Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosim jdu sem pro radu. Malej je už nemocnej měsíc - rýma, kašel, teploty furt 37,1 max 37,2. Kdyz uz jsme se z toho dostali, ja jsem to zase chytla a malej zase ode.Ted jsme zase od stredy nemocny, vcera 37,5 teplota, kasleme a rymujeme. Strikam Sterimar, Nasivin a davam Mucosolvan. Na noc jsem mu dala i Zyrtec - uz jsme meli od doktorky. Ale vcra vecer se mu udelal cervena nateklina na hornim rtu - presne uprostred. Jde mu to uz z pusinky - jak je ta prepazka v puse nad zubama. Jde mu to az na ten ret. Zadny bily flicek tam nema, jen to ma jako natekle. Nevim, jestli nejet na pohotovost. Ja na opary trpim casto - mela jsem ho naposledy na Vanoce - pouzivala COMPEED a byla jsem opatrna. Co myslite? Moc dekuji
Viky ho mela v cca 9m poprve, volala jsem na pohotovost a tam mi rekli, ze muze k tomu mit i teploty.. ze je to bezna viroza. (A rekli mi, at tolik neblbnu a nectu tolik internet) Zakladala jsem k tomu taky diskuzi.
Bohuzel jedine, co jsem mohla dat je gencianka, ale tu nedoporucuju, hrozne to vysusi a dele se to leci.
Takze spis zkusit mazat tea tree olejem.
Mám kamarádku, jejíž dcera dostala ve čtyřech měsících opar a od té doby má v podstatě nefunkční mozek, málem zemřela, takže já bych opar nepodceňovala. Ale u nás na něj nikdo netrpí a nikdo ho snad ani nikdy neměl, takže nejsem nejlepší rádce…
Sheelle píše:
Mám kamarádku, jejíž dcera dostala ve čtyřech měsících opar a od té doby má v podstatě nefunkční mozek, málem zemřela, takže já bych opar nepodceňovala. Ale u nás na něj nikdo netrpí a nikdo ho snad ani nikdy neměl, takže nejsem nejlepší rádce…
Ja si myslela presne tohle same (uplne jsem tu jancila), ale opravdu mi na pohovosti a pak i doktorka rekli, ze se nemam bat. A hlavne 10m dite a 4m dite je velky rozdil.
Samozrejme pokud vylitnou vysoke teploty jet okamzite. Viky od te doby mela opar casto, ale u deti se to vetsinou projevi napoprve aftozni stomatitidou.
Ja bych rekla zakladatelce, at si pro jistotu zavola. Ja taky volala.