Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Billi 1. monitor v 5 měsících NENÍ zbytečný. 2. Nenech se rozhodit řečmi, že se ti v 5 měsících díte neotáčí.
3. nech si jej překalibrovat a bude klid ![]()
@berry4 Znám případ, kdy dítě umřelo na SIDS v skoro 6 měsících
@Billi pěkně vám ti výrobci masírují hlavy ![]()
Monitor dechu má smysl zhruba do 4 měsíců věku dítěte. Především u dětí nedonošených a nemocných.
Spíš vedle něj, tudíž není v jiné místnosti, mě to opravdu přijde jako tak akorát spolehlivý rušič spánku pro vás.
@shellmyska monitor jsme zkontrolovat nenechali, ale má tam porakticky nepoužitou podložku. Měli jsme 2, jednu doobědnávanou dodatečně do košíku a byla použitá asi 2×.
Myslíš, že kdyby byla vadná deska, tak by byly poplachy tak málo často.
Jinak syn je OK.
@berry4 znám rodinu, které zemřelo zdravé a donošené dítě na SIDS v 8 měsících
. Ano, největší riziko je do 4 měsíců, o tom žádná.
A ano, spím vedle něj, ale pokud by nedýchal, tak to ve spaní nepoznám ![]()
@berry4 Malému je přes rok a nejspíš budu za blázna, ale monitor stále máme a zatím nemám ani v plánu ho dát pryč
@Billi taky znám případ, kdy zemřelo miminko na SIDS- před 25 ti lety. Jeden jediný.
No nebudu vyvracet, já měla děti už před dlouhou dobou a tenkrát nám kladli na srdce, abychom nechávali děti spát na boku a i na břichu.
Něco to do sebe mělo ![]()
Dnes se všechno vyvrací, zavádí se desky, děti spí převážně na zádech…
Přeji, at´to vyřešíte k vaší spokojenosti. ![]()
Apropos holky, co máte strach ze SIDS -dokázaly by jste když tak své dítě zachránit? ![]()
@kacikhanz nevím, přiznám se upřímně, že nevím, jak bych zareagovala ve chvíli, kdyby se to opravdu stalo. Nezažila jsem.
@Billi to je dobře ![]()
No proč se ptám… kdysi jsem si pročítala diskusi na téma podložek a kdosi se ptal, jestli by rodiče mající desku dokázali dítě i zachránit.
Mnoho psalo, že od toho jsou záchranáři, ovšem tady jde snad o sekundy, ani ne o minuty, že…
@Billi ano, mohly by byt mene casto, to ze deska muze byt poruchova neznamena, ze je nefunkcni stale. Ale jestli pouzivate druhou desku, pak bych proste vydrzela a ditko sledovala. My malou davalu hodne na boky a nemeli sme poplach ani kdyz cestovala pozdeji.
@berry4 myslím, že základy první pomoci by měly být pro rodiče samozřejmost. Protože jinak taková drahá technika jako je monitor bude celkem na nic, když sice bude houkat, ale rodiče budou čekat na sanitku…