Febrilní křeče a horečka při viróze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
31.10.14 13:15

febrilní křeč

Ahoj holky no tak my jsme prodělali febrilni křec minuli tyden v patek. Poprve to mela v červnu..zaclo to ze se prohla, napla a oci sloup a pak sla pomalinku do bezvedomi okamziote jsem volala záchranku a oni nas nechali doma jen ji skontrolovali a pak jsme dostali diazepan. tedka po druhé uz to byla katastrofa, byl u toho i druhy syn 4 lety. zaclo to ze jsem ji mela v ruce a prohla se a oci sloup a uz jsem vedela ze je to tu zas. okamzite jsem ji olozila a dala ji diazepan co jsem mela kdyby nahodou tak do zadecku..podotykam stalo se to při horečce 37,8 takze zadna velka nebyla. musela jsem ji davat dychani nez dojela záchranka jak tady byli byla bezvedomi a museli ji intubovat nezvládala top bez kysliku dotoho mela zvratky na plicich a když jsem se ho zeptala jak je na tom řekl jen jedno(v tuto chvili vam nereknu zda nebude mit následky)a to bylo hotovo strach atd..nikomu to nepreji a okamzite odvazeli na aro udelali vysetreni ruzne a eeg a dobry…ale rekli zda to prodela po treti jde na ct mozku. takze za me urcite radsi dam diazepan nez to prochazet znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
31.10.14 22:55

vevus

Já se nedivím, že máš strach a diazepam dáváš. Já ho dávám, když máme už nad 37, tak jak nám radili na neurologii. Ale proč vás na CT mozku nepošlou hned? My jsme po prvních křečích byli na EEG a po druhých jsme byli jak na EEG, tak na MR mozku. Je to lepší, aby byl člověk v klidu. Držím palce, ať už se Vám to nevrátí, v Thomayerově nemocnici nám bylo řečeno, že většinou do 4-6 let to zmizí a asi ano. Naposledy to mrňous měl ve dvou letech, teď mu jsou 4 ročky, nedávno při nemoci 40,6 teplotu a uválčili jsme to, i když měl diazepam ten den 4×1/4. A jen chci ještě napsat, že ty druhé a daleko horší křeče jsme měli z ničeho nic a teplotu, když přijelo ARO měl 35,8 a v nemocnici mu vylétla na 39. To jsem nechápala, přišli jsme z vycházky, malý se najedl a jak dojedl, přišla křeč. Bez nemoci, z ničeho nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.11.14 13:31

Marus

Maruš neposlali taky mě to štve ikdyz to mela už po druhé. Pry to vyvolala laryngitida co se ji rozjela az v nemocnici zaclo to horeckou zvýšenou jen,.No me řerkli do 6 let ale at stim trosku pocitam, že to muže prijit znova je hodne hakliva mala je narozena o mesic dřív. jinak ji to nechteli udelat protože uz tomho mela hodne a i kortikoidi takze stoho duvodu, pry ji nebudou zatezovat mozek tak ji to udelaji když by se to znovu stalo.je to naprd ale pro ten klid by to chtelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.16 12:09

Ahoj maminky, budu psát anonymně, snad omluvíte.
Dcerce budou tři roky a ve čtvrtek jsem jí volala záchranku, kolabovala z vysoké horečky - podle zprávy febrilní křeče prosté. Byl to docela masakr a bála jsem se, že už se mi neprobudí. Dostali jsme diazepam jak tabletky, tak rektální. Dcerka má teď trvale kolem 37,2, tak dobrý. A teď o co mi jde, máme doma ještě 4-měsíčního prcka, který už taky horečkuje. Teplota se pohybuje kolem 38 a já mám prostě strach, že to budu muset zažít znova. Dali by jste mu taky diazepam (čtvrtku)?, já bych mu ho nejradši šoupla, jsem hrozná, pro jistotu :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
9819
21.3.16 12:18

NE, 38 není ještě moc… dávej čípky panadol a střídej s nurofenem, Hlídej a kdyby horečka u takto malého mimča trvala víc jak 1 den, jeď k doktorovi!
Jinak tě chápu, moje málá měla v 5 měsících zánět průdušek a k tomu horečky přes 39 a měla jsem o ní šílený strach, že dodneška jsem se z toho pořádně neoklepala a pořád ji hlídám :zed:
Ať je brzo líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
21.3.16 12:25

Já bych taky zatím diazepam nedávala. Já takhle volala záchranku loni v létě pro syna, byl mu rok a půl, febrilní křeč neměl jednu, měl jich několik, takže chápu že se bojíš. :hug:
Ať je brzo lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.16 12:53
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, budu psát anonymně, snad omluvíte.
Dcerce budou tři roky a ve čtvrtek jsem jí volala záchranku, kolabovala z vysoké horečky - podle zprávy febrilní křeče prosté. Byl to docela masakr a bála jsem se, že už se mi neprobudí. Dostali jsme diazepam jak tabletky, tak rektální. Dcerka má teď trvale kolem 37,2, tak dobrý. A teď o co mi jde, máme doma ještě 4-měsíčního prcka, který už taky horečkuje. Teplota se pohybuje kolem 38 a já mám prostě strach, že to budu muset zažít znova. Dali by jste mu taky diazepam (čtvrtku)?, já bych mu ho nejradši šoupla, jsem hrozná, pro jistotu :zed: :zed: :zed:

u 38 ještě ne, ale ve chvíli, kdy to přeleze 39, tak dávám. Vím, co jsou febrilky, měl je starší, takže menší zlo je diazepam. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
21.3.16 13:41

TAk já dávám kolikrát ještě neměla dcera ani 38°C. Měla 2 febrilní záchvaty z toho druhý již při 38,1°C. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
2.6.16 19:55

Nejste v to sami, my se vrátili včera z nemocnice. Febrilní křeče už podruhé. Strašný zážitek. Dnes jsme byli ještě na eeg a vše v pořádku. Srážet máme už od 37 a pokud neklesne, tak podat diazepam. Ten nám na neurologii nadávkovali na 1 celou tabletu při 11kg. Zdá se mi to hodné, ale pokud to zabrání křečím, tak mu jej raději dám. Dostala jsem i rektální abych jej nosila stále u sebe. Jsem z toho hotová, je to děsný zážitek i když trval „2min“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
3.6.16 05:07

@lucie.edgar Dcera má +- 13,5 kg a dávám půlku diazepamu. Při 11 kg měla jen čtvrtku a když jsem jí dala víc, tak byla úplně mimo. Myslím, že půlka by mohla stačit… Jj, zážitek je děsný, to máš pravdu. Snad se už nebude víc vracet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
3.6.16 19:41

@Brouk č.1 a jak to děláš s tím diazepanem…rozdrtíš na lžičce, přidáš čaj a počkáš až se úplně rozpustí a pak natáhneš do stříkačky? Jsem na tohle úplně blbá. Do teď Kuba nebyl vůbec nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
4.6.16 05:38

Když byla menší, drtila jsem na lžičce, přidala kapku vody, čaje nebo sirupu a šup do pusiny a zapít. Nečekala jsem, až se rozpustí. Od necelých dvou let už baští tabletky bez problémů, jak půlku diazepamu, tak třeba probiotika apod. Teď bude mít tři roky a všechno zvládá v pohodě. V nemocnici na nás koukali, jak je možné, že už jí tabletky… Že mají třeba problémy u desetiletých dětí dostat do nich prášky a tak drtí prášky i těmto dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
5.6.16 12:40

@Brouk č.1 to je šikulka :) děkuju za radu…jsem z toho furt hotová, no musím to zvládnout. V úterý jdeme do nemocnice a doktorka nás přihlásí na neurologii na kontrol pro sichr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
11.9.17 13:46

Ahoj, maminky které jste řešili febrilní křeče… Je šance ze už se nikdy neobjeví? Mala je mela jednou, od ty doby nic… Diazepam jak tablety tak penu do zadečku mam, teploty srážíme od 37,5. Da se jim předejít ze už se fakt nikdy nezopkuji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
11.9.17 14:26

Ahoj, ja je zažila když mělo dítko rok, hrozný zážitek. Léky mam doma jako ty. Také srazim teplotu uz hodně brzy. Teď ji je 2,5 a uz se nikdy neopakovaly. Myslím ze dítě z toho vyroste jak se vyvíjí nervový systém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí