Fecho-kardio ARSA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
13.11.15 07:33

FECHO-KARDIO ARSA

Dobrý den Všem,
prosím Vás máte někdo zkušenost, nebo jste slyšeli o ARSA??? Jedná se údajně o výjimečnou lehkou srdeční vadu srdce, resp cévy vedoucí ze srdce…
Po vyšetření v Teplicích nám lékař sdělil tuto diagnozu s tím, že nám to ani neměl říkat :(… Nemá s tím někdo zkušenost? Prosím za každou zkušenost jsme vděčni. Jsme 23+3 tt, dvojčata. 1 i druho screenig v pořádku ( byli jsme na 2 dalších, které jsme si hradili - pro ověření v jiném centru a také vše ok) Poslední vyš. bylo právě ECHO a vzešlo z toho toto. Podotýkám, že veškerá vyšetření proběhla v Praze ve spec. centrech a Echo bohužel v okresním městě… Za 14 dní jdeme na ověření této diag. do Motole… Do té doby nám však asi hrábne :(… Má s ARSOU někdo zkušenost??? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17
10.12.15 12:40

Zdravím,
mám stejný nález. Doktor mi vysvětlil, že to není srdeční vada, ale spíš anomálie, ktera výjimečne dělá polykací obtíže, ale prej jsem se s tim mohla narodit třeba i já nebo jiný lidi a vůbec o tom nevíme :) Že ta tepna vede trošku jinak než by měla. U rizikových těhotenství zvyšuje riziko na Down. syndrom. To je asi tak všechno, co vím, tak snad to trošku pomůže. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.1.16 19:14

Ahoj holky, nám taky v Teplicích zjistili ARSU +, mě to teda dost vyděsilo, hlavně vzhledem k možnému down. syndormu, ale vzhledem k screeningům máme riziko velmi nízké. Byly jsme ještě na speci vyšetření na dětské kardiologii v Ústí, kde nám to potvrdili a máme se po porodu s malou hned dostavit. No teď 11.1. jdeme kvůli poloze miminka na císaře tak jsem na vše zvědavá, nemáte už některá porod za sebou? Jak jste dopadly s miminkama?

Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.2.16 20:15

Ahoj, je vše v pořádku? Jak jste dopadli???Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.3.17 12:41

Ahoj všem.
Mám zjistili izolovanou ARSA během 2. screeningu v 10/2016 ve FN Olomouc. Výsledkem bylo, že se tím nemáme znepokojovat. :)
Porodila jsem v 02/2017 a vyšetření dětským kardiologem u malého ARSA nepotvrdilo. :lol:
Další vyšetření máme v 05/2017, tak snad bude taky v pohodě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky