Febrilní kreč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
232
16.3.12 14:46

Ten diazepam jsou i čípky, že? A dá se je koupit bez předpisu, nebo je něco na křeče bez předpisu? Malej má 4 měsíce a teplota mu stoupla na 38,2 po odečtu, bojím se noci a těch křečí.Je ještě něco co můžu v případě křečí udělat,kromě toho diazepamu?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
16.3.12 21:43
máma0 píše:
Ten diazepam jsou i čípky, že? A dá se je koupit bez předpisu, nebo je něco na křeče bez předpisu? Malej má 4 měsíce a teplota mu stoupla na 38,2 po odečtu, bojím se noci a těch křečí.Je ještě něco co můžu v případě křečí udělat,kromě toho diazepamu?
Díky

Vse je na predpis,my mame diazepam v tabletach…neboj,teplota musi rychle vyzkocit aby byli krece 38,2 nic neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.12 08:58

Ahoj mamky!
Tohle je dobrá diskuse, jen trochu dovysvětlím, protože je tu spousta nepravd a omylů.
Febrilní křeče u dětí jsou typické od 6M do 6let. Většinou předchází výskytu teploty, prostě v okamžiku kdy začíná teplota prudce stoupat, křeče nastupují. Jinak není vždy pravda, že se dítě třese, může -samozřejmě, ale častější je naopak ochabnutí, nereagování.
Můžou se opakovat.
Léčba je diazepam, během záchvatu nic necpěte do pusy, může vdechnout. Volat RZP, podají do zadečku nebo do žíly.
Dítě, které křeče nikdy nemělo, nemá indikaci k preventivnímu podávání Diazepamu u teplot.
Dítě, které mělo, tak tam samozřejmě ano, doporučení se různí, někdo říká podávat po celou dobu infektu, jinak většinou radíme 3×denně dle hmotnosti dítěte od 37,5°C.
Podání 1×denně je k ničemu.
Po záchvatu bývá dítě hospitalizováno a vyšetřeno neurologem. EEG se dělá podle doporučení neurologa, po odeznění Diazepamu (vysazen 24 hod.).
A opravdu nemusí být teplota vždy hodně vysoká, 38,2C naprosto stačí!
Pochopte a omluvte anonym.

• Citovat
  • Upravit
900
21.9.12 10:46

Mám dotaz, jsou tyto křeče nakažlivé - přenosné? NIkde se mi to nedaří najít. Synovec 9 m je asi prodělal a byl ve styku s mojí 3 m dcerou. Tak mám strach, aby je nedostala také. Možná blbý dotaz, ale všude je jen projev, léčka, ale ne příčina a přenosnost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
21.9.12 13:02
@sorka77 píše:
Mám dotaz, jsou tyto křeče nakažlivé - přenosné? NIkde se mi to nedaří najít. Synovec 9 m je asi prodělal a byl ve styku s mojí 3 m dcerou. Tak mám strach, aby je nedostala také. Možná blbý dotaz, ale všude je jen projev, léčka, ale ne příčina a přenosnost :roll:

NENE, prenosne to neni, je to z toho ze vysokou horecku telicko nezvlada, respektive nervove ustroji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.11.12 23:17

Febrilní křeč

Máme je za sebou 2×, poprvé v 14 měsících při vysoké horečce, ale při počátku křečí byl syn studený, křeč trvala cca 5 minut, manžel syna rozdýchával, já volala ARO, byl to šok, nevěděli jsme, co se dějě. Podruhé v 2 letech (16.10.2012), křeč přišla nečekaně bez známek nemoci, trvala nekonečných 12-13minut, syn dýchal tak na 20% zase byl promodralý, po příjezdu ARA měl 35,2st, v nemocnici pak 38st. Teď už jdeme na vyšetření do Krče, kde mu budou pod narkózou dělat EEG a magnetickou rezonanci mozku.(poprvé nám dělali jen EEG a měli jsme ho v pořádku)Jinak křeč mu začala bezvědomím a posléze se přidaly silné záškuby tělíčka, očička vzad…šílený a nejstrašnější věc co jsem zažila a dosud se z toho nevzpamatovala :,( Čtu tady od maminek, že nic na teplotu nedávají…my už teď při teplotě nad 37st dáváme čtvrtinku Diazepamu (neuspává dítě, jak si každý myslí, jen zabraňuje křečím) 3× denně a při vysoké horečce i 4× a snižujeme teplotu, při křeči už máme Diazepam Desitin(do zadečku) Maminky, které to nezažily, tak to nikdy nepochopí..V tu chvíli si myslíte, že děťátko ztrácíte..Starší syn (13-let),byl při posledních křečích nemocný doma a když pak slyšel z nemocnice malého brášku, tak strašně brečel, protože si myslel, že ho už nikdy neuvidí, že umře…TAK STRAŠNÉ JSOU FEBRILNÍ KŘEČE!!! :,(

Příspěvek upraven 05.11.12 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
3.11.12 08:15
@Maruska71 píše:
Máme je za sebou 2×, poprvé v 14 měsících při vysoké horečce, ale při počátku křečí byl syn studený, křeč trvala cca 5 minut, manžel syna rozdýchával, já volala ARO, byl to šok, nevěděli jsme, co se dějě. Podruhé v 2 letech (16.10.2012), křeč přišla nečekaně bez známek nemoci, trvala nekonečných 12-13minut, syn dýchal tak na 20% zase byl promodralý, po příjezdu ARA měl 35,2st, v nemocnici pak 38st. Teď už jdeme na vyšetření do Krče, kde mu budou pod narkózou dělat EEG a magnetickou rezonanci mozku.(poprvé nám dělali jen EEG a měli jsme ho v pořádku)Jinak křeč mu začala bezvědomím a posléze se přidaly silné záškuby tělíčka, očička vzad…šílený a nejstrašnější věc co jsem zažila a dosud se z toho nevzpamatovala :,( Čtu tady od maminek, že nic na teplotu nedávají…my už teď při teplotě nad 37st dáváme čtvrtinku Diazepamu (neuspává dítě, jak si každý myslí, jen zabraňuje křečím) 3× denně a při vysoké horečce i 4× a snižujeme teplotu, při křeči už máme Diazepam Destin(do zadečku) Maminky, které to nezažily, tak to nikdy nepochopí..V tu chvíli si myslíte, že děťátko ztrácíte..Starší syn (13-let),byl při posledních křečích nemocný doma a když pak slyšel z nemocnice malého brášku, tak strašně brečel, protože si myslel, že ho už nikdy neuvidí, že umře…TAK STRAŠNÉ JSOU FEBRILNÍ KŘEČE!!! :,(

Tak to je hrozne…A bez jakekoliv priciny to dostal? a co na lekari?
My jsme to taky zazili, a doufam ze uz nikdy vic…taky davam preventivne diazepam-a nadale budu, vim ze je navykovy, ale nedostava to denne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.11.12 13:07

LucieŘ

Luci, my teď 21.11.nastupujeme do Thomayerovy nemocnice, kde mu pod narkózou udělají spánkové EEG a magnetickou rezonanci..Sice mu tam už EEG dělali po těch prvních křečích a bylo to všechno v pořádku, ale jsem ráda, že ho posílají znova.Tam nám lékařka řekla, že se to někdy stává i před nemocí (teď po té křeči měl angínu).Doktorka na dětském řekla, že to tentokrát bylo ošklivé a dlouhé a tak proto vyšetření hlavičky, abychom měli všichni jistotu, že se v hlavičce nic neděje, že je všechno v pořádku a jsou to „jen“ febrilní křeče..
Já se jen děsím toho, že by se to zase mohlo opakovat..bojím se i spát, aby se to neopakovalo v noci..(ty první křeče měl ve 3 ráno), bojím se ho nechat na sebemenší chviličku samotného :,( Dostali jsme na papíře první pomoc a tam píši, že nehrozí zapadnutí jazyka při té křeči, ale bezprostředně po ní, kdy se tělo uvolní a je oslabené..Takže při první pomoci má dítě ležet na boku (nám ze 155 radili na záda a co nejvíce zaklonit hlavičku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
7.9.13 19:17

Ahojky maminky je tady jeste nekdo ze skupiny.Rada bych si s nekym popovidala o techto problemech. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
7.9.13 19:39

@Barbora13 Ahoj, muj mladsi syn mel febrilni krece predminuly tyden, poprve, bylo to hrozne a doufam, ze uz se to nebude opakovat… v nemocnici doporucili preventivne pri teplote nad 37,5 dat Diazepam a nad 38 okamzite srazet… nase pediatricka pro zmenu dat Diazepam az nad 38… tak si vyber. Kazdopadne pokud by ke krecim prece doslo, tak mame pripravenou tubicku do zadecku a volat rychlou. A taky by uz nas neminulo EEG… pro vylouceni epilepsie. Ach jo.

Jinak ja nikdy detem teploty nesrazela, az kdyz byly fakt vysoke - 38,5 a spis az 39… at se telo popere, preci jen horecka je leciva… ale po tehle zkusenosti uz si nechat tomu volnej prubeh netroufnu. Synovi ale vyletela horecka z 36 na 40 behem snad ctvrt hodiny a nevim, zda tomu stihnu zabranit :( A pry febrilky vznikaji prave pri prudke zmene teploty a to je i pri nahlem srazeni horecky, ne?
Nejak jsem se rozepsala, no, je to jeste zive…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
7.9.13 19:50

Jo jo, u nás to bylo po prudkém poklesu teploty po paralenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
7.9.13 20:50

Holky a jak jste vedely, ze jsou deticky v kreci? Me to desne desi, ze by se to treba mohlo stat, kdyz spim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
7.9.13 21:37

@paja88 ahoj tak nase mala mela krece po prvni hexe…a byla na prebal. pulte a najednou zacla rozhaovat rucickama a nohama a tak zvlastne hekat ja jsem se tak lekla jak niikdy-hned jsem ji vzala k sobe a prestala…dodnes 100%nevim zdali to byly krece-dr. i neuro. rikaly ze to mohla byt a nemusela.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
7.9.13 21:57

Moje holcina ma tri roky mela anginu a teplota ji vylezla na 40 cipek ji nepomohl a tak jsme ji dali ctvrt ibalginu a zabali a prez noc se z horecky dostala a rani nemela nic. A najednou si stezovala ze ji boleji nozicky a pak zacala blouznit volala maminko maminko tatinku a po dobe dobry a pak rika ze je unavena tak sem ji polozila a najednou vytresitila oci a zatala ruce nohy a propinala se a chlap ji chytil do naruce a zacala modrat a slintiky nebo pena uz nevim ji sla z pusy.tak jsme volali sanitku a rekli at ji dame do vany a nohy osprchujeme vlaznou vodou a krec ji pustila ale byl uplne jinde. Probrala se az v nemocnici a pak mela dalsi dva zachvaty tam vzdycky se zadivala na jedno misto bezduse tam koukala a pak dostala zachvat mezi tema dvouma zachvatsma volala maminko ratinku a brecela nekolik hodin byla uplnr mimo sileny ja ji drzela a ona byla uplne jinde pak nas vrtulnikem poslali do Hadce a od te doby nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
7.9.13 22:22

Holky, to je hrozny :( to je mi lito :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie