Finance a dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Svistice píše:
Musíš mít rezervu, a počítat s tím, že na velké vyskakování to nebude.
Holt pojedete pár let v low cost režimu typu věci pro dítě z druhé ruky, žádné vyskakování typu zahraniční dovolená, restaurace, k narozkám a vánocům pro dospělé jen potřebné věci a pro širší rodinu jen pozornosti.
A pak co nejdřív zpět do pracovního režimu, ne se válet 4 roky s dítětem, protože „si to chceš užít“.****
Ideálně dítě vrazit ve dvou letech do zařízení na 5 dnů v týdnu od rána do 16h protože prachy ![]()
Normální máma si o nějakém válení na RD může ledatak nechat zdat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
Ideálně dítě vrazit ve dvou letech do zařízení na 5 dnů v týdnu od rána do 16h protože prachy
Normální máma si o nějakém válení na RD může ledatak nechat zdat
Tak nikdo neříká, že tam to dítě musí být 5× 7-16:30.
Nicméně když chci opičku, musím mít taky na banány. Takže pokud chybí prachy, tak se musí jít vydělat. A ne se ohánět nějakým svým pseudonárokem být doma 3-4 roky s děckem a buď skuhrat, že nemám peníze, nebo chodit žebrat na úřad, na co mám nárok… Ale hlavně, že maminka může být doma… Ono v mnoha případech ten dlouhodobý pobyt doma v ne zcela podnětném prostředí nebo shádajími se rodiči, protože „na nic nejsou peníze“ je pro to dítě spíš konztraproduktivní, než kdyby bylo někde v dětské skupině a matka přispívala do rodsinného rozpočtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Maknout má taťka po dobu rodičovské. A s tou opičkou a banány už je to takové ohrané ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr Ano šoupnout ho nejlépe do jeslí tedy jestli nějaké jsou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Tady nikdo nemluví o miminku.
Píšu o těch maminkách, co mají dvě děti, osmiletou díru v životopisu, ztratí pracovní návyky, nároky na finance s věkem dětí a vnějšími okolnostmi prostě rostou a ony se diví, že to zaprvé už doma finančně z toho jednoho platu a nějakých dávek neutáhnou a že je nikdo nechce zaměstnat.A ano, jeich argument je, že pracovat budou celý život a doma si chtějí ty děti užít. Fajn, každý má samozřejmě možnost volby a zařídit si to, jak mu to vyhovuje. Nicméně ať mi pak u kafe nebo vína nekňučí, že nemůžou sehnat práci, nebo že je se doma s chlapem začínají dohadovat o peníze.
„MI NEKNUCI“ ![]()
Tak s těma co Tě takto obtěžuji a navíc jsou tak b. lby že si chtějí užít děti dokud jsou malé na to kafe a víno nechoď a budeš mít klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@Svistice Maknout má taťka po dobu rodičovské. A s tou opičkou a banány už je to takové ohrané
A to jako proč? Resp. ok, ať makne, když žena opravdu od dítěte nemůže, to ale není ve dvou či třech letech. A pokud se jedná o otázku, zda dítě ano, za cenu že bude muset ve 2-3 letech do školky či ne, tak co je pro to dítě lepší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@Svistice Maknout má taťka po dobu rodičovské. A s tou opičkou a banány už je to takové ohrané
No to už je o možnostech a prioritách.
Ono někdy ten taťka prostě už víc máknout nemůže, někdy ani třeba není ochotný dřít 12 hodin denně a rodinu nevidět, hlavně aby žena mohla být doma ekonomicky neaktivní s dítětem které už dávno není miminko.
Každý má možnost volby, ale pak si za ní musí taky nést zodpovědnost.
@prokr Ať si ty děti klidně užívají jak je libo. Ale ať pak nechtějí po daňových poplatnících, aby jim to sponzorovali v podobě sociálních dávek. Nebo ať se pak nediví, že při mnohaletém věnování se dětem, kdy totálně vypadly z pracovního procesu, se na trhu práce prostě velmi špatně chytají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
A ten otec nemá právo být s děckem nebo co? Když má maknout, tak kdy s ním bude? V noci spát ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice neumím si představit být se zdravým 4 letym dítětem doma. By mě hráblo, aktuálně mám doma 4 lete dítě, co školku nemusí, přesto ale po týdnu doma kvůli pseudoryme tam jde docela ochotně, protože podněty z domácího prostředí nestačí. A to si troufám říct, že jsem dost rozvíjející matka a dítě má týdne 3 kroužky, ale vrstevníky ani já ani kroužek nenahradi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
A ten otec nemá právo být s děckem nebo co? Když má maknout, tak kdy s ním bude? V noci spát ne?
Ne, tatínek bude v čudu od nevidím do nevidím, aby rodina vyšla, nebohé dítko nemuselo od maminky a maminak si ho mohla užívat. vždyť přeci pak bude (často v zaměstnání pod její kvalifikaci) pracovat do konce života. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
No to už je o možnostech a prioritách.
Ono někdy ten taťka prostě už víc máknout nemůže, někdy ani třeba není ochotný dřít 12 hodin denně a rodinu nevidět, hlavně aby žena mohla být doma ekonomicky neaktivní s dítětem které už dávno není miminko.Každý má možnost volby, ale pak si za ní musí taky nést zodpovědnost.
@prokr Ať si ty děti klidně užívají jak je libo. Ale ať pak nechtějí po daňových poplatnících, aby jim to sponzorovali v podobě sociálních dávek. Nebo ať se pak nediví, že při mnohaletém věnování se dětem, kdy totálně vypadly z pracovního procesu, se na trhu práce prostě velmi špatně chytají.
Ještě že nejsem Tvoje dítě a moje děti mají mámu která tu v jejich rannem věku byla především pro ně nevrzla je cizím lidem a nepelasila udernicit🙏
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Já věřím, že některým dětem ten pobyt doma vyhovuje. Ona ta školka je prostě challange a vystoupení ze své komfortní zóny. A pokud někdo žije v onstalaci, kde má okolo sebe velkou rodinu s časem na společné navštěvování se, nebo hodně kamaráděk s dětmi, co to mají podobně, tak i ta socializace je vcelku v pohodě.
Ale jako já raději dám dítě do jeslí, než abychom doma řešili, jestli zbude na banán, jestli budu mít z čeho zaplatit nedopolatek za energii nebo abych se rozvedla, protože se budeme doma hádat kvůli prachům, nebo aby se mi chlap udřel a rezignoval na to mít čas a finance sám pro sebe ve jménu základního ekonomického zajištění rodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@Svistice neumím si představit být se zdravým 4 letym dítětem doma. By mě hráblo, aktuálně mám doma 4 lete dítě, co školku nemusí, přesto ale po týdnu doma kvůli pseudoryme tam jde docela ochotně, protože podněty z domácího prostředí nestačí. A to si troufám říct, že jsem dost rozvíjející matka a dítě má týdne 3 kroužky, ale vrstevníky ani já ani kroužek nenahradi.
A já jsem byla s prvorozenou dcerou pět let doma a bylo to nejkrásnější období na které vzpomínám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Právo má ale přednější je zajištění rodiny…takže ano po dobu rodičovské pokud ženě klesne plat tak muž prostě víc makne. Alespon u nás to tak bylo a co vím tak to takhle fungovalo i v jiných rodinách. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@debra.morgan Právo má ale přednější je zajištění rodiny…takže ano po dobu rodičovské pokud ženě klesne plat tak muž prostě víc makne.
No a kdo určuje, jak dlouhá ta rodičovská dovolená na být? Proč má maknout muž a ne žena? Je pro dítě přínosnější být trávit čas s tátou za cenu pár hodin v instituci nebo být doma s tátou, co přichází v noci, protože musí maknout? Toto si musí přeci každá rodina nastavit dle svých potřeb, není na to univerzální odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit