Co ji dát.....?

321
29.1.09 09:09

Co ji dát.....?

Ahoj maminy.....řeším tu obrovský problém s naší Baruškou..ještě ji kojím,ale poslední dobou je hodinu co hodinu u prsa a pořád by pila..dříve vydržela klidně 3-4 hodiny.Vůbec ji ničím nezabavím jen tak na půl hodiny a pak už si zase lehá a chce znovu…Zkoušely jsme zavádět příkrmy cca před měsícem,ale odmítá cokoliv…sice sní tak 4-5 lžiček ,ale v zápětí to vyzvrací…Nutrilon nevím jak do ní vpravit,protože ..flašku nechce,po lžičkách to plive…a to už jsme vyzkoušely všecky možné dudlíky a nástavce.....
Už jsem z toho docela na nervy…myslím,že už je dost velká,aby si zvykla na něco jiného.A já už jsem z toho kojení taky vyčerpaná..kojím už třetím rokem a už si připadám jako dojná…
Doufám,že jste se s tím některá setkala…a poradíte mi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
VERONIKA
29.1.09 09:16

Ahoooj!
A nenalákáš Barču třeba na patlání v jídle? Víš, kdyby třeba jedla s holkama a mohla se v tom talířku trošku popatlat tak by si nevšimla, že jí sem tam něco strčíš do pusinky!
Kubík ten se o jídlo šíleně rval - moc mu to chutnalo a dost toho i snědl, ale možná je to tím, že on mléko moc nemusel! My jsme dávali od půl roku takové ty zeleninové kašičky a moc je měl rád!
A co ovoce, papá?

• Citovat
  • Upravit
321
29.1.09 09:22

AHOJ VERU.....ona by to třeba i zbaštila…třeba banany,přesnídávku ..to sní…ale za chvilku to prostě vyhodí… :? A zase chce jen prso.....tuhle jsem jí dala br.kaši..tak té snědla o něco víc,ale zase..po půl hodině to šlo zase ven… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
29.1.09 09:23

Ahoj,

sice to nebylo moc zdravé ale já dávala do UM trošku toho vanilkového granka, či jak se to jmenuje. Ochutí to do vanilkova. Ono to MM je přece jen lepší.
Syna jsem musela odstavit v půl roce, kvůli ntomu že moje mléko zvracel. A jediné co pomohlo byl Hamilon s tím vanilkovým Frapkem (tuším že tak se to jmenuje)

Hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
29.1.09 09:26

Tak to je blbé!
Co tak jí třeba uvařit a rozmixovat květák nebo něco takového? Začni jen s jedním druhem zeleniny (květák) a pak třeba přidávej (květák + mrkev) - něco jí přece musí zachutnat!
Zkoušela si ji „odstavit“ od mlíčka?
A co takové ty rýžové nebo ovocné kaše?

• Citovat
  • Upravit
321
29.1.09 09:32

To bych jí právě chtěla odbourat postupně od mlíčka,ale mám pocit,že její závislost je silnější… :? …chtěla jsem aby si pomalu zvykla na jinou stravu..aspon ten oběd..pak svačinku..a pomalu přidávat…ale naše dítko asi čeká že ji dám rovnou řízek a brambor… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
29.1.09 09:39

Tak to zkus, na to neumře :lol: :lol: :lol:
Neee, ale já ti rozumím - musíš prostě zkoušet co jí zachutná a udrží v sobě!
Co na to říká dr.? Baruška už je dost velká tak by už měla něco jiného než jen mlíčko!

• Citovat
  • Upravit
404
29.1.09 10:42

Jsi samozrejme nekolikanasobne zkusena matka jak vidim, nechci te tudiz poucovat…zacaly jste s prikrmy teprve ted? Nepises, jak dlouho ji ty prikrmy zkousis davat. Od sesteho mesice se s tim ma zacit urcite. Ne nahradit hned kojeni, to ne, ale aspon zkouset. Tak zkousej ruzne druhy zeleniny, treba neco nevyzvraci. Nase mala zvraci mrkev, tak ji dostava jen malinko smichanou s bramborou. Zkus brokolici, ta ji sedla nejlepe. Bohuzel ji doma uvarena nechutna, ale strasne rada ma prvni lzicka Hami brokolice. A jeste moc miluje dyni od Alnatury v DM (kurbis fein). Zkus ji tu zeleninu zahustit ryzovou moukou, nemusela by ji zvracet. Ja ze zacatku prikrmu jsem si taky rikala, sakra, vzdyt ona ti ublinkava vic nez mliko…tak to prece byt nema, ale ted se to srovnalo a je to OK. A urcite zkousej pravidelne dal. Nevynech ani jeen den, ona si zvykne. POkud ne, mozna by stalo za to vysetreni na gastroenterologii a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
29.1.09 11:10

Veru..no právě že už je dost velká,tak už bych byla ráda aby něco jiného…

No naše drahá Mudr…se na mě s úsměvem podívala a řekla,že to není možný..a že jsem zkušená mamina,tak si s tím poradím..... :? :?
Jenže…jak určitě některé z vás ví,tak každé dítko je jiné…holky mi dlabali všecko a bez problémů…

Popo.....i když mám dětičky 4,tak si velice ráda nechám poradit…(nejsem přece vševědoucí)
Taky už jsem si vyslechla pár rad …ona až bude mít jóóó..velký hlad,tak si něco vezme…i z tý flašky...........Ale přece jí nenechám,aby řvala hlady…to je jako kdyby mě dal někdo na výběr mezi hladovkou a celerem(ten nemůžu ani cítit)…radši bych držela hladovku…

S příkrmy už jsme začaly..tak 6,5…ale jeklikož to vždycky vyhodila..né ublinkla…ale letělo všecko......tak jsem jí nechala.Ale to ještě furt vydržela třeba 3 hodky.Ted to nevydrží..

Jinak holky jste moc hodný…že poradíte…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.1.09 11:43

Ahojky,
naše malá taky odmítala jíst á umělé mléko taky ani náhodou. Tak jsem jí nedávala nic jenom pila ode mne. Možná jí rostou taky zoubky tak proto chce dudlat :) Asi to taky neni moc zdrave ale dávala jsem jí rohlík žužlala ho a byl od ní pokoj. Teda nesmí se jí podařit ukousnout velkej kus. Nevím jak jste na tom s těma zoubečkama.
Nic moc rada, no :)
Malá začala jíst až tak v 15ti měsících a to jenom syrovou zeleninu. Do té doby to bylo jenom moje mlíčko .....
Tak ahoj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.1.09 11:44

Ahojky,
naše malá taky odmítala jíst á umělé mléko taky ani náhodou. Tak jsem jí nedávala nic jenom pila ode mne. Možná jí rostou taky zoubky tak proto chce dudlat :) Asi to taky neni moc zdrave ale dávala jsem jí rohlík žužlala ho a byl od ní pokoj. Teda nesmí se jí podařit ukousnout velkej kus. Nevím jak jste na tom s těma zoubečkama.
Malá začala jíst až tak v 15ti měsících a to jenom syrovou zeleninu. Do té doby to bylo jenom moje mlíčko .....
Tak ahoj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.1.09 11:47

Ahojky,
Tak ahoj.

• Citovat
  • Upravit
2857
29.1.09 14:23

ahoj

Matěj byl to samé - ani neotevřel pusu, když se mi tam lžička , nebo dvě podařily vpašovat tak to vyplivl - zkoušela jsem to na něj i s banánem a taky jsem nepochodila - kaše vůbec - ty nejedl niky - zlomilo se to v 8,5 měsíci - do té doby byl plnně kojené „miminko“ vážící skoro 11 kg :o¨))
asi ze mě vysával smetanu:o)
ale je fakt že mi to nikdy nezvracel
myslím že budete muset pořád zkoušet a čekat - a pokud kojíš - nebo částečně kojíš, tak si myslím že nutrilon ti nevezme - u nás jsme najeli na sunar asi dva týdny poté co jsem přestala úplně kojit - do té dob y ho nechtěl …
Taky jí určitě lezou zuby takže to může souviset i s tím - jo vzpomínám si že u nás se začlo s „housenkama“ - kukuřičné křupky - nesolené - pokud neznáš - koupíš běžně ve zdravých výživách - v obchodech je mívají taky ale solené - a to si mohl držet a jíst to sám - v zá:,–(ě to jen ožužlával a ono se to rozpustí - tak to mi po 2,5 měsících bojů s jídlem začal jíst na pískovišti - v podstatě jeho úplně první doborvolné jídlo:o) Tak zkuste - Matěj zjistil že ho jídlem nechci otrávit a do týdne baštil už i přesnídávky nebo mnou vařené dobroty)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
29.1.09 14:56

HOLKY DÍKY DÍKY,…

Maky-ona dlabe třeba piškoty,ty dlouhý cukrářský,nebo jí dám kůrku chleba aby žužlala..prostě tak nějak to co se jí rozpustí v puse aniž bych jí to musela lovit z krku…ty křupky mě nenapadly.....Ale jde mi hlavně o to,co jí dát,protože už máme málo mlíčka…,když to všecko vyhodí…a toho co jsem tu vyjmenovala,tak se moc nenají… :cry: :cry: není to taky žádnej hubenourek..váží 10,5kg :wink:
Ráno jsme daly po prvně chleba na kostičky se sýrem a čajík,tak to čoveče snědla…a zatím nevyhodila… :potlesk: …a snad už ani nevyhodí.....a za dvě hodiny se napila mlíčka ve 12..a šla spinkat.Už je vzhůru hodinu a zatím se neozývá o papu,tak snad bude líp…

Joooo naše jídlo by určitě neodmítla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
29.1.09 15:00

To je super, že spapčila ten chlebík a je to v pohodě!
Vydrž, určitě to bude brzo dobré a malá si na to zvykne!!!
Přeji pevné nervy, ale to ty s těma princeznama musíš mít určitě :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure