Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, mám od rána nasazeného holtera na tlak, manžeta je dost utažená, neškrtí mě (jen napatrně) a teď se mi zdá, že mám trochu oteklé prsty (cítím když zatnu pěst).. Je to asi normální, že? ![]()
Není to normální - když mám holtera, ruka mi nikdy nenatéká… Určitě tě to neškrtí? Já bych to raději povolila… ![]()
@Petrušačka @Dobbyna holky Dr mi řekla, ať na to vůbec nesahám.. Mám hrozně hubenou ruku a měla co dělat mi to dobře namotat.. Neškrtí mě to, prsty otekle nevypadají jen to malinko cítím když dám ruku v pěst…
@Beyun píše:
Maminky, mám od rána nasazeného holtera na tlak, manžeta je dost utažená, neškrtí mě (jen napatrně) a teď se mi zdá, že mám trochu oteklé prsty (cítím když zatnu pěst).. Je to asi normální, že?
Není to normální. Manžet sundej a znovu nasaď tak, aby neškrtila. Pokud budeš teď třeba sedět u filmu nebo jen tak relaxoval nebo si číst apod, klidně ji sundej na celý interval měření ( předpokládá m, že ti to měří po 15 minutách), nastav si třeba minutku na 12 min, nasaď manžetu na měření, sundej na další interval… Uškrtit si ruku kvůli Holteru je fakt nesmysl ![]()
@Beyun píše:
@Petrušačka @Dobbyna holky Dr mi řekla, ať na to vůbec nesahám.. Mám hrozně hubenou ruku a měla co dělat mi to dobře namotat.. Neškrtí mě to, prsty otekle nevypadají jen to malinko cítím když dám ruku v pěst…
Aha, jak se pujdes koupat?
Doktorka ti měla dat manžetu, která ti velikostně sedí. Sundat a přemotat si ji samozřejmě můžeš, to je úplně normální.
Normálně ji sundej, vždyť je to jen manžeta na měření tlaku… Já jsem si ji taky několikrát sundala, např. na sprchu a převlečení;-) zapni si ji tak aby ti byla pohodlná, jinak tě bude v noci rozčilovat ještě víc než musí;-)