Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte zkušenost s Merck Femibion 1 (800)?
Přidejte zkušenost s Merck Femibion 1 ...Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat také mám mthfr femibion teď beru obden střídám ho s acidum folicum, je nutné ho brát denně, před otěhotněním jsem po třech ZT?
Ber Femibion tak, jak je napsané na příbalovém letáku, velmi pravděpodobně je ti s touto mutací obyčejná kyselina listová naprosto k ničemu.
tak já beru acidum folicum kde je 10mg, normálně se doporučuje 400mikrogramů tak jsem myslela, že to stačí ![]()
Ahoj.
Já mám MTHFR c677t heterozygot a beru denně Femibion 800. Začala jsem ho brát asi 4 měsíce před posledním pokusem o miminko.
Ahoj holky, já brala femibion měsíc před otěhotněním, pak se zadařilo a beru ho pořád. Tedka jsem v 10. týdnu a do 12. ho chci brát. Pak bych měla najet na 400, myslíte, že můžu ještě dobrat 800, když mi zbyde polovina plata? Asi v tom nebude problém ne? Jinak můj doktor vřele doporučuje. ![]()
Naima píše:Anonymní píše:Ber Femibion tak, jak je napsané na příbalovém letáku, velmi pravděpodobně je ti s touto mutací obyčejná kyselina listová naprosto k ničemu.
Ahoj chtěla bych se zeptat také mám mthfr femibion teď beru obden střídám ho s acidum folicum, je nutné ho brát denně, před otěhotněním jsem po třech ZT?
S tím souhlasím. Nemám tedy o MTHFR moc načteno, ale podle toho co vím, tělo s touto mutací nedokáže obyčejnou kyselinu listovou naštěpit. Ve Femibionu je kyselina listová již naštěpená.
luskabay píše:
Ahoj holky, já brala femibion měsíc před otěhotněním, pak se zadařilo a beru ho pořád. Tedka jsem v 10. týdnu a do 12. ho chci brát. Pak bych měla najet na 400, myslíte, že můžu ještě dobrat 800, když mi zbyde polovina plata? Asi v tom nebude problém ne? Jinak můj doktor vřele doporučuje.
taky jsem dobrala plato, chyběl mi asi týden ![]()
Díky za odpovědi, ale nějak mi teda nejde do hlavy proč brát to acidum
můžu teda maximálně brát obojí nestane se nic?
Anonymní píše:Issobel píše:ano
a to ti předepsal doktor?
tak nevím, asi bych se domluvila s ním jak to brát ![]()
Issobel píše:luskabay píše:taky jsem dobrala plato, chyběl mi asi týden
Ahoj holky, já brala femibion měsíc před otěhotněním, pak se zadařilo a beru ho pořád. Tedka jsem v 10. týdnu a do 12. ho chci brát. Pak bych měla najet na 400, myslíte, že můžu ještě dobrat 800, když mi zbyde polovina plata? Asi v tom nebude problém ne? Jinak můj doktor vřele doporučuje.
Ahoj, já si Femibion 800 potom půlila, když mi jich pár zbylo a měla jsem už brát jen 400.
Ahoj, já brala před otěhoněním kyselinu listovou, když jsem otěhotněla, tak jsem začala brát Femibion a brala jsem ho ještě v kojení cca do 4 měsíce, pak jsem byla na krevních testech po porodu a doktorka mi řekla ať ho okamžitě vysadím, že mám všeho nadbytek a mohla bych malé ublížit. Prý se můžou předčasně zavřít chrupavky. Malá břibírala jak blázen a mléko je hodně kvalitní
Moje zkušenost s ním byla kladná, zuby jsou bez kazu, vlasy taky a vlastně vše je o.k.
Pokud už se bere Femibion, není důvod k tomu brát cokoliv jiného. S MTHFR mutací tvé tělo neumí obyčejnou listovku využít a nic si z ní nevezme. Je to, jako bys nebrala nic. Jinak Femibion výrazně doporučuji právě proto, že tuto mutaci má až 40% populace a neví o ní. Stejně tak má až 15% populace rozštěp páteře (já ho mám taky a dozvěděla jsem se to až v mých 23 letech při rentgenu!) a většina o tom také neví. Nastávající maminky pak sice berou listovku, ale ta je jim na nic. Doporučuje se na celém světě, je to opravdu kvalitní preparát. Hlavně nevěřit fámám typu vitamíny v těhotenství a velká miminka a podobné bludy.
Ahoj holky tu mutaci mám taky a teď mi dr doporučila brát Femibion pokoušíme se o Mimi a jak říká Naima taky sem jen slyšela že se po tom rodí velké děti tak sbírám více zkušeností přece se mi nenarodí obřík jen kvuly vitamínům
navíc já teď beru antidepresiva snažím se snižovat ale životní stres a zkoušky mi to moc nedovolují myslíte si že by ve mě mohly ty vitamínky alespon trochu „usměrnit“ tu chemii?
nevím jak líp to říct…Ale už mě to štve to do sebe ládovat sice mi to pomáhá ale ne s přípravou na miminko ![]()