Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám asi naprosto komický dotaz, ale naše malá začala tak před třemi dny slintat, že ji to teče z pusy až na krk… Když jsem si toho všimla poprvé, tak jsem na to zírala jak blázen. Je to normální, že slintá takhle brzo? Myslela jsem si, že děti slintají až když jim začnou růst zuby… ![]()
Ahoj u nas se zaclo taky tak a skoncilo se kolem pul roku.Musela jsem davat bryndacky aby nebyla porad mokra.Ale vidim stejne stare deti v materskem centru a maji je porad protoze slintaji porad dal ![]()
Ahoj,
mi malý začal slintat od narození, pořád měl uslintanou pusinku. První zoubky mu narostly v šestém měsíci.
A slintá do teď, tak doufám, že ho to brzo přejde.
Myslím, že je to normální.
Ahojda,
mě začal slintat Adámek asi v druhém měsíci a slintá pořád a občas to jsou i potůčky, hlavně když leze
Zoubky nám začly růst na začátku devátého měsíce ![]()
no lepší když slintá než kdyby blinkal, ne? Já myslím že je to normální od narození a čím bude větší, tím se to zoubkama ještě zhorší a mi přestal Honzík slintat až v roce a půl, kdy už měl všech 20zubů. Brindáček nám také moc pomohl a máme jen velmi málo fotek na kterých by ten bryndák neměl
Děti prý do půl roku slintají, protože neumí ty sliny polykat. Mělo by se to změnit se zoubky, kdy jim ty sliny tolik nevytečou z pusy a naučí se je polykat. Náš Tomík neslintal skoro vůbec, asi se mu ty sliny nedělaly..neslintal ani při růstu zoubků. Ale každopádně slintání je normální.
Starší od narození asi do 3 let …
Mladší od narození a stále …
Martina
ahoj, neni to komicky dotaz, taky cucim jako puk ![]()
starsi neslintala vubec a mladsi ted cca uderem 2m slinta, takze vesele bryndackujem
neda mi to nereagovat…
tomino slinta od 3 tydnu
a dpufam ze mu zuby jeste neporostou
Ahoj, nam Rikyska slintala taky strasne brzy. Nevim uz presne od kdy, ale bryndacky jsme na:,–(ili asi ve dvou mesicich. Kupodivu, kdyz se ji zacal prorezavat zoubek, tak toho slintani zas tolik nebylo…
To je hrozně individuální, moje dcera neslintala nikdy skoro vůbec a kamarádky dcera skoro od narození a to tak, že musí mít neustále bryndák…je jí rok.
Sliny jsou naprosto normální a přirozené - a chrání zuby–
Není třeba se jimi nechat znepokojovat!! Jsou totiž velice příznivé.