neustále ruka v puse

29.1.09 18:13

neustále ruka v puse

Pomoc, je to normální? Naše mrňouska má pořád ručičku v pusince. Na zádech, na bříšku při hraní, po kojení se odpojí a šup ruka v puse.
Už jsme z toho celí jaloví. A k tomu tedy zdárně slintá. Asi poradíte, že zuby, ale zatím nic nevidím.
Spíš by mě zajímalo, jestli to je běžné a kdy to velké zaujetí svojí končetinou přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
29.1.09 19:44

Je to běžné (to asi tušíš…) a hned tak ji to nepřejde. Jestli to na zoubky nevidíš - což neznamená že to nemůžou být… Tak to klidně může být tím, že si potřebuje odbrknout. Tak mi to alespoň tvrdila laktační poradkyně, že děti žužlajkí ručičky, když mají „bublinku“ Nebo může mít silný sací reflex co říká dudlíku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
29.1.09 19:49

Ještě přidám, že takhle zkoumají věci, hračky jaký maji tvary apod.. No taky máme slintací období. Přestane to po 1 roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
29.1.09 20:01

A my jak slintáme! Do toho se Terka učí říkat P nebo co takže dělá obrovský slinový fontány. No, skoro pořád se převlíkáme, občas je to i s troškou mlíčka. Zuby? Zatím vidím jen ďupky, ale dle dr. to zuby nejsou, tak nevím co to je. Ráno si dokonce do pusy dala ťapku pyžama jako hadí žena a cucala jí. Taky jsme musely zrušit kolotoč nad postýlkou, protože potřebovala slintat i ty medvědy na kolotoči a ten se tak napnul, že to vypadalo, že jí klepne. Holky neděste, že budem takhle slintat až do roka. Tak to už aby bylo léto a neměly jsme tolik oslintané mikiny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.09 20:02

Lacenko, dudlík je oblíbenec, ale měla ho většinou jen na usínání. Teď to občas vzdám a dám jí ho i v bdělém stavu. Chodíme na rehabilitace kvůli lehkému hypertonu, takže se učíme správné pasení a při tom ta ruka v puse není moc vhodná :lol:
Kykoušku, to mě teda pěkně strašíš, že až po roce. Už teď máme doma jak v bazéně.
Taky to spíš vidím na to zkoumání, páč si tam strká i všechno ostatní, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
29.1.09 20:12

Ledňáčku, buď úplně v klidu, Tomík tohle v té době dělal taky. Taky jsme chodili na rehabky a já se tam zeptala, že mě to děsí atd.. sestra se usmála a říkala, že je to úplně normální, potřebuje si tu ručičku prozkoumat a prý a proč vám to vadí, vždyť ji za chvíli vyndá. A vyndal. No a po nějaké době to přestal dělat. Takže klííííd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
29.1.09 20:15

Segrina mala to děla.Dr jej povedala,že je to dobre na travenie.Neviem čo je na tom pravdy :? Ale určite,to nie je nič zle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
29.1.09 20:21

Malý je od narození preventivně sledován na neurologii a já se tehdy na to také ptala. Odpověď Mudr. byla, že je to naprosto přirozený vývoj, prostě zjistil, že má ručičky a tak je musí prokoumat a s růstem zubů to prý nemá nic společného. Což by, u nás, souhlasilo. Ruce začal žužlat kolem toho 4. měcíce a první zub narostl až v 6. A slintá pořád, někdy míň, jindy jsou to fakt galony 8O :D . Já to řeším bavlněnými bryndáky.
Je jednoduší měnit je, než převlíkat bodýčko. Snad jen dodám, že malý měl teď 10 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.1.09 21:15

Nemusíš se bát, přejde to i dřív. Od šestého, sedmého měsíce si začnou místo rukou ožužlávat nohy 8) 8) 8) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
29.1.09 21:28

Já nechci strašit v žádném případě :lol: , ale mě děti slintali do roka obě dvě. Pak zase zuby do toho, takže bryndák bryndák a zase jen bryndák. za chvili si na to zvykneš, že už ti to ani nepřijde :wink: zrovna před chvílí jsem převlíkala mimčo dnes už po třetí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
18.11.16 19:00

@ledňáček my to tak taky máme 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie