Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejnovější recenze z kategorie Těhotenské testy
Přečtěte si článek: Těhotenský test - jak ho vybrat a provést
3 měsíce mi dělala falešně pozitivní test cysta na vaječníku. Dělá to jen jeden druh cyst, není možné, že jí máš?
@Markéta188 upřímně vůbec nevím. Zdá se mi to divné, protože mám test vždy pozitivní na pár dní a pak opět negativní. Nevím jestli je možné, aby se tohle stalo kvůli cystě. Jinak stále testuji jedním a tím samým testem a to je mamatest.
Mamatest dělá duchy často. Zkus jiný testíky a uvidíš co ti ukážou, kdyby opět pozitivitu a byla by sis jistá, že těhotná nejsi, nech se poradně vyšetřit lékařem na cysty. Ještě tě musím upozornit, že hcg stoupá při nádoru, ale to doufám, že rozhodně nemáš ![]()
@Markéta188 děkuju moc. Jsem ke gynekologovi objednaná za dva týdny, na vyšetření, kvůli těm častým pozitivním testům. Jen jsem se chtěla předem připravit na to co mě možná čeká.
Ještě jednou moc děkuju!
Pokud máš biochemko, tak ti hcg vystoupá jen na pár jednotek, testy zachytí 10, za pár dní máš už v krvi méně a to se posuzuje jako negativní.
Nebo je to zvýšená hladina LH, která má stejné chemické složení jako HCG a tak na ni tt reagují. To je třeba můj případ, mám duchy na testech skoro celej měsíc. Chvilku mi trvalo než jsem na to přišla. LH se objevuje po celý cyklus, ale různým způsobem kolísá (a před MS typicky znovu stoupá, takže pokud testuješ před MS, tak je dost možné, že to je i tvůj případ).
Zdravím všechny snažilky. ![]()
Chtěla bych se zeptat, vzhledem k tomu, ze nemám moc zkušeností s těhu testy a jelikož jsme si až poslední dva měsíce přestali dávat pozor.
Minuly měsíc po prvním,,nehlídáním se,,
7 dni spozdeni, první den po vynechané MS slabší duch, postupně po cca 3-4 dnech další dva testy už sílili poslední test už slabší růžová čárka (vše mamatesty za 40kc) 7 den jsem zkusila clearblue digital a ten už byl negativní. A za dvě hodiny velmi bolestivá MS.
Proč to píšu, 3 roky mám pravidelnou MS jak hodinky.
Nyní další měsíc 5 dni před MS jsem zkusila takový ten Clearblue, který se muže provádět již 5 dni před MS. Po nějaké době až ale… slabý duch?
Je to možné že ty testy si dělají co chtějí i takto drahé testy? ![]()
Dělala jsem si tak extrémně brzy test jelikož dělám na Covid ARU a bojím se neco podcenit kdyby se náhodou zadařilo.
Často během totiž otáčíme 150 kg pacienty.
Nyní příkladám fotku ducha před 3 dny
Falešně pozitivní test neexistuje, minulý měsíc jsi měla biochemické těhotenství, to je vcelku běžná věc. Teď máš pozitivní test znovu, jestli se těhotenství udrží, to uvidíš sama. Zvedání těžkých věcí v začátku nevadí, tělo je na to zvyklé. Spíš mě zaráží, že se snažíte o dítě, když pracuješ v tak rizikovém prostředí a nejspíš jsi krátce po očkování.
Krátce po ockovani nejsem, nejsem blbá
jelikož jsem Covid prodělala prve před 3 měsíci a za druhé protože chceme v budoucnu miminko. Hodně mladých holek to tak má jako sester.
Jinak děkuji za odpověď ![]()
Jinak rizikové je snažit se o dítě v této době spíše obecně
My tam jsme maximálně chráněni obleky, nano maskami, štíty, kdežto na ulici mám pouze respirator to je hodně diskutabilní a raději bych tady tuto konverzaci vůbec nerozvaděla
![]()
Budu rada holky když se nám v budoucnu zadari a vypadnu z toho pekla tam, asi tak ![]()
Bohužel další testy neukazují ani ducha, asi nějaký záchvěv. ![]()
Zdravím dámy,
Už přes rok se snažíme o miminko, z čehož jsem asi 9krát měla pozitivní tt po nichž zase přišla menstruace a já to brala jako biochemické těhotenství.
Byla jsem to řešit s gynekologem, který mi řekl, že příště mám hned po pozitivním testu přijít na hcg krevní testy. K mému překvapení byl test z krve negativní. To jsem měla poslední rok, skoro každý měsíc, falešně pozitivní testy? Žádné léky neberu ani se s ničím neléčím, takže jsem opravdu zmatená jak je toto možné? Má tady někdo podobnou zkušenost? Nevíte jaká by mohla být příčina takových falešně pozitivních testů? Předem všem moc děkuji za odpovědi.