Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ![]()
Chtěla bych se zeptat,zda se v mém „příběhu“ některá z vás najde a co následovalo dál
V pátek,den před vánocema (34+5tt) jsem ráno seděla na gauči a najednou trochu mokré kalhotky,lekla jsem se,ale jak víme,nemůžeme si být jisté,zda jsme si jen „neucvrnkli“
,tak jsem to neřešila…Asi za dvě hodiny mi začali občasné bolesti a stahy jako při MS a do toho záda…vzala jsem si telefon a začala počítat.Celkem pravidelně se mi bolesti vraceli po 15-20ti minutách,tak jsem to oznámila,ale nikam se nepospíchalo s tím,že pokud je to ono,potáhne se to ještě dlouho.Jenže pak to přešlo…Prostě to zmizelo a od té doby je mi fajn…Moc to nechápu,poslíčky jsem měla a nebylo to takové.Malá se normálně hýbe.Je možné aby se to takhle stoplo?Jsem ráda,bylo to ještě brzy,dle dr. máme vyržet min. do 36tt,ale pořád tomu nerozumím ![]()
Předem děkuji ![]()
Já když jsem měla mokré kalhotky, tak se mi rozjeli kontrakce po 7mi minutách, po 12hodinách jsem dojela do porodky a potvrdila se prosakující plodovka, musela jsem ihned dostat ATB kvůli infekci…
Takže jestli to nebyla plodovka? ![]()
Jela bych do porodnice. Pokud ti trošku uniká/unikla voda, je to nebezpečné pro miminko, už není chráněné a může chytnout infekci. Měla jsem to stejné, byla jsem si naprosto jistá, že jsem si jen krůpla do kalhot. Naštěstí jsem o dva dny později měla plánovaný ultrazvuk, tam jsem se na to jen tak pro jistotu zeptala, poslali mě do porodnice a už si mě tam nechali, nasadili antibiotika a začali porod vyvolávat. Byla jsem ve stejném týdnu jako ty. Doktor říkal, že se to nemá podceňovat, že dítě taky o dva dny později mohlo být mrtvé… oni na to mají nějaké testy, jak poznat, jestli to byla moč nebo plodovka. Dej si do kalhotek intimku a ty mokré vem s sebou.
Pravda je,že s tím „vyloučením“ tekutiny mi malá solidně rejpla do močáku,tak myslím,že to vážně byla moč…Ale už je to fakt 4dny a pořád se hýbe…
Buď to bylo ucvrnknutí nebo fakt plodovka, to že se hýbe neznamená, že ti neprosakuje.. Raději si vem vložku a zajeď si do porodky… S plodovkou je to moc velké riziko ![]()
Já bych zase tak nepospíchala do porodnice. Prosakovala mi voda asi 5 hodin, každou hodinu jsem si dala spršku, čisté prádlo, hygienu jsem dodržovala, stahy jsem měla po 10 min a nechtěla jsem ještě jet. Prostě jsem to tak cítila, nemocnice nemusím a tušila jsem, že jak tak dojedu, tak se to zastaví. Asi tak zhruba po těch 5 hodinách jsem se pomalu chystala, dojeli jsme tam, na příjmu mi voda opravdu praskla a do necelé hodiny bylo mimčo na světě. Jsem názoru, že hodně záleží jak se cítíš, věř si, že vše bude dobrý, že to prostě taky vycítíš. Ale pokud máš pochybnosti, tak raději jeď, určitě bych nehazardovala.
Bavorov píše:
Já bych zase tak nepospíchala do porodnice. Prosakovala mi voda asi 5 hodin, každou hodinu jsem si dala spršku, čisté prádlo, hygienu jsem dodržovala, stahy jsem měla po 10 min a nechtěla jsem ještě jet. Prostě jsem to tak cítila, nemocnice nemusím a tušila jsem, že jak tak dojedu, tak se to zastaví. Asi tak zhruba po těch 5 hodinách jsem se pomalu chystala, dojeli jsme tam, na příjmu mi voda opravdu praskla a do necelé hodiny bylo mimčo na světě. Jsem názoru, že hodně záleží jak se cítíš, věř si, že vše bude dobrý, že to prostě taky vycítíš. Ale pokud máš pochybnosti, tak raději jeď, určitě bych nehazardovala.
Nepospíchala? Píše že to má od pátku! To je už čtvrtý den ![]()
To ano, ale za čtyři dny by už opravdu věděla, že si jen „neucvrkává“, ale děje se něco jiného.
Tak slipovku mam mokrou pokaždé,ale to je normální,je to jen ten sekret hádám(?)Tak to asi plodovka nebyla…jen ten pátek,spíš se mi zdálo divné to,že se ty stahy tak stoply ![]()
VeronikaNel píše:
Tak slipovku mam mokrou pokaždé,ale to je normální,je to jen ten sekret hádám(?)Tak to asi plodovka nebyla…jen ten pátek,spíš se mi zdálo divné to,že se ty stahy tak stoply
Tak stává se to že se kontrakce zastaví, znám nejeden případ, u mě se také stahy utlumily.. a pokud jí máš pokaždé mokrou, tak bych si opravdu pro ten klid zajela do porodky na test přítomnosti plodovky…
Je to hodně na tvém vnitřním pocitu, podle mého názoru pokud pojedeš do porodnice jen pro kontrolu plodovky a budeš zhruba ten 36 tt, tak je velká pravděpodobnost, že si tam nechají a budou chtít porod vyvolávat, znám takové případy.
Vzala bych vložku a zajela do nemocnice, oni mají na to takovou vodičku, pocákají vložku a zjistí, jestli je to plodovka nebo ne.
Jestli to bylo větší množství, nepodceňovala bych to, prosakovat může. A raději vyvolávaný předčasný porod než nedej Bože průser. ![]()
Zkus tam sjet, když to nebude plodovka uděláš jim pápá a aspoň budeš vědět na čem jsi. ![]()
Cítím se dobře,právě že až zvláštně dobře
O tom vyvolávání jsem nevěděla,ale s tím,že by si mě tam mohli nechat se trochu bojím.Když jsem byla naposledy u dr. říkal právě,že mám CS5 a že mám baštit magnézko,ale na konci 35tt vysadit,že v 36tt můžu už porodit…Tak počítáme s tím,že to bude dřív,ale do porodky jdu teď v pátek,to budu 35+5tt a nechce se mi tam zůstávat na silvestra ![]()
Do pátku bych určitě nečekala… Když máš už pokročilý nález..
mam takovy dojem ze se da.neco koupit v lekarne jestli je.to plodovka nebo ne zkus se zeptat. kdy mas mit kontrolu ?