Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
nevim kam tohle tema dat a vim ze uz jich tady bylo vic ale nemam bohuzel cas sedet u pc a hledat ![]()
Od narozeni male mame Nanny a nikdy nebyl zadny poplach a ted od stredy ho mame kazdy vecer.
Postylku mame 140×70 a podlozka byla jakoby spis ve vrchni casti,ted jsem ji posunula jakoby dostredu ale take houka.
Mala je hyperaktivka,zadne viditelne problemy nema,v noci kdyz monitor zacne houkat tak k ni priletime a je vzhuru a kouka na nas takze zadne oslabeni tam neni videt.
Baterky jsme vymenili ale nepomohlo to.
Stalo se vam to take nekomu?
Jinak mala cestuje a kdyz to houka tak bud spi na druhem konci postylky nebo v rohu.Drive se take obcas stalo ze byla namacknuta v rohu a monitor nehoukal.
Kdyz monitor vypneme a pak mala znovu usne a spinka tak uz se to neopakuje.
Nám se to u Vojty stávalo taky,asi stačí,aby se kapánek „vyhli“ z podložky,oni i říkají,že ta podložka je vhodná tak do 6 měsíců,pak už se právě stává,že houká často falešně.
Ahojky, nám se to stávalo taky hodně často, taky cestovala po postýlce a nikdy nebyly vidět náznaky nějakého promodrání nebo tak něco, tak jsme dali tu podložku až úplně nahoru do čla postýlky a dalo to na čas pokoj, neřikám, že se to občas neozvalo, ale už to nebylo tak časté, radím, buď ho dát úplně pryč nebo zkoušet posouvat, já ho mám pořád v postýlce, vím, že je už na to docela stará, ale po zkušenosti Dušičky ho tam radši ještě nechám.
Ahoj, já myslím, že určitě pomůže dát druhou desku. K Nanny se dá dokoupit - myslím tak kolem 700? Jana
My měli taky do 6ti měs, pak už nemělo smysl - cestoval po celé postýlce, a furt to houkalo. ![]()
Ahoj, my jsme měli totéž přesně ve věku vaší holčičky - pravda nebyly ty poplachy tak časté, ale většinou malou probudily a byla z toho hrozně rozmrzelá. Nanny jsme přestali používat, usoudili jsme, že už je dcera dost velká. Jiné řešení je přikoupit druhou desku.
Dekuji za odpovedi a muzu rict ze jsem se trosicku uklidnila.
Nam to prave nikdy nehoukalo a ted 5× po sobe,vzdy jednou za noc a pak uz ne-e.
Z firmy Nanny nam zitra dojde druha podlozka na zkousku tak uvidime a pokud to bude ok tak uz ten monitor oddelam.
Myslim si ze to urcite bude tim ze mala fakt cestuje a pri velke postylce to nesnima az zas tak dobre.
Presne tohle resime poslednich 10 dni. Jelikoz mame podobne stare deti, neco na tom bude, ze asi cestuji a ne ze nedychaji. takze to uklidnilo i me. Kazdou noc poplach jako vy a taky jednou. Nanny nova, baterky jsem tez menili predevcirem a zadny efekt.
Píšu to tady pořád dokola. Od učitého věku - „cestovatelského“ - je třeba zapojit podložky dvě. Není to problém, k Nanny se dá dokoupit, propojovací kabel je přiložen hned v tom základním balení.
Totéž u Baby Sensu, akorát tam dodávají hned dvě podložky, takže to trkne snad každého
.
Upozorňuji, že u Nanny to v návodu není, volala jsem na tu jejich zákaznickou linku a řekli mi, že je to omylem a v nových návodech to už bude.
Pokud budou poplachy pokračovat, tak už je třeba vyhledat doktory.
Nebo si můžete říct, že nejkritičtější období je za vámi a celého zařízení se vzdát.
Anonymni to ze to tady pises stale dokola je sice hezke ale napriklad ja jsem hned na zacatku psala ze nemam cas sedet na netu a hledat.
Jinak holky mala dnes spala tak kde je podlozka a byl klid.
Popo my ted vyzkousime podlozky dve a pak uvidime ale asi je nejlepsi cas to dat pryc.
Jo psala jsi to, proto jsem Ti odpověděla, jen se omlouvám těm, co si to tady přečetli už x-krát. Buď já (nebo ještě jedna holka) to dáme snad do každé diskuze o senzorech dechu.
Výrobce by to měl jasně napsat do návodu, fakt nejsi první. Nicméně na informační lince (funguje dobře) je to to první, co Ti poradí.
Měj se hezky.
Obnuvuji diskuzi.
Mám 5 měsíčního kluka, od narození spí na monitoru dechu Nanny a od narození máme 1-2 poplachy za měsíc. Bývají pravidelně v noci v době nejdelšího nočního spánku, takže předpokládám, že v době, kdy spí nejtvrději. Spí přímo na podložce, ještě se neodkulí. Při houkání jen prcka zkontroluju, jestli dýchá a spíme dál. Několikrát byly poplachy opakované - musela jsem s ním zaklepat, jinak se poplachy opakovaly. Tím jsem ho asi částečně probrala, tak byl klid až do rána a poplachy zase třeba 2-3 týdny nebyly.
Tento týden byl syn očkovaný a dneska v noci 3 poplachy s malým rozestupem. Klid byl opět až po lehkém probuzení.
Monitor je po starším synovi, měl ho rok a bez poplachů, jen později, když se odsunul z podložky.
Tak co si myslíte, jedná se o falešné poplachy?
@Billi má 5 měsíců. Už je dost vyspělý na to, aby se sám otočil, takže nejspíš jde o plané poplachy z přetáčení, nebo cestování. Apropos-kdyby jsi si přečetla diskusi na kterou zakládáš dotaz, tak máš i odpověd´.
Navíc-není v 5 ti měsících už deska zbytečná? ![]()
@berry4 diskuzi jsem četla. Tady to je dořešené tím, že dítě cestovalo a poté, co dostalo druhou desku, byl klid. Ale on necestuje, čímž si jsem na 100% jistá. Spím hned vedle něj a jak ho večer uložím, tak ho ráno najdu. V době, kdy monito houká, tak vždycky leží přímo na něm.
A nepřijde mi monitor zbytečný u 5 měsíčního mimina, když SIDS hrozí do roku věku. ![]()
@berry4 monitor v peti mesicich zbytecny neni
@Billi a nechali jste zkontrolovat monitor? Jsou velmi citlive a tim, ze je uz uzivaney, je vhodne jej nechat ve firme zajistujici jejich servis prekontrolovat. Muze byt vadna deska.
Nebo byl syn nemocny? Po porodu v poradku? Nemyslim pri ockovani, alevseobecne.