Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
potrebuju poradit cim posilit malymu imunitu.je kazdou chvilku nemocny.minuly tyden prestal mit konecne rymu a kasel.a dneska zacal zase kaslat.
uz jsem z toho nestastna.je neco co bych mu mohla davat vitaminy nebo tak aby se to zlepsilo?
Ahoj,
náš Mates byl loni taky furt nemocnej, takže jsem na:,–(ila vitamíny Preventan a snad i díky tomu zatím vlastně od jara nemarodil. No, moc šancí si teď před nadcházející chřipkovou epidemií nedávám, ale i tak je to super!
Kašle, to jo, ale na to trpí, jinak nemá ani rýmu ani zvýšenou teplotu, nic.
A od října taky bere na doporučení alergoložky Ribomunyl na posílení imunity. Nenašli mu žádnou alergii, ale podle krve prý má lehce sníženou imunitu, tak proto to dostal. Jí se vždycky čtyři tablety první čtyři dny v měsíci a to je vše. Myslím, že mu to hodně pomohlo, že kašle míň a ani rýmu moc nechytá.
Tak se zkuste zeptat doktorky, jestli je možné mu tohle předepsat, ale nevím, jestli se to předepisuje běžně.
http://www.lekarna.cz/…-20-tablety/
M.
Ahojky vsem,tak u nas se osvedcily homeopatika Oscilococsinum.Syn byva take porad na rymach a od te doby,co je preventivne bereme,je opravdu zdravy.Nedavam mu jej denne,na jare a na podzim vylozene jak vzpomenu,treba jednou tydne do caje,ale ted pred tema chripkama jsem na:,–(ila denni porci.Tak uvidime..Brali jsme jeden cas i Imunal kapky,ale ty nepomahaly.Tak hodne stesti at jste vsichni zdravy.
Ribomunyl je vždy na doporučení lékaře, který určí i dávky a způsob užívání (mmch spíš než tablety asi rozpouštěcí pytlíčky).
U starší nám nepomohl.
U mladší nás teprv čeká. Dávkování teprve dostaneme, ale trošku dost to teĎ řešíme v kombinaci s očkováním. Měla začít po očkování, ale dr řekla po poslední atace po očkování, ale v očko centru, že zas po očkování. Tka uvidíme, co z toho vyleze.
U té starší mi ho dal dr bez vyšetření, na dotaz, jestli jí můžu nějak podpořit. U mladší je to na základě výsledků krve.
Starší má sníženou imunitu paradoxně teď, když byla od září prakticky zdravá (v září týden a pak v lednu od nás něco chytla). Od podzima jí láduju denně Echinaceou bylinnýma kapkama (ale to bych miminu nedala) a preventanem.
Na tu mladší sama bych nic v tom věku neprubla bez porady s lékařem. Ale slyšela jsem chválu na probian mimi, případně by se už asi dal dát i Multisanostol…
Mmch když na to trpíte, nedělali vám třeba nějaký výtěry nebo tak? Když jsme to měly po čtvrté během 6 týdnů (z průhledné rýmy postupně hnusná žlutozelená, pak dlouho bílá, k tomu kašel, sedání na průdušky), tak nám dr dělala vyšetření a měly jsme v nose a krku hotovou ZOO. Přeléčili to ATB. Pak byl 2 nebo 3 týdny klid. Pak jsme byly vn emocnici (podezření na meningokoka jsem měla, byla z toho herpangína), pak jsme v čekárně u dr chytly nějako uvirozu a skončily jsme stejně jako na podzim, jen s tím rozdílem, že nám nakonec min pátek píchali ucho…
Chudě miminko má asi imunitu na prd po mamince.
Ahoj, muzu i v kojení ty oscilocosinum? A jsou stejný i dospělích, nebo u jsou zvlášt u dětí? já jestli mám koupit jen jedny, nebo dva druhy. A kolik jich tam je a cena? Děkuju za radu. Děti mám taky pořád nemocný a já už začínám být taky. Dávám jim martanky, ale jsou na nic. Každou chvili ve školce něco chytí a pak já a nakonec i mimčo ![]()
Oscilo se může i při kojení, můžou malý i velký. Je jeden druh. Dá se koupit v balení po 3 a po 6.
A není nutné dávat celou tubičku, jak se píše v příbalovém letáku. STačí pár, 5-10 max. U homeo nejde o množství kuliček. To by bylo tahání peněz:)
Oscillococinum jsou homeopatika. V balení je 6 ampulí. Preventivně se bere 1 ampule týdně (nasypat pod jazyk, nechat rozpustit), při počínajícím onemocnění jednu ampuli hned, další za 6h a další opět za 6h. Pokud již onemocnění propuklo tak 2-3 dny ráno, odpoloedne, večer po jedné ampuli. Já je kupovala tea´d v akci- 3 balení (tzn 18ampulí) za 210,– Kč- byla to akce 3 za cenu 2.
Začala jsem je brát i s dětma, tak jsem zvědavá. Kamarádka je dává dětem a od září nemarodily, jen občas chvilková rýma, která do 3 dnů odezní.
Teda holky, jestli to pomůže tak vám budu tisikrat vděčná. Už ani nespočítám kolikrát jsme byli nemocný tuhle zimu. No jo školka, s tím jsem trochu počítala, ale až takhle moc to tedy ne. děkuji
ta info o kuličkách je od homeopatky přímo, takže doporučuju šetřit kačky:)
J8 můžu doporučit Infants Dophillus ( http://www.promimino.cz/…ts-dophilus/ )…jsou to laktobacily..jak známo posilují imunitu nejen střev..ale má vliv na celý organismus( zvlášť když je často nemocný- tak asi už k antibiotikům něco užíváte..tohle je prášek, rozpustný v jídle..stojí 180,–)
Aha, tak jim budu dávat jen pár a sobě taky. Co to jsou vlastně ty homeopatika? Tak už jsme to zkusili…chutná to báječně sladce ![]()