Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja sem napisu az jak budu vedet, dosel mi dopis od poldu zrovna nak kolem vanoc, ze mam prijit na podani vysvetleni ve veci ohrozovani zdravi ditete. Prave ze dite v poho. No jako noci spi blbe nebo drive spala hodne blbe, takze mozna jedine tohle.
Hmmm no napisu sem az budu vedet konkretne oni to tam konkretne nepisou. Hm snad mi to reknou jinak budu asi paranoidni. Jako napisu az jak to dopadne. Ja tu diskuzi chtela zalozit ted abych vedela jestli se to uz nekomu trebas nestalo a co se pak u nej delo.
No me mrzi ze za mnou neprisli a nerekli mi to do oci, proste me to pride krute. Prave jeste k tomu ze dite je v poho
@Anonymní píše:
Ja sem napisu az jak budu vedet, dosel mi dopis od poldu zrovna nak kolem vanoc, ze mam prijit na podani vysvetleni ve veci ohrozovani zdravi ditete. Prave ze dite v poho. No jako noci spi blbe nebo drive spala hodne blbe, takze mozna jedine tohle.
Hmmm no napisu sem az budu vedet konkretne oni to tam konkretne nepisou. Hm snad mi to reknou jinak budu asi paranoidni. Jako napisu az jak to dopadne. Ja tu diskuzi chtela zalozit ted abych vedela jestli se to uz nekomu trebas nestalo a co se pak u nej delo.
No me mrzi ze za mnou neprisli a nerekli mi to do oci, proste me to pride krute. Prave jeste k tomu ze dite je v poho
Ale to preci neznamena, ze se to musi tykat tveho ditete. Treba je v maleru nikdo jiny a ty, jako svedek mas prijit podat vysvetleni (vyjadrit se k tomu).I takhle se to preci da pochopit, ne?
V dopisu je zretelne napsano, ze udani je na tve jmeno?
Znamemu take kdysi prisla vyzva k podani vysvetleni a slo o to, ze jeho kolega v praci neco stahoval na vypaloval a siril dal.Od kamarada chteli vedet, zda o tom neco nevi…
@sara1000 píše:
Ale to preci neznamena, ze se to musi tykat tveho ditete. Treba je v maleru nikdo jiny a ty, jako svedek mas prijit podat vysvetleni (vyjadrit se k tomu).I takhle se to preci da pochopit, ne?
Ano, dá..může jít o sousedovic dítě, či o dítě tvého bratra.. no možností je spousta, pokud tam nic jiného napsané není, tak nemusíš stresovat. Kdy máš jít vysvětlení podat?
@Kallkapa píše:
Ano, dá..
To je možné, že potřebují pouze svědectví, nemusí to být mířeno zrovna na tebe..
@Anonymní píše:
Já byla jednou podat vysvětlení na fízlárně za to, že jsem špatně parkovala. No to sice není úplně to samé
ale nakonec jsme si to vysvětlili a ačkoli jsem opravdu blbě parkovala, jen udělali tytyty a bylo to bez pokuty.
Tak ty to holt vysvětlíš a bude, vůbec bych se toho nebála, oni fízlové taky na ty falešný udání budou zvyklí. ![]()
@Anonymní píše:
dosel mi dopis od poldu zrovna nak kolem vanoc, ze mam prijit na podani vysvetleni ve veci ohrozovani zdravi ditete.
Jestli je to napsané takhle, není tam jméno dítěte nebo tvoje, může to být jenom svědecká výpověď. Manželovi kdysi taky přišlo předvolání kvůli napadení a to ještě policajti přišli za ním do práce a hledali ho, samozřejmě to podali ve stylu „Hledáme pana xy kvůli napadení“
Napadli jeho známého a on ho uvedl jako svědka
Jinak udání může být anonymní, takže policajti ti jméno nemusí říct
Já si myslím, že kdyby šlo: 1. o tebe a tvoje dítě a 2. o ohrožování dítěte, tak se vůbec nebudou párat s nějakými obsílkami a rovnou si pro vás do bytu přijdou. Přece jen ve věcech týrání dětí se všechno řeší dost rázně (většinou) a myslím si že sociálka s policajtama za dveřmi by byl podle mě asi první krok.
Díky za jiný uhle pohledu to mě nenapadlo. No moje dite tam neni jmenované jen já - a pak vec ohrozovani zdravi ditete.
Tak ja zkusim nebejt zatim paranoidni a vydrzet to do terminu co mi reknou a napisu jak to dopadne. Ja si teda nejsem vedoma ceho bych se ucastnila ale kdo vi kdyz si rikam ze uz to zacina bejt i tady jako v americe kde se i za naplacani na verejnosti dostane zena pred soud. Nekdy staci fakt kravina.
Ale ten clovek by asi fakt musel bejt dost hloupej kterej by me udal protoze na moje dite fakt pada samá chvala fakt to vubec nemuzu nak pochopit. Kdyby bylo naky divny neřeknu ale fakt neni
a v noci snad rve kazdy mimco. Co pak az bude mit obdobi vzdoru a bude rvat kvuli blbosti to me snad rovnou zatknou?
To me prijde fakt nefer.
@Anonymní píše:
Díky za jiný uhle pohledu to mě nenapadlo. No moje dite tam neni jmenované jen já - a pak vec ohrozovani zdravi ditete.
Tak ja zkusim nebejt zatim paranoidni a vydrzet to do terminu co mi reknou a napisu jak to dopadne. Ja si teda nejsem vedoma ceho bych se ucastnila ale kdo vi kdyz si rikam ze uz to zacina bejt i tady jako v americe kde se i za naplacani na verejnosti dostane zena pred soud. Nekdy staci fakt kravina.
Ale ten clovek by asi fakt musel bejt dost hloupej kterej by me udal protoze na moje dite fakt pada samá chvala fakt to vubec nemuzu nak pochopit. Kdyby bylo naky divny neřeknu ale fakt nenia v noci snad rve kazdy mimco. Co pak az bude mit obdobi vzdoru a bude rvat kvuli blbosti to me snad rovnou zatknou?
To me prijde fakt nefer.
To by měli plný basy. Ani místo po amnestii by nestačilo. Obdobím vzdoru si musí projít každý prcek a tedy bohuže i každý rodič ![]()
Snad už to není jak za komunistů, aby se slušný člověk musel bát policajtů. Podáš vysvětlení, na co se budou ptát (pokud to budeš vědět) a bude.
Ono na jedné straně stojí případné podezření z ohrožování zdraví dítěte (to by muselo být podložené), na druhé straně je zde ochrana před neoprávněným zasahováním do rodinného života (a to je stejně závažný TČ). Takže se nemusíš bát, že tě bude někdo popotahovat a plést se mezi tebe a tvé dítě, pokud máš čisté svědomí: To by si moc rozmyslel.
Zakladatelko - podat oznámení na policii může kdokoliv, kdo má podezření, že ses dopustila nějakého protiprávního jednání. Pokud se nemáš čeho bát, jdi podat vysvětlení na policii a je to. POkud někdo oznámení podal, je tohle běžný postup policie, věc prošetří a hotovo. Pokud je u vás vše v pořádku, není důvod se obávat.
@sad 1 píše:
Zakladatelko - podat oznámení na policii může kdokoliv, kdo má podezření, že ses dopustila nějakého protiprávního jednání. Pokud se nemáš čeho bát, jdi podat vysvětlení na policii a je to. POkud někdo oznámení podal, je tohle běžný postup policie, věc prošetří a hotovo. Pokud je u vás vše v pořádku, není důvod se obávat.
Přesně tak!
No, tak to, že někdo nezdraví a dítě pěkně ťape, ještě neznamená, že je vše v pořádku. Pokud je vše tak, jak píšeš, nemáš se čeho obávat.