Fimoza u dvouleťáka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6230
13.11.17 14:59

@kaca35 napsala nám ji pediatra na tříleté prohlídce, úplně bez problémů :hug:
Bez předpisu můžete v lékárně požádat o sléz maurský - bylinku a udělat z ní silný čaj, který pak přilijete do koupele. A měla by existovat i mastička se slézem, já mám třeba šampon na vlasy s touto bylinkou :) působí blahodárně na elasticitu kůže. Při fimozách se doporučuje jako alternativa k triamcinolonu, ale mně to přišlo na ty tři týdny v pohodě, ač je to kortikoid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
13.11.17 21:25
@Any83 píše:
@kaca35 napsala nám ji pediatra na tříleté prohlídce, úplně bez problémů :hug:
Bez předpisu můžete v lékárně požádat o sléz maurský - bylinku a udělat z ní silný čaj, který pak přilijete do koupele. A měla by existovat i mastička se slézem, já mám třeba šampon na vlasy s touto bylinkou :) působí blahodárně na elasticitu kůže. Při fimozách se doporučuje jako alternativa k triamcinolonu, ale mně to přišlo na ty tři týdny v pohodě, ač je to kortikoid.

Problém je, že oni mají asi jizevnatou fimozu. :,( Ale zkusil bych vše co jde včetně toho slézu, se kterým jsou zde dobré zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
13.11.17 22:03

Mazem ted mesickovou masti( se sadlem).synator konecne i spolupracuje mate a snazi se „delat dirku“'. Nijak ho to neboli.tak uvidime jestli to bude k necemu. popravde nevim teda jestli jako laik jsem schopna to poznat, ale stopy po jizvach nevidim. takze jak vypada jizevnata fimoza? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
13.11.17 23:50
@kaca35 píše:
Mazem ted mesickovou masti( se sadlem).synator konecne i spolupracuje mate a snazi se „delat dirku“'. Nijak ho to neboli.tak uvidime jestli to bude k necemu. popravde nevim teda jestli jako laik jsem schopna to poznat, ale stopy po jizvach nevidim. takze jak vypada jizevnata fimoza? :mrgreen:

Nevím, jestli se tu ukáže link nebo nákres. Pokud nákres, tak doufám, že za to nebudu od admin sepsut.

http://files.strankyprokluky.cz/…phim_cic.jpg

Obrázek vlevo: Při jizevnaté fimóze jsou na okraji předkožky vidět drobné jizvičky, které směřují kolmo k prstenci předkožky. Těmito jizvičkami se prstenec předkožky ještě více zužuje, protože při jejich hojení dochází ke smršťování okolní tkáně.

Více zde: http://www.strankyprokluky.cz/…a-predkozka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
14.11.17 21:19

@gin 124 dik.se mu nanej zitra musim poradne podivat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
15.11.17 22:09

Jizevnata fimoza vytvoří po přetazení zaskrcujici prstenec, a u malých dětí je to problém. Ty jizvy mohou být na vnitřním listu předkožky, tak logicky nejsou vidět. Pokud u syna došlo v minulosti k násilnému přetahování nebo strhávaní s krvácením, tak to tak dopadlo. :,( Sám si to určitě neudělal :zed: Zkuste ještě jiného doktora, aby potvrdil tu diagnózu, jestli to je jizevnata fimoza nebo zkuste tu originální mast s kortikoidy. Psala jsi, že předchozí lékař to na obřízku neviděl, tak ho zkus kontaktovat a třeba synovi pomůže. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
18.11.17 20:28

Tento příspěvek jsem napsal, abych prokázal, že tu nejsem bloknut, jak mě pomluvil ten úchyl na www.doktorka.cz. Já už tu píšu spíše vyjímečně, protože pokud je tu Tomášek8, tak tu považuju svou účast za poměrně nadbytečnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
8.11.20 00:46

Jak to dopadlo

Tak jak jsem psala, ze jsem odmitla nakonec maleho na obrizku dát s tim, ze tomu jeste dame cas, tak se to vyplatilo sice az letos se mu zacala dirka zvětšovat, ale hura uz ho pretahne. Je mu ted osm let. Takze je videt, ze nekdy staci trochu trpelivosti a příroda si poradi. Nepouzivali jsme zadny kortikoidy, masticky apod. Slo to samo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí