Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
http://emimino.cz/modules.php?…
Neboj se, určitě vše dopadne dobře. Nepíšeš jaký zánět, ale mykóza je celkem běžná…
L.
Lesi - díky za odkaz!
Já ani nevím přesně jaký zánět, byla jsem tak v šoku, že jsem se prostě nezeptala
- jediné na co jsem se zmohla bylo se zeptat jestli to může nějak ovlivnit vývoj miminka, ale jinak jsem to prostě nějak nezvládla!
Nejhorší na tom je, že ani nevím jak dlouho ten zánět mám - minulý týden mě propustili z CARu, ale tam mi nikdy nikdo žádnou gyn. prohlídku nedělal!
Neboj, já u prvního dítěte měla záněty furt, dostávala jsem čípky.
Ve čtvrtek mám termín porodu druhýho dítěte, a znovu beru čípky-Macmirror-protože tam je nějakej zánět. Prý je lepší to přeléčit, i když je to takhle těsně před porodem. Takže na začátku těhu to není určitě taky nějak moc riskantní.
…Ja nevim, Nicki - Dalacin jsou prece ATB!? ![]()
Ale na druhou stranu - zanet je pro mimi v tomto pripade nebezpecnejsi a znam spoustu maminek, co musely na zacatku tehu brat ATB a miminka jsou v poradku!
Tak preju, aby to taktez dobre dopadlo a dale jen pohodove tehu!!!
Veroniko já mám za celé těhu.třetí ATB. na zánět močáku a teď čípky Macmiror asi
a taky se bojím aby to nemělo vliv na prcka,dr.mi řekl,že je lepší to vyléčit než to nechat neléčené.Asi jsem ti moc nepomohla.
VERONIKA píše:
Ahoj holky,
dnes jsem byla na KO a na UTZ u své gyndr. a byl mi zjištěn zánět! Dostala jsem vag. krém Dalacin a za 14 dní mám přijít na další KO! Bylo mi řečeno, že díky zánětu může nastat samovolný potrat!![]()
![]()
Na UTZ bylo všechno v pořádku, srdíčko nám krásně bije a od minulého UTZ mimísek vyrostl!
Holky, můžu se vás zeptat? Neměla jste některá se zánětem na začátku těhotenství potíže, popř. s jakým výsledkem?
Jsem úplně na dně, díky za každou odpověď!!!
Během těhotenství jsem prodělala několikrát takovou tu běžnou kvasinkovou infekci. Nebylo to nic příjemné a miminko asi nadšené z věčných čípků a krémů nebylo, ale překonali jsme to bez úhony. Doporučuji úplně se „vykakat“ na cukr, bílé pečivo, používat mýdlo pro intimní hygienu (a to i 2× denně ráno a večer) a s klasickou léčbou ti to dá za chvíli klid.
Ahoj Verčo,
jsem v 10tt a už 14 dní mám podle doktora uvnitř plísňové onemocnění. Také mě dost nevhodně upozornil, že to může malému ublížit ![]()
Takže pokud se nepletu, je to mykoza, kvasinky atp. Teprve dnes jsem na to dostala nějaké globule.
Občas jsem tu a tam nějaké kvasinky měla, ale od té doby, co jsem těhu se jich nemůžu zbavit. Radí se bílý jogurt s obsahem laktobacilů jako prevence /já ho teda jím, někdo radí si tím natírat slipovou vložku
/.
Jak se ti ten zánět projevuje? Máš výtok nebo něco podobného?
Skip - já jsem vůbec nevěděla, že nějaký zánět mám!!!! Nic mě nebolí, nic mě neštípe prostě nic, proto mě dr. šíleně překvapila! Já jsem z toho byla tak v šoku, že už jsem nestíhala pak vnímat nic jiného!
Moc mě mrzí, že si tím taky musíš procházet, ale sna to bude dobré a my to s maloškama zvládneme a bude všechno v pořádku!
Včera jsem nad tím přemýšlela a vzpomněla jsem si, že jsem měla i nějakou infekci, když jsem čekala Kubíka a taky jsem brala nějaké bobule na zavádění, ale bylo to asi až ke konci těhu!
Ach jo, proč si tím musíme procházet - moc mě to mrzí a moc se těším, až se toho zbavíme!
Ahoj holky,

dnes jsem byla na KO a na UTZ u své gyndr. a byl mi zjištěn zánět! Dostala jsem vag. krém Dalacin a za 14 dní mám přijít na další KO! Bylo mi řečeno, že díky zánětu může nastat samovolný potrat!
Na UTZ bylo všechno v pořádku, srdíčko nám krásně bije a od minulého UTZ mimísek vyrostl!
Holky, můžu se vás zeptat? Neměla jste některá se zánětem na začátku těhotenství potíže, popř. s jakým výsledkem?
Jsem úplně na dně, díky za každou odpověď!!!