Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla jsem se zeptat, jak oblíkat a balit mimino na noc? Máme tříměsíčního Filipa, donedávna spával v zavinovačce a přikrytý dečkou, teď má spací pytel a před chvílí jsem ho z něj musela vytáhnout, jak byl zpocený. Má bodyčko s krátkými rukávky, overálek na spaní, ten pytel a přes to fleecovou dečku. V pokoji je asi 21 stupňů. Jak to máte vy?
ahoj,
já mám teda menší mimi, ale spí v overálku a spacím pytli. Přikrytá je tenčí fleesovou dekou a ještě rychlozavinovačkou jako peřinkou. Zpocená teda rozhodně není, ale my máme v ložnici cca 18-19 st. ![]()
Mikuláš spí v lehkém spacím pytli a přiktrytý peřinkou, na sobě má vlněné bodyčko a vlněné kalhotky. Většinou kupuju vlněné věci po netu, ale tohle jsem našla v HaM. Vlněné prádlo patří mezi funkční prádlo (jako např. Moira, ale ta je syntetická), dětem v tom není zima a v teple se naopak nezapotí.
My máme v bytě dost teplo, tak jsem s tím pocením měla problém. Když jsem ho míň přikryla, tak zas byl studený.
Asi budu za exota ............. , ale dcera má 1,5 roku a spí v pyžamku (overalku) s dlouhým rukávem z Tesca a mikině. V ložnici máme asi 23 stupnů. Spí bez deky, pořád jí odkopává.
Zkus pohledat, je to pár dní a byla tu podobná diskuze jak moc navlečené spí mimča.
Já mám teda děti (i sebe) studenej odchov, v zimě máme v ložnici mnohdy jen 14 stupňů - a mimi spí asi 1,5 metru od okna v bavlněném overálku (někdy i bez ťapek), přikrytý jenom takovou jakože larisou z mikrovlákna (složenou napolovic, takže dvojitou, moc ale nehřeje). Já spím i v těch 14° pod letní dekou nahá:) /no, je fakt, že od doby, co manžel konečně utěsnil okna, tak máme v ložnici přes noc standartně kolem 17-18° - a je to o dost příjemnější než těch 14:)
Spací pytel máme taky, vyteplený, bez rukávů, občas ji do toho dám - pak jí ale oblékám klasický pyžamko bez ťapek.
Mimino (5m) spí v bodyčku a pytli, do pasu je přikrytý ještě peřinou. Starší spí klasika v pyžamu. V noci máme 19-20 stupňů.
Ahoj, my máme studenější odchov - Matesa nám nepřinesl čáp ale tučňák! ![]()
Spí cca od 1měsíce v bavlněném overálku přikrytý peřinkou. V ložnici nikdy není víc než 18st (teda v létě asi bylo…
).
Já mám pocit, že umrznu, malému je fajn ![]()
nepřihlášená Vulpes
Ahojky,
máme také studený odchov. Teď jak je větší, tak má body s krátkých rukávem nebo body tílko a pyžámko. Přikrytá peřinou, ale přes noc se odkopává. Minulou zimu jsem ji oblíkala trochu víc. Ale většinou měla body dlouhý rukáv, overálek a nebo dupajdy s bavlněným kabátkem přikrytá rychlozavinovačkou a ještě dekou.
Tak náš Vítek spí v tenkém overálku z Tesca (ty 3ks za 170kč) a v klasické zavinovačce (taková ta na šňůrky, která má vložku klasickou zavinovačku) a přikrytého na tom ho mám tenkou dekou nebo tetra osuškou - toť vše. Jo a ještě sem tam dávám bavlněnou čepičku, to když chci aby spal u větrání.
V pokoji se snažíme mít max 21°C (jsme nad výměníkem, takže jak večer vyvětráme je tam chládek a ráno zas vedro). Jo a s malým nemám problém, že byl studený nebo zpocený.
teda koukam, jak jsou ta vase mimca teple oblecena. Nas Matysek spi jen v overalku (pod tim jen plenu, obcas davam na noc latkovou, tak ta asi taky trochu zahreje, nevim) a pres sebe pouze spanelskou deku. Je ale pravda, ze se mi to moc nelibi a porad se snazim dokopat jit koupit bud spaci pytel nebo perinku. Ta spanelska deka je tak trochu provizorium. Chtela jsem, aby spal ze zacatku v rychlozavinovacce, ale bud je moc tepla nebo nevim, byl v tom desne spocenej.
Bohuzel nevim, kolik mame v noci stupnu, protoze nemame teplomer, a stejne se to behem noci meni - v noci skoro netopi a nad ranem to na ten samy stupen pusti a topeni je uplne horke. To bych musela vstavat abych to behem noci uregulovala na stejnou teplotu.
Klárku už vzhledem k jejímu věku neřeším … ![]()
Adámek spí v body s dlouhým rukávem a dupačkách, přikrytý peřinkou. Na radiátorech máme termoregulační hlavice (panelák), takže v ložnici je topení neustále nastavené mezi 1 a 2, což by mělo odpovídat cca 14 stupňům.
Naše princeznička,spí přes den v bodyčku a dupačkách,přikrytá lehkou dekou-do 10min.ji odkope.Máme doma asi 20stupňů.A v noci v bavlněném overelu,pod tou samou dekou-ve spacáku nechce být.A na noc máme asi 18stupňů.
Spi v overalku Tesco (bavlneny) a prikryt se nenecha, hned se vzbudi a vzteka se. Je pravda, ze ma rano studene ruce, nohy i krk, ale spi jak kdyz ji do vody hodi. Rikam si, ze by se vzbudila, kdyby ji byla zima. A pytel, neexistuje, rve jak prokopnuta, kdyz ji do nej dam a vycitave zveda nohy, jakoze: mamo, koukej, nejde se v tom hejbat!!!!!!