Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky už zase otravuji
. Jít ven s prckem v téhle suché zimě nebo radši sedět doma na zadečku když má tu rýmičku?
… Já se sním vždy bojím jít ven aby nebyl nastydlí a pak když vyrazím tak má hned rýmu,myslíte že častější chození ven,by to změnilo ? (myslím jako že by si na to zvykl)
…
Ahojky, moje malá (5,5 měs.) je teď taky nastydlá, má strašnou rýmu a k tomu kašel. První 2 dny s ní budu určitě doma, zvlášť v tomhle počasí.A pak uvidím jak na tom bude. dělala jsem to tak i se starším synem a osvědčilo se to. Po tich 2 dnech, když nebude mít teplotu bych na chvíli ven šla, protože se jim venku lépe dýcha
Jinak když je zdravá, snažím se chodit ven každý den, pokud to počasí není fakt extrém, jako teď v posledních dnech
Tak přeju brzké uzdravení ![]()
jestli to neni nic vážnějšího, jen rýma, tak bych na chvíli ven šla. já s malou chodím každý den. teda pokud neni inverze nebo třeskutý mráz
S rýmou bych ven šla. Při chladnějším počasí se dítěti líp dýchá.
Já právě když juknu z okna tak maminy sou s miminama venku a já jak trubka doma,jen aby neměl rýmičku a pak jdu třeba po týdnu a bum malej má rýmičku
Když mě samotný venku mrzne tvář tak jemi prostě blbý vzít to mimino ven
… Tak já nevím ,tu rýmu má už dlouho tak asi půjdem na krátkou procházku at se nadýchá toho čerstvého vzdoušku
… Ikdyž vím že je nabalenej tak je mi ho stejně líto vzít ven aby nemrznul
prostě jsem tydýt
Rozhodně bych šla ven. Pokud je jen rýma bez teploty a nepadají trakaře, chvíle venku prckovi neublíží. Právě naopak ![]()
Šestiměsíční dítě není žádný novorozenec - chodit s ním co nejčastěji ven by mělo být samozřejmé. Za prvé ho tím právě otužíš, aby nechytal kdeco - a za druhé, když už tu rýmu má, bude se mu venku líp dýchat.
V tomhle věku by ten pobyt venku při nachlazení měl být víceméně podobný jako u starších dětí i dospělých - taky při běžné rýmě chodíme ven, nejsme hned zalezlí, prostě normálně fungujeme, dokud není teplota nebo nějaké výraznější zhoršení…
jestli nekašle a nemá teplotu tak hurá ven.
Pokud tedy u vás nefouká jako tady ![]()
Když už má tu rýmu dlouho tak ven určitě jděte. Čerstvý vzduch je zdravý. S miminky se může ven do -5 st. a to snad tuhle zimu ještě ani nebylo ![]()
Rýmu už za nemoc nepovažuji, to bysme seděli od září do do května doma a dětem by hrozilo něco mnohem horšího, než jen rýma - po týdnu se dvěma dětma mezi čtyřma stěnama bych je přinejmenším přetáhla pánví po hlavě, v horším případě prohodila oknem. ![]()
na rýmu nám doktorka doporučila dávat malého přes den spát ven, že splasknou ty sliznice a lépe se mu dýchá a přes noc mít na spaní 17st. a je fakt že se mu venku spinká lépe, doma vydrží chviličku a venku i přes hodinu.
Oukej,to sem přesně chtěla slišet
. Tak mi teda mastíme na vzdoušek
snad mě ten bezdůvodnej strach přejde ![]()
S rýmou bez problémů. Jestli nemá horečky .. zima je hodně mírná, vzduch prospěje.