Fetální alkoholový syndrom

Anonymní
15.11.18 19:50

Fatalni alkoholovy syndrom

Prosim nekoho kdo zna pripad ditete narozeneho s FAS nebo naopak nekoho, kdo hodne pil a dite je v poradku… tehotenstvi jsem zjistila skoro ke konci 4. Mesice :,( bohuzel ale zvladnu vypit dost alkoholu (od doby co to vim ani kapku - tak prosim neutocit), zajimalo by me, jak caste toto onemocneni je a jestli napriklad zalezi i na jinych faktorech… mam strasny pocit, zrovna to obdobi bylo dost aktivni na ruzne akce a ja skutecne nejsem clovek co by si dal jednu-dve sklenky :( bohuzel jsem jeste k tomu i kourila… samozdrejmne se vsim jsem uz prestala… dekuji za prispevky… :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
15.11.18 19:55

není to fEtální alkoholový syndrom? Na ultrazvuku ti řekli co, dítě vypadá normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 20:06

Ajo, za chybu se omlouvam… no rekli prave, ze tohle absolutne nedokazou rict, ze napr. mentalni retardaci mi nikdo nezjisti - zjisti asi spis jen ty chromozomalni odchylky - to by melo byt v poradku pry ;) na ultrazvuku a v krvy mi zadny problem zatim nenasli :)

• Citovat
  • Upravit
25179
15.11.18 20:17
@Anonymní píše:
Ajo, za chybu se omlouvam… no rekli prave, ze tohle absolutne nedokazou rict, ze napr. mentalni retardaci mi nikdo nezjisti - zjisti asi spis jen ty chromozomalni odchylky - to by melo byt v poradku pry ;) na ultrazvuku a v krvy mi zadny problem zatim nenasli :)

tk ony mají ty děti jiný tvar hlavičky, postavení a tvar očí, bývají menší :think: Ale vůbc netuším, jestli to ultrazvuk rozezná :think:
Podívej, stejně s tím, co bylo, už nic nenaděláš! Ted sekáš latinu a toho se drž :palec: A když se dáš zlehka na modlení, věřím, že se dítě narodí zdravé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
15.11.18 20:21

Znám holky, který kouřily celý těhotenství. Jedna má dítě OK, druhý má potravinový alergie. Ale jestli to souvisí, těžko říct. Asi bych řekla, že ti stejně nezbývá než doufat. Nesoudím tě, když jsi to nevěděla…a hlavně, když jsi okamžitě přestala, tak to je super. Kdyby byl plod zásadně poškozený, potratila bys. Já jsem byla v tomto ohledu „vzorná“ a o první těhotenství jsem přišla v 8tt. Můj doktor říká, že některé věci jsou už dávno domluvené a že všechno, co se děje, se dít má. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
15.11.18 20:22
@pe-terka píše:
tk ony mají ty děti jiný tvar hlavičky, postavení a tvar očí, bývají menší :think: Ale vůbc netuším, jestli to ultrazvuk rozezná :think:
Podívej, stejně s tím, co bylo, už nic nenaděláš! Ted sekáš latinu a toho se drž :palec: A když se dáš zlehka na modlení, věřím, že se dítě narodí zdravé :kytka:

Já teda má modlení moc nevěřím. Přes pět let se modlím, abych se aspoň jednu noc vyspala. A nic. Děti mají jiný názor. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.11.18 20:24
@7.straka píše:
Já teda má modlení moc nevěřím. Přes pět let se modlím, abych se aspoň jednu noc vyspala. A nic. Děti mají jiný názor. :mrgreen:

asi se modlíš málo intenzivně - ptž u toho vždycky vytuhneš :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
15.11.18 20:27
@pe-terka píše:
asi se modlíš málo intenzivně - ptž u toho vždycky vytuhneš :mrgreen: :kytka: :mrgreen: tyjo to asi jo. Myslíš, že když to dokončím, bude ta měňavá násoska chrnět? Je na to nějaká spešl zaříkávačka? Ono asi “ó dej Pane Bože, ať mě to zvíře nechá spát" nestačí :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
15.11.18 20:28

Ja bych to viděla tak, že byste se měla přestat stresovat. Stres pro dítě taky není dobrý. S FAS jsem se setkala spíš u feťaček, které i hodně užívaly alkohol a často dítě rovnou nechaly v porodnici. Kupte si vitamíny pro těhotné. Ke kouření se už nevracejte, alkohol s mírou, až už dítě nebudete kojit a třeba budete nakonec ráda, že Vám život dal lekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.11.18 20:36
:mrgreen: tyjo to asi jo. Myslíš, že když to dokončím, bude ta měňavá násoska chrnět? Je na to nějaká spešl zaříkávačka? Ono asi “ó dej Pane Bože, ať mě to zvíře nechá spát" nestačí :)

Musíš Můj Ježíšku zlatý - tam je pasáž na ochranu maminky, hodné děti a svatý pokoj :P To by snad mělo stačit :kytka: :mrgreen:
Ale neboj, žádný dítě nebude v noci vypruzovat do puberty :mrgreen: Určitě je to příznivější prognoza než alkoholismem matky postižené dítě! To je vážná situace a některé věci už zakladatelka neovlivní :nevim: Proto jsme ji odkazovala do „vyšších míst“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 20:49

No jako vim, ze je spousta zen, co nemohou treba dva roky otehotnet a jsou z toho spatne, naprosto je sice chapu, ale ted musim rict, ze zlate si na dite pockat a mit naprosto ciste svedomi, tohle je teda hruza takove pocity, co jsem mohla zpusobit :,( alkohol mi teda nechybi, akorat s cigeretama je to horsi :( vitaminy jsem si koupila a beru, ale pry jsou stejne dulezite hlavne v prvnim trimestru… no lekce je to teda poradna to kazdopadne! Ale cim jsem si ji zaslouzila :? 8o :think:

• Citovat
  • Upravit
1850
15.11.18 21:09

Můžu se zeptat jaktože jste na to přišla tak pozdě? Menstruovala jste normalně? Ptam se, protože švagrová to zjistila prý až v pátém 8o a já tomu moc nevěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 21:16

Menstruovala jsem slabe, ale byla velka vedra, byli jsme na dovolene (znena klimatu), mela jsem i stres- proste neprikladala jsem tomu zadny vyznam, nemam kazdou menstruaci uplne stejnou… no a pak jsem posledni menstruaci pred zjistenim nedostala a tak jsem to sla resit, gynekolog oznamil tehotenstvi, ale sokoval me se starim plodu…

• Citovat
  • Upravit
1850
15.11.18 21:19
@Anonymní píše:
Menstruovala jsem slabe, ale byla velka vedra, byli jsme na dovolene (znena klimatu), mela jsem i stres- proste neprikladala jsem tomu zadny vyznam, nemam kazdou menstruaci uplne stejnou… no a pak jsem posledni menstruaci pred zjistenim nedostala a tak jsem to sla resit, gynekolog oznamil tehotenstvi, ale sokoval me se starim plodu…

Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 21:24

@Oplatečka neni zac :) jinak teda priznaky jsem absolutne zadne nemela a ani do ted nemam- zadna nevolnost, ani bricho mi vyrazne neroste - nemam ho tedy uplne ploche a nikdy jsem nemela.. proste si vubec nepripadam tehotna :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky