Fenylalanin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
14.10.08 14:24

Fenylalanin

Maminky, už přes týden se láduju TANGem, protože mi obyčejná neochucená voda moc nechutná, akorát, že jsem si až dneska všimla, že obsahuje zdroj fenylalaninu......víte někdo, jak je to s touto látkou během těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1473
14.10.08 14:41

Úplně v pohodě. Uvádí se na obalech pro lidi, kteří mají fenylketonurii (myslím) a neumí fenylalanin zpracovat. Takže klid a nevyšiluj. R

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
14.10.08 23:41

Buď v klidu, potvrzuji výše uvedené. Nemoc zvaná fenylketonurie (PKU), lidé neumí zpracovat bílkovinu, takže musí držet dietu. Není to tam kvůli nějkým umělým sladidlům? V těch je to hodně obsaženo a ty asi v těhu moc zdravé nebudou, ale fenylalanin jako takový ti rozhodně neublíží.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
1.11.08 11:18
Já si naopak myslím, že výrobky s umělými sladidly by se v těhotenství měly vynechat. Na netu je o tom i několik článků. Např. http://www.diabetesmellitus.cz/…b_dieta.aspx
Pokud ti samotná voda nechutná, raději bych si dala šťávu, než cokoli s umělými sladidly.
Cituji z článku: [quote:b68cd42312]Pod různými obchodními názvy se skrývají směsi několika základních látek. Jsou to především sacharin, aspartam a acesulfam. Používání těchto látek v těhotenství není povoleno. Nejsou dostatečně ověřený jejich účinky v těhotenství, některá sladidla jsou podezřelá z negativního působení na plod.

Jinak souhlasím s předchozími příspěvky, ze zákova musí být výrobek obsahující aspartam označen jako obsahující fenylalanin (kvůli metabolickému onemocnění Fenylketonurie).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí