Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte zkušenost s Merck Femibion 1 (800)?
Přidejte zkušenost s Merck Femibion 1 ...Ahoj holky tu mutaci mám taky a teď mi dr doporučila brát Femibion pokoušíme se o Mimi a jak říká Naima taky sem jen slyšela že se po tom rodí velké děti tak sbírám více zkušeností přece se mi nenarodí obřík jen kvuly vitamínům
navíc já teď beru antidepresiva snažím se snižovat ale životní stres a zkoušky mi to moc nedovolují myslíte si že by ve mě mohly ty vitamínky alespon trochu „usměrnit“ tu chemii?
nevím jak líp to říct…Ale už mě to štve to do sebe ládovat sice mi to pomáhá ale ne s přípravou na miminko ![]()
Já jsem Femibion brala a bylo mi to výrazně nedoporučeno, jak gynekologem, tak porodní asistentkou, stačí jíst normálně, trochu zdravě a to bohatě stačí, pak se rodí zbytečně velká miminka
Femibion jsem brala téměř celé těhotenství a dítě se narodilo spíše malé. Osobně myslim, že je blbost, že by po tom byly obří děti. Stejně tak si ale nemyslim, že je nutné to jíst, když člověk jí normálně zdravě, ale není od věci jíst DHA klidně samotné zvlášť, vyjde to i levnějc.
@Anonymní píše:
Z krve na genetice
a kdybych to měla, tak to zjistí už v prvním těhotenství, ne?
@monca114 Na toto se normálně krev v těhotenství nebere. Je to speciální pracoviště, kde to zjistí.
@Anonymní píše:
@monca114 Na toto se normálně krev v těhotenství nebere. Je to speciální pracoviště, kde to zjistí.
aha. No mě jde o to, že mám začít brát klasickou listovku a kdybych měla tu mutaci, tak by to bylo k ničemu. Ale dr říkala, že listovka stačí. V prvním těhotenství jsem měla problémy. Prvně hrozící potrat, pak málem předčasný porod, ale miminko bylo vždy zdravé. Byla jsem 2× v nemocnici, kde jsem ležela a myslím, že kdyby měli podezření na mutaci, tak mě snad na genetiku pošlou… Právě váhám, co mám teda koupit, zda klasiku listovku, nebo tohle.
@monca114 - já jsem dvakrát potratila v 9tt, tak jsem byla pak poslána na tu genetiku. nikdo mi nikdy nedoporučil brát femibion, to jsem si přečetla až na emiminu, vždycky mi dali jenom acidicum folicum. taky když se brala acidicum tak jsem potratila a ve třetím těhotenství jsem si koupila femibion a mám zdravého chlapečka, který už má šest měsíců. Pokud můžete tak si kupte femibion.
@Anonymní píše:
@monca114 - já jsem dvakrát potratila v 9tt, tak jsem byla pak poslána na tu genetiku. nikdo mi nikdy nedoporučil brát femibion, to jsem si přečetla až na emiminu, vždycky mi dali jenom acidicum folicum. taky když se brala acidicum tak jsem potratila a ve třetím těhotenství jsem si koupila femibion a mám zdravého chlapečka, který už má šest měsíců. Pokud můžete tak si kupte femibion.
A to by se ta mutace neprojevila ani na miminku? Ale asi si spíš koupím tem femibion. 3 stovky nejsou nic strašnýho. V prvním jsem brala mamavit
@monca114 jestli myslíte, že může mít tu mutaci taky, tak ano. moje mamka jí má, taky. ale ona nikdy s těhotenstvím neměla problémy, ale má jenom heterozygot(u ní to zjistili až teď) a já mám homozygot.
@Anonymní píše:
@monca114 jestli myslíte, že může mít tu mutaci taky, tak ano. moje mamka jí má, taky. ale ona nikdy s těhotenstvím neměla problémy, ale má jenom heterozygot(u ní to zjistili až teď) a já mám homozygot.
Vůbec netuším. Ale vzhledem ke komplikacím, co jsem měla u prvního (v 10tt. odloučení placenty, silné krvácení a hrozící potrat)a pak málem předčasný porod, tak nechci nic zanedbat
@monca114 Mně doktor femibion doporučoval a já to pořád ignorovala. V září jsem si ho konečně koupila - včera jsem dobrala poslední tabletu a hned dneska jsem běžela pro další balení, protože světe zboř se, ale konečně se mi podařilo otěhotnět. On mi teda říkal, ať k tomu beru i listovku, kterou mi napsal. A musím říct, že listovky i míň „vyčůrám“, takže je vidět, že to opravdu k něčemu je a to mi před rokem dělali testy na mutace a tuhle mutaci nezjistili a přesto to vypadá, že není úplně od věci listovku brát i v naštěpené formě, že se prostě líp vstřebá. Teď nechci nic zanedbat, je to prevence rozštěpových vad a je potřeba ve zvýšené míře ještě několik týdnů, balení vydrží cca na měsíc, takže ty tři stovky mileráda obětuju. Kupuju si tu jedničku. Takže tím neztratíš nic. Držím ti palce!
@Amys díky, no určitě jedničku. Plánujeme právě druhý a nechci být zase po nemocnicích, nevím, kdo by hlídal malýho, kdybych měla problémy jako v těhotenství s ním. A tobě gratuluji
Ahoj holky tu mutaci mám taky a teď mi dr doporučila brát Femibion pokoušíme se o Mimi a jak říká Naima taky sem jen slyšela že se po tom rodí velké děti tak sbírám více zkušeností přece se mi nenarodí obřík jen kvuly vitamínům
navíc já teď beru antidepresiva snažím se snižovat ale životní stres a zkoušky mi to moc nedovolují myslíte si že by ve mě mohly ty vitamínky alespon trochu „usměrnit“ tu chemii?
nevím jak líp to říct…Ale už mě to štve to do sebe ládovat sice mi to pomáhá ale ne s přípravou na miminko