Bolesti zad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
13.10.08 18:14

Bolesti zad

Milé maminky, potřebovala bych od vás další radu:( Už dva týdny mám vždycky po celém dni k večeru bolesti zad v oblasti beder, včera jsem se pomalu nebyla schopna zvednout ze sedačky, jak to bolelo:( Vím, že se nemůžou dělat takové ty klasické masáže, tak mi vždycky manžel večer namaže záda koňskou mastí, ale i tak se při každém otočení ve spaní budím, protože se mi ty záda vždycky ozvou:( Já měla i před těhu problémy, byla jsem dvakrát na rehabkách, ale nečekala jsem, že mě ty záda chytnou ještě předtím, než se mi začne tvořit vůbec nějaké bříško:( Máte nějaké rady prosím než se odhodlám jít k doktorovi, který mě stopro nechá doma, protože budu muset opět na rehabky?:( Děkuju moc předem všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3379
13.10.08 19:17

To bude zřejmě tím, že se Ti uvolňují svaly břišní a pánevní, které spolu se zádovými svaly drží stabilitu bederní páteře. Já mám zase problém s hrudní páteří, díky velkému bříšku.
Asi bych Ti doporučila ten gymnastický míč na sezení a pozorovat tělo při pohybu či posedu, co mu dělá a nedělá dobře a podle toho se protahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
13.10.08 20:10

Ahoj, já měla bolesti zad celé těhotenství. Přikládala jsem to také tomu že jsem nikdy moc necvičila a měla záda oslabená.
Také mi pomohlo víc ležet než sedět a podpírat záda polštářem. Jinak masáže se provádějí i v těhotenství, akorát že v sedě. Doporučila bych se donutit i cvičit - cviky se dají cvičit v těhotenství. Určitě ti na rehabilitaci poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
14.10.08 08:05

Ahoj, moc tě asi nepotěším, ale já měla bolesti celé těhu a nic bohužel nepomáhalo, ani masáže ani cvičení. Ale porodem mi okamžitě bolesti ustaly a byl klid. Hodně odpočívej a snaž se dlouho nikde nestát, prý je to nejhorší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
14.10.08 09:31

AHojky, taky mě strašně bolí záda, měla jsem problémy už před těhu, ale to jsem chodila na jogu a to mihodně pomáhalo. Teď jsem chtěla začít chodit na gravidjogu, ale všechny cvičení jsou dopoledne. Ještě chodím do práce, takže mám smolíka. Zítra jdu na KO k Dr. tak se s ním musím o tom pobavit. Střílí mi to až do zadku a nemůžu skoro chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
14.10.08 11:42

ahojky,

zkus cvičení na velkém míči. bohatě stačí se na něm jen zlehka pohupovat. záda se pěkně uvolní a zároveň se při tom svaly posilují. na mě to zabírá a je to hlavně móóóc příjemné. pokud bys měla zájem, můžu poslat mailem nějaké cviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
14.10.08 13:31

Ahoj, já jsem nemohla ležet na zádech vůbec, protože pak jsem se nemohla bolestí ani pohnout :evil:
Můžeš zkusit cvičit třeba v kurzu nebo podle knížky. Já jsem si pak koupila knížku Cvičíme v těhotenství od Chantale Dumoulin a každý večer cvičila nejen na uvolnění zad, ale i další cviky, které ulehčí těhotenství, porod a šestinedělí a bylo to super :wink:

Přeju bezbolestné těhotenství i porod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
14.10.08 14:12

Ahojky mě to drželo celkem taky dost, nakonec to samo ustoupilo i když už jsme tomu nedávala moc šanci. Pomohl mi celkem gymnastický míč jinak nic,. Držím pěsti Ať ot brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
14.10.08 14:22

Holky napsaly už skoro všechno, já jen přidám, že jsem se po letech odhodlala zakoupit drahou kvalitní ortopedickou matraci a ortopedický polštář a efekt je řekla bych citelný. Člověk v té posteli přece jen tráví pěkných pár hodin.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
29.10.08 12:36

Ahoj holky, tak jsem se v pondělí ptala doktora na ty záda, protože poslední 3 týdny se to nějak nezlepšuje…Mažeme to každý den koňskou mastí, v práci sedím na gymnastickém míči, chodíme jedenkrát týdně plavat…No a dověděla jsem se, že kromě obstřiků mi nemůže asi nic doporučit :( Rehabilitace se nedoporučují, žádné masáže ani nic obdobného s kroucením páteře…prostě to asi budu muset nějak vydržet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.10.08 15:09

Jéje, kdyby večer, já už úpím kolem poledne :) Jsem teď taky v 16. týdnu a záda jsou pěkné peklo :evil: Hodlám to taky pořešit zítra s doktorem, ale pochybuju, že mi poradí něco převratného…

Mně jinak docela pomáhá kojící polštář - když Ježíšek viděl, v jakém jsem stavu, zastavil se s ním o něco dřív, takže už od pátku na něm polehávám a je to super - složím si ho pod záda a je to totální slast… 8) Poměrně hodně si taky slibuju od masáže, na kterou jdu za 14 dní - uvidíme…

Asi taky vyzkouším ten balón, když už se nám nafouklý válí po bytě :D Ale nějak moc nevím, co s ním - vždycky si na něho jenom rozpačitě sednu, chvilku péruju a pak zase vstanu :D Takže, saja1 , jestli by ta nabídka cviků mailem platila i pro jiné lidi… Mohla bych prosím požádat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.10.08 12:47

Ještě doplním info z dnešní návštěvy u dr. Napsal mi magnézium, prý je to trochu na uvolnění, doporučil mi těhotenské cvičení a potěšil větou, že víc mi v těhotenství nejspíš nepomůže :D No jestli jsem to nečekala :roll: :lol: :lol: :lol: Tak od příštího týdne chodím na to cvičení a uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.10.08 15:14

Ahojky,

mám stejný problém. V oblasti beder bývám večer úplně zablokovaná a nevím jak se uložit. Zkoušela jsem sedět, ležel, polosedět, tvrdé, měkké, podložené atd. No nepomáhá nic :-( … Cvičit jsem chtěla, ale přes den jsem v práci a večer mám nevolnosti. Už jen představa cviků, nebo pohupování na míči mi nadzvedává žaludek. Každý říká, že to prostě musím vydržet a až ustanou nevolnosti, tak zkusit cvičit, nebo chodit plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
30.10.08 17:35

Já na záda používám Epam Kittlova mast. Je to fakt dobré, a pomáhá to na klouby, otoky, atd. Každý, komu jsem tuto mast doporučila, si ji opravdu chválil. Nenchám na to dopustit. Akorát v lékárně to neseženeš, jelikož to prodávají jen ve specializovaných prodejnách. Je možnost tuto mast koupit i přes e-shop. stojí cca 200kč, vydrží dlouho. (zadej do vyhledávače název a ono Ti to pár e-shopů nabídne.Opravdu bych to zkusila. Se zádama bych mohla vyprávět fuj-romány.
Tato mast má pach síry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.10.08 17:37

Ahoj holky, taky přidám svou trošku informací.

Já si naštěstí nechala záda důkladně rozmasírovat v průběhu tří měsíců před otěhotněním. Chodila jsem každý týden na dvě hodiny na kombinaci reflexní-klasiky-shiatsu s trochou akupunktury. Jsem na záda hodně „náchylná“ a normálně předtím jsem měla tak jeden den v týdnu kdy mě záda neboleli, jinak buď bolely nebo jsem je měla bloklé. No když se zpětně podívám kolik mě ty tři měsíce stály, tak mi je ještě teď z toho zle (cca 10tis) a nechapu jak jsem si takový výdaj - já škudlil - nevymluvila. Ale musím říct, že až do třech dnů zpátky jsem nevěděla, co je bolest zad. Veškeré roztahování pánve, měnění těžiště a pod. proběhli zcela bezbolestně. Teď už mě tři dny pobolívá jeden sval na krku (vzpěrač - ten mezi krční páteří a lebkou) ale to je jediné. Jinak ještě dodám, že mám hyperlordózu (tzn. extremně klenuté bederní zakřivení páteře) a v pase jsem z 96 cm skončila na 142cm (takže bříško jak pro dvojčátka, ale to z toho, že jsem měla povolené břišní svaly).

Tohle neuvádím proto, abych vás naštvala, ale jako proto, že jsou způsoby jak se bolestem zad vyhnout (i přes tvrzení mého doktora, že se svými zády se v těhotenství nehnu). Z toho co vím od mé terapeutky, tak masáže se dají provádět i v těhotenství. Je tam jen pár hmatů a „technik“ na uvolnění, co se nesmí používat (riziko potratu). Takže doporučuju se rozhlídnout po okolí a najít si nějakého človíčka, co se specializuje na masáže (nejen klasické - ty jsou v takovém případě na prd - opravdu tak je to shiat-su a masáž reflexních bodů potřeba). Vím i o lidech co účtují po hodinách (300,–/hod) a v té době se zaměří přímo na to co vás trápí…tzn. nemasírují celá záda+šíje, ale jen ty svali co dělají ty problémy a k tomu ty svaly co jsou bloklé. Ale ani tak to není úplně levné, protože to chce absolvovat opravdu těch masáží víc, nejen jednu.

Co se týče balónu pak to mi PA už na začátku těhu řekla, že tomu se mám spíš vyhýbat, že cvičení drív jak v osmém měsíci zbytečně roztahuje pánev a pak maminy rodí předčasně. Že balón opravdu až od 8 měsíce (bohužel, jsem to slyšela jen od ní a tak to nemám potvrzené). Ale co potvrzené mám, že v těhotenství se NESMÍ PÉROVAT na balónu…tzn. žádný pohyb nahoru a dolů. Je to z toho důvodu, že i když je dítě v plodové vodě a nemá šanci si ublížit, tak to třepání stejně není pro něj příjemné a co je horší tak si na něj zvykne a po porodu jej vyžaduje taky, takže na to aby uslo nebo se zklidnilo tak na ruce a houpat nahoru a dolů, případně v kočárku…a když zůstane ležet v nehybné postýlce, tak začne být neklidné a brečet. Prý to může trvat až rok, než si dítě na to odvykne.(sousedka s malou musela jezdit po retarderech kolem baráku, pokud ji chtěla rychle uspat, na balónu cvičila, ale jestli to opravdu bylo jen tím, kdo ví).
Taky potom před porodem to má negativní účinky na porod -dítě je hlavou dolů a těmi „hupy“ naráží hlavičkou na ještě neotevřené porodní cesty.
Na balónu se má prý jen přenášet váhu z boku na bok nebo vodorovně kroužit či jen tak sedět. Prostě cokoliv při čem se nebude třást bříškem.

Jinak mě na ten krk teď pomáhá nahřívací podložka - taková ta gelová, kterou nahřejete ve vařící vodě, přiložíte a necháte chladnout.
Kdysi mi na záda doporučoval doktor sedět u topení - suché teplo, že to je na odblokování zad nejlepší, prý koupele a vyhřívání ve sprše né, protože jak člověk vyleze z vany tak teplota a vlhkost prudce klesne a ve výsledku skončí ještě hůř.

No snad jsem někomu dala aspoň trochu inspirace jak s bolestmi zad bojovat. A všem přeji, aby je ty bolesti co nejdřív přešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí