Sluneční brýle pro miminka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3379
31.1.09 21:40

Sluneční brýle pro miminka?

Ahojky,
mám takový dotázek, jestli se používají pro miminka, co začínají sedět v kočárku v letních měsících sluneční brýle. Nevím, kdy můj začne sedět, ale asi by to tak vycházelo a nevím, jestli ho sedačka se slunečníkem dostatečně ochrání proti slunci. Já právě ani nevím, od kdy se sluneční brýle mohou používat?
Máte s tím některá z vás zkušenosti? Od kdy jste dávaly mimču sluneční brýle? A jaké značky jsou nejlepší?
Děkuji za typy a rady :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1955
31.1.09 21:47

Ahojky,myslím,že Chicco prodává sluneční brýle od 0+
Brýle je určitě dobré používat co nejdříve…otázka je jestli je na sobě bude chtít mít.
Podle mé zkušenosti:Máťa brýle vůbec nechtěl ani vyzkoušet-hned je sundaval,tak se mi podařilo,alespoň koupit správnou velikost a dala jsem mu je až venku na slunci a to najednou zjistil,že to je příjemnější. :D
Tak dobrý výběr.E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
31.1.09 21:56

Náš Kubča nosí brýle snad pořád - i teď v zimě, když vykoukne sluníčko tak brýlky važaduje! Já jsem ráda, protože jsem mívala v zimě vždycky problémy se zánětem spojivek - sluníčko + sníh je pro mě utrpení!

Taky jsem nevěděla jestli bude brýle chtít tak jsem mu koupila nějaké obyčejné u vietnamců a ty se nám osvědčily a tak se koupily dražší brýle. Malý je nosí snad od necelého roku a má je rád, v ničem mu nevadí a ani si je nikdy nesundával - on teda moc sluníčko nemusí, myslím tím, když vysvitne a svítí mu do očí, vadilo mu to i v kočárku!
Jinak léto miluje

Přeji dobrou ruku při výběru brýleček :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
2104
31.1.09 22:21

ahojky, já jsem loni koupila Sebíkovi brýle odtud:

http://www.brejlicky.cz/index.php?…

No moc je nemusel, pořád si je sundával,ale zbožňoval klobouk se širokým okrajem. A očička měl chráněné taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
31.1.09 22:51

Naše Zuzka dostala brýličky od tety k 1. narozeninám (je dubňátko), nevím, kde byly koupené, ale na tom nesejde, protože jí na nose vydržely vždycky tak 5 vteřin, pak je vzala a zahodila. Jednoho dne je zahodila tak důkladně, že jsme je od té doby neviděli :twisted: . Totéž dělala i s kloboučky (za sezonu 2 ztracené a jeden málem - ten našla pošťačka a nějak jí došlo, že je náš).
Tak dáme letos další pokus s novými brýlemi, třeba to bude lepší. Ale pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
31.1.09 23:04

Efektivnější mi příjde chránit oči šiltem, boudou kočárku a nenechávat dítě zbytečně se pohybovat na slunci. Zatěžovat takhle malé dítě slunečními brýlemi mi příjde dost zbytečné. A obdivuji všechny děti, které jsou ochotny v tomhle věku něco dobrovolně nosit. My máme problémy, aby naše takřka čtyřletá měla na nose dioptrické brýle. Absolutně je odmítá - takže předpokládám, že sluneční brýle by byly vyhozené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
31.1.09 23:10

Ahoj, u nás brýle neměly šanci se udržet. Děti je hned sundaly a ohýbaly a ničily. Až po dvou letech jim vydržely cestu do města. Jak už psaly holky, tak je dobrej kšilt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
31.1.09 23:24

Tak já někde četla, že se pro takhle malé děti sl.brýle moc nedoporučují (už nevim proč :oops: ), ALE: naše je únorová a tak někdy od června jsme brýle dali,neboť ona NESNÁŠÍ klobouky, kšilty, čepice - prostě jakékoliv pokrývky hlavy. I teď v zimě to řešíme kapucou a klapkami na uši (ty si kupodivu nesundavá), jinak serve všechno, byť je to přivázané pod krkem - to se pak „škrtí“ :roll:
No,k těm brýlím: my máme tyto http://www.mamaja.cz/…unecni-bryle. mají gumový pásek a ty jí nevadí. Normální za uši jsou hned dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
31.1.09 23:39

Julka má sice sluneční brýle asi od 1 roku, ale nosit je sama chtěla až tak ve 3 letech, dřív jsem jí je ani nenutila. V létě nosí klobouky a ty vždycky chrání oči perfektně, dobré jsou i kšiltovky - stejně má mít dítě (a obzvlášť malé) chráněnou celou hlavu - nejen oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
1.2.09 13:30

Četla jsem, že dětem do dvou let se nedoporučije nosit sluneční brýle, ale jsem na tom podobně, jako pehot, nějak už nevím proč :lol: . Prý se přes ně neumí správně dívat a v podstatě si tím očička spíš kazí, ale bohužel už si vážně nepamatuju, jak to bylo přesně. Inně budou dva v létě, tak už je nosit bude, máme doma koupené obyč. z Kauflandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
1.2.09 16:13

Ahojky,
tak nám doktorky řekly, že do tří let sluneční brýle vůbec nedoporučují - řekla mi to pediatrička i očařka. Prý děti ještě nemají něco dovyvinuté v oku (a fakt si teďka nevzpomenu, co to je :oops: )a slunečními brýlemi se očka kazí. Oči se mají chránit kšiltem - případně na kočárek slunečník :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
1.2.09 17:56

Koupila jsem klukům brýlky v létě oboum a anij eden je nechtěl mýt na nose, takže jsem nakonec ráda, že tu píšete (i když žádná nevíte proč :lol: ) že se nosit nemají. u nás to řešil kšilt a programovaný stín všude kde to jen šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
12.6.13 08:14

Ahoj, dětem se to nedoporučuje nosit brýle kvůli tomu, že by mohli být světloplachý. Chodíme na oční, malej (19M) má alergii a když vyleze ještě do toho všeho slunce tak to je hotovo-skloněná hlava, přivírá oči… je mi ho líto. Koupila jsem brýle za 900,– u optika, rovnou polarizační a doktorka mi řekla, že opravdu jen sporadicky nosit. Ale já na to peču, nenechám ho trápit. To bysme museli být pořád doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eurooptik.cz
13.7.13 23:01

Sluneční brýle pro miminka nedoporučuji

Ahoj všem, sluneční brýle miminkům nedoporučuji, máme potvrzeno z několika odborných zdrojů, že slunce ve střední Evropě není tak silné, aby musely děti od narození nosit sluneční brýle. Naopak byste u nich opravdu mohly vybudovat světloplachost. Takže sluneční brýle pro děti pouze na horách nebo u moře, jinak se na ně vybodněte, protože byste mohly svým ratolestem spíš uškodit. Já to u svých dětí řeším v letních měsících kšiltovkou a taky to jde. Oči si musí na sluníčko postupně zvykat a obzvlášť u malých dětí je to naopak důležité (čímž samozřejmě netvrdím, že je necháme čučet záměrně do sluníčka).

• Citovat
  • Upravit
657
14.7.13 22:49

Taky bych sluneční brýle miminům a dětem aspoň do tří let nedávala, právě z důvodu té možné světloplachosti. Radši kšiltovku a v kočáru slunečník. Já světloplachá jsem a kolikrát nosím sluneční brýle i v dešti, protože mi prostě to světlo i skrz mraky přijde moc silný. Samozřejmě na mě okolí kouká, jako kdybych spadla z Marsu :lol:
Peklo pro mě je, když si řeknu, že venku je tak zataženo, že nemá smysl si brýle vzít a ono se pak jak na potvoru vyjasní a já po zbytek pobytu venku brečím a nadávám si do zvířátek… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí