Fimoza u dvouleťáka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
26.10.17 19:10
@Tamtama píše:
@kaca35 a půjdeš tam s ním?

Tamtamo, tady je vidět, jak to dopadne tim násilným přetahováním :cert: Předkožka je samocistici, tak se má mýt jenom zvenku nebo stahovat jenom kam to jde. Obě dvě jste nalitly obrezavačům. :zed: Mě nešel vůbec stahovat ještě ve 3.-4. třídě a nikdo to absolutně neřešil.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
26.10.17 20:45
@Tomášek8 píše:
Další úraz způsobený dospělými :zed: Zkuste ještě jiného lékaře nebo se zeptat v poradně www.liborjanecek.cz :,(

Poslal jsem to ve zprávě, i to, že panu primáři může též zavolat, nebo napsat na email. Tamtama by to měla též udělat a ne nechat v tomto mladšího syna trápit babičkou, která mu to násilně přetahuje a která to dělá na radu jejich příbuzné, zdravotní sestry. Ta je z „oboru“, dělá asistentku u zubaře a tak tomu nejlépe rozumí :zed:.

Příspěvek upraven 26.10.17 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
26.10.17 20:56

Náš chlapeček měl fimozu, ani špendlíková hlavička by neprošla. Dlouho nebyla vidět dokonce žádná dírečka, ale čural, tak tam byla :)
Na tříleté prohlídce jsem požádala o mastičku triamcinolon (je to kortikoid, ale maže se jen malinké místečko, jen malinkým množstvím a jen velice krátký čas; za mě lepší než invazivní zákrok), po třech týdnech mazání šel pindík úplně snadno přetáhnout. Od té doby uplynul skoro rok, k mastičce jsme se vrátit nemuseli, efekt zůstal trvalý. Trvalý zůstal dle mého názoru proto, že syn si s pindíkem od té doby aktivně hraje, erekce ho již nebolí a přetahování je zdá se zábavné, tím pádem si předkožku hezky cvičí sám (což předtím prostě nebylo možné).
Doporučují se i koupele ve slézu maurském a mastička ze slézu.
Násilím nic nedělejte, když je fimoza, nerozcvičíte to. Na zákrok ale dítko hnát nemusíte, zkuste to raději s tou mastičkou. Ano, je to kortikoid, ale zákrok se provádí v anestezii (velké zlo pro játra a ledviny), pak se berou léky proti bolesti, je s tím velké trápení pro malého chlapečka a kdo ví, jak by to vnímal v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
26.10.17 21:05
@Any83 píše:
Náš chlapeček měl fimozu, ani špendlíková hlavička by neprošla. Dlouho nebyla vidět dokonce žádná dírečka, ale čural, tak tam byla :)
Na tříleté prohlídce jsem požádala o mastičku triamcinolon (je to kortikoid, ale maže se jen malinké místečko, jen malinkým množstvím a jen velice krátký čas; za mě lepší než invazivní zákrok), po třech týdnech mazání šel pindík úplně snadno přetáhnout. Od té doby uplynul skoro rok, k mastičce jsme se vrátit nemuseli, efekt zůstal trvalý. Trvalý zůstal dle mého názoru proto, že syn si s pindíkem od té doby aktivně hraje, erekce ho již nebolí a přetahování je zdá se zábavné, tím pádem si předkožku hezky cvičí sám (což předtím prostě nebylo možné).
Doporučují se i koupele ve slézu maurském a mastička ze slézu.
Násilím nic nedělejte, když je fimoza, nerozcvičíte to. Na zákrok ale dítko hnát nemusíte, zkuste to raději s tou mastičkou. Ano, je to kortikoid, ale zákrok se provádí v anestezii (velké zlo pro játra a ledviny), pak se berou léky proti bolesti, je s tím velké trápení pro malého chlapečka a kdo ví, jak by to vnímal v dospělosti.

Potíž je, že tam byla diagnostifikovaná fizevnatá fimóza. Pokud tam vůbec je a jak závažná může rozhodnout pouze odborník. Žel, my v ČR můžeme s lehkým srdcem doporučit v ČR zatím jenom toho jediného, co tu byl uveden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
26.10.17 21:12

@gin 124 já bych tomu dala čas, zkusila to rozvolnit tím triamcinolonem a dál mazala mastičkou na jizvičky, nebo jiným kvalitním krémem vhodným na taková místa. Mně pediatra říkala, že pindíci se reší až u předškoláků, kolem 6ti let. Pokud mu nedělá problém čůrání a nebolí ho erekce, tak bych šla cestou mazání (a heřmánek či jiné bylinky do vany taky neuškodí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
26.10.17 21:20
@Any83 píše:
@gin 124 já bych tomu dala čas, zkusila to rozvolnit tím triamcinolonem a dál mazala mastičkou na jizvičky, nebo jiným kvalitním krémem vhodným na taková místa. Mně pediatra říkala, že pindíci se reší až u předškoláků, kolem 6ti let. Pokud mu nedělá problém čůrání a nebolí ho erekce, tak bych šla cestou mazání (a heřmánek či jiné bylinky do vany taky neuškodí)

ty jizvicky jsou obvykle na vnitřní předkozce, takže ty by šli mazat jenom při přetažení. Ale taky bych to vyzkoušel- je to kůže a po operacích se taky jizvy mažou/protahují. Možná mast, kde je základem prasečí sádlo. To se používá na jizvy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
26.10.17 21:24
@Any83 píše:

Žel, někteří doktoři zbytečně tlačí do zmrzačující amputace předkožky, a vidím, že se jedná o tento případ. Pak je nutná změna lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
26.10.17 21:29

Podíval jsem se na to ještě jednou, jiný doktor před půl rokem tvrdil zcela něco jiného než tato doktorka, takže vidím, že je tu změna lékaře nutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
26.10.17 22:09

Tak jsme se doma dohodli, ze ho zatim operace usetrime. koneckncu to se muze udelat kdykoli a je na to cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
26.10.17 22:21

Jde o to, že tou operací, pokud je nutná vůbec nemusí být obřízka. Primář Janeček, pokud to není vyloženě nutné to obřízkou neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
27.10.17 07:51
@gin 124 píše:
Jde o to, že tou operací, pokud je nutná vůbec nemusí být obřízka. Primář Janeček, pokud to není vyloženě nutné to obřízkou neřeší.

Uzjsem s nimve spojeni.jen to mame knemu trochu z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.10.17 07:55
@kaca35 píše:
Uzjsem s nimve spojeni.jen to mame knemu trochu z ruky.

do Kolína se dá jet vlakem, a pak tam jede MHD až k nem. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
28.10.17 23:18
@Any83 píše: .....Ano, je to kortikoid…

Ta mast je neškodná, pokud se používá podle návodu a má až 95% úspěšnost. Ale ta úspěšnost je v zahraničí, v ČR se raději děti mrzačí… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
29.10.17 18:38

A nejaka ta mast bez receptu..to asi neni co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
30.10.17 23:50

Ideální je to konzultovat v té poradne dr. Janecka nebo za ním vyrazit. Nebo si jí nechat napsat od té doktorky, co jste u ní byli. Jak jsem již psal- jizvy se mažou mastmi, kde je základ prasečí sádlo. Ale s jinými mastmi bych moc experimentoval a radši si to nechal napsat. Není moc co radit… Pokud zkusite toho zmiňovaného primáře, tak vám buď potvrdí tu diagnózu anebo synovi pomůže jinak a potvrdí se to, že umí možná zázraky… :kytka: Já o nikom jiném nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí