Finance a dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
23.5.22 10:32

@Svistice No dobře ale napsat ať se nevali s ditet doma bych čekala tedy spíše od chlapa protože ti to tak berou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
23.5.22 10:34

@Annabela11 já si tedy taky neumím představit být s dítětem doma do 4 let. Vždyť se musí nudit ne? Pokud by navíc rodina počítala každou korunu, nemůžou s mámou přes týden ani nic moc podnikat. Co se tedy dá dělat s dítětem do 4 let, aby se zabavilo a rozvíjelo?
Nemyslím to rýpavě, opravdu mě to zajímá :) Mám teprve 26měsíční, takže tak daleko ještě nejsme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
23.5.22 10:35

Nezapomen v tom svem vypoctu, ze rodicak zacinas brat po materske, vetsinou tam jeste vyjde vyber nejake radne dovolene, takze pokud ho chce do tri let, tak neni 8 tis, ale 10 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
23.5.22 10:35

Muj chlap ma taky tak 30-35, ja rodicak 8,5, naklady na bydleni vcetne energii 10. Mame se fajn, nemusime obracet kazdou stovku, ale na nejake vyskakovani to není. Splatka 16,5 za hypo bez energii je teda masakr. To je mi zda hodne na vase (budoucí) příjmy :nevim: S tim by neslo nic udelat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
23.5.22 10:37

@Thomassss hlavne kdyz ze hriste zmizi triletaci do skolky. To je pak super pruda byt doma 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
23.5.22 10:37

No asi takhle, na nějaký vyskakování to určitě nebude, ale zase si zhodnoťte, jestli máte nějakou vyhlídku, že se vaše situace do pár let nějak významně zlepší. Levněji nebude, pochybuji, že přijde nějaká poltická revoluce ve věci podpory rodin nebo něco, co by vaši situaci v budoucnu nějak dramaticky změnilo, tak pokud máte našetřenou nějakou rezervu, asi není na co čekat.

Mimochodem jsme taky hodně zvažovali, jestli je dobrý mít teď dítě, no a dospěli jsme k závěru, že ideální situace pro to ho mít, stejně nikdy nenastane, že vždycky bude něco, co by mohlo být lepší, ideálnější a pak… přijde menopauza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
23.5.22 10:40

Pokud budes pobirat PPM, tak rodicak do tri let veku ditete ti vychazi na 10tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.5.22 10:41
@Maminanamatersky píše:
Muj chlap ma taky tak 30-35, ja rodicak 8,5, naklady na bydleni vcetne energii 10. Mame se fajn, nemusime obracet kazdou stovku, ale na nejake vyskakovani to není. Splatka 16,5 za hypo bez energii je teda masakr. To je mi zda hodne na vase (budoucí) příjmy :nevim: S tim by neslo nic udelat?

no to je docela dobré 10tis s energiema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
23.5.22 10:43

@Thomassss Ja se nudila už po roce natož po 2letech.Ono jde něco s dítětem podnikat až když je spíš starší tedy alespoň u nás to tak bylo. Znama začala pracovat když jejímu decku byl rok a strašně se divila co mužu pořád dělat s dvouletým děckem doma :mrgreen: Já nevím jak chce být zakladatelka až porodí s dítětem dlouho doma…kolikrát se to řeší tak že taťka si vezme ještě druhou práci. Nekdo se nudí a někoho to naplňuje

Příspěvek upraven 23.05.22 v 10:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.22 10:43

@Dendiss ano chtěli by jsme do tří let, to by mělo stačit? Pokud teda bude tu dobu nějaké místo ve školce. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.22 10:46

@Maminanamatersky Bohužel máme úrok 5,14%, v dohledné době (2 roky) by podle našeho finančního poradce mohl být úrok 3%, tak by se eventuálně hypotéka refinancoval a platili by jsme třeba 12-13tis. :oops:

• Citovat
  • Upravit
24741
23.5.22 10:54

Záleží zda vám hrozí i navýšení splátky hypo? (konec fixace..), kolik činí další náklady nepíšeš (internet, mobily, další placené služby, energie?)
je to dost na hraně, takže na uživení to stačí, ale musíte mít bokem aspoň 100 tisíc našetřenou zásobu a zapomenout po dobu RD na (větší) dovolené a nějaké večeřičky, drahé výlety…

nebudete jediní, kdo tak po dobu RD žije, zas čekat moc není na co a ani nevíte, že se to třeba podaří hned.. takže můžete začít tvořit rezervy a pokud si to chcete zkusit naostro, tak pár měsíců zkusit vyžít přesně z toho co píšeš..
já třeba dvojčatům ty první 3 roky kupovala z druhé ruky skoro vše a byly to moc hezké věci, kolikrát jako nové, jen za třetinovou cenu ;)
dá se to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.22 10:57

@Premek_Orac rodiče nám nepomůžou, moji mají starostí dost a od přítele - s něma se nebavíme, jen s jeho tátou a tam velká podpora nebude. :roll: zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.22 10:59
@Lucy75 píše:
Záleží zda vám hrozí i navýšení splátky hypo? (konec fixace..), kolik činí další náklady nepíšeš (internet, mobily, další placené služby, energie?)
je to dost na hraně, takže na uživení to stačí, ale musíte mít bokem aspoň 100 tisíc našetřenou zásobu a zapomenout po dobu RD na (větší) dovolené a nějaké večeřičky, drahé výlety…nebudete jediní, kdo tak po dobu RD žije, zas čekat moc není na co a ani nevíte, že se to třeba podaří hned.. takže můžete začít tvořit rezervy a pokud si to chcete zkusit naostro, tak pár měsíců zkusit vyžít přesně z toho co píšeš..
já třeba dvojčatům ty první 3 roky kupovala z druhé ruky skoro vše a byly to moc hezké věci, kolikrát jako nové, jen za třetinovou cenu ;)
dá se to..

Máme momentálně cca 200 000 rezervu.

• Citovat
  • Upravit
873
23.5.22 11:01

Tak můžeš navýšit ještě rozpočet nějakou občasnou brigádou a aspoň přijdeš na jiné myšlenky ;)

Já si chodím jednou za čas odpočinout do kasina…a je to paráda a fajn přivýdělek.

Nevím co umíš. Rozhodně nemusíš být tři roky jen doma.
Ještě budete mít nárok na slevu na dítě a později slevu na manželku, pokud jste manželé.

Lidi žijí i z menších rozpočtů, protože musí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat