho se rodice nehodlaji vzdat, od unora je nově, ze nevadi, kdyz se zastavi jen polovina domu, musi mit ale kazda byt.jednotka sve socialni zarizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 07:40

Dobrý den, maminky…
Když se mi narodil syn, založila jsem mu spoření (lišku). Na ten účet spořím jemu 1.700,– a zbytek peněz sobě 1.700,–(to jsem začala až v průběhu).
Za rok, po 6 letech končí a ráda bych si část svých peněz,,vybrala,, a jemu pokračovala dál. Je to vůbec takto možné? Nebude v tom nějaký problém, jelikož je to na jeho jméno?
Nevím proč, teď mě to tak napadlo.
Moc děkuji za odpovědi, třeba s tím má některá z Vás zkušenost. :kytka:

Prosím anonym, finance…

• Citovat
  • Upravit
35741
1.10.22 08:16
@Anonymní píše:
Dobrý den, maminky…
Když se mi narodil syn, založila jsem mu spoření (lišku). Na ten účet spořím jemu 1.700,– a zbytek peněz sobě 1.700,–(to jsem začala až v průběhu).
Za rok, po 6 letech končí a ráda bych si část svých peněz,,vybrala,, a jemu pokračovala dál. Je to vůbec takto možné? Nebude v tom nějaký problém, jelikož je to na jeho jméno?
Nevím proč, teď mě to tak napadlo.
Moc děkuji za odpovědi, třeba s tím má některá z Vás zkušenost. :kytka:Prosím anonym, finance…

Vyber vše a kupte/opravte co potřebujete. Spoření se vůbec nevyplatí a ty peníze ztrácí hodnotu. Dětem už vůbec. Taky jsem jim to uzavřela a teď lituji.
Je na jeho jméno, ale ty jsi zákonny zástupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 08:21

@JancaS84 děkuji za odpověď…
Já vím, že ztrácí hodnotu :(
Ale mám potřebu mu jednou něco dát. Jako já jsem dostala od svých rodičů. I kdyby to mělo padnout třeba na jeho studium, protože je jasné, že za 15 let si za 300.000,– nic nepořídí.

• Citovat
  • Upravit
7330
1.10.22 08:51

Státní podporu máš ale jen za těch 1700.. za těch dalších už není ani ta státní podpora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 09:14

@KKK85 Ano, toho jsem si vědoma. Právě mě ještě napadlo se na to vykašlat a těch svých 1.700,– posílat na spořicí účet, kde mám teď alespoň úrok 5%.
Pak by odpadl třeba problém s tím, že bych si 60.000,– z té lišky chtěla vybrat a 100.000,– mu tam nechat a spořit mu dál.

• Citovat
  • Upravit
24800
1.10.22 10:22

Bacha na Přespoření!! mrkni na cílovou částku, posíláš tam dle mne strašně moc…
nejvýhodnější je na stavebko posílat jen těch 1700, na zbytek nad to nedostáváš vůbec žádnou státní podporu a navíc máš ty peníze vázané!!!
V době 20% INFLACE bych se na to pěkně vyprdla posílat tam 3400!, hážeš peníze z okna, posílala tam jen 1700 synovi a zbytek co šetříš sobě, si posílej na spořák… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 10:58

@Lucy75
To by mělo být v pořádku. Neposílám tolik peněz od začátku. Cílová částka je na 200.000,– a v době ukončení spoření by tam mělo být kolem 170.000,–
Ale asi máš pravdu a udělám to tak. Sobě jsem začala posílat s vidinou, že to bude fajn,, přilepšení,, a navíc nemám nutkání na ty peníze sahat, jako kdyby ležely na úctě a jsou hned při ruce…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel