Kam v Polsku na oblečení?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zrovna tento víkend jsou dny Marianne a ve většině obchodů slevy. To už pak takový rozdíl v Polsku podle mě nebude… Ale zkušenost osobní nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trhy nevím, do toho bych nešla. Ale skvělá je Sfera v Bielsko-Bialej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@c4lifornia píše:
Ahoj, jako dítě jsem s rodiči často jezdila do Polska na trhy na oblečení, v podstatě na všechno. Je to ale už dvacet let, tak netuším, jak to vypadá dnes.
Oplatí se oblečení z Polska, poměr cena kvalita? Je to levnější než u nás něco jako hm, Orsay atd? Bydlíme v Ostravě takže cesta moc daleka není. Potřebovali bychom s partnerem nové oblečení do práce, takže šaty, sukně, boty, casual košile, látkové kalhoty (ne oblekove, ne džíny, prostě ty obyčejné látkové co se dají nosit do práce i do hospody, s tričkem i košilí).
Máte kdyžtak konkrétní tipy třeba v Těšíně nebo okolí? Trh nebo kamenné obchody? Kde zhruba? Díky moc. Případně co ještě se tam oplatí koupit krom PH, když už tam budeme?
V Tesine je vyber dobry. Slusna je i trznice v Zabelkowie za Chalupkama.
Kdyz zajedes do jakehokoli shoppingu, tak ve stejnych obchodech jako u nas, jsou ceny v prepoctu na Kc nizsi. A mivaji podstatne vyraznejsi akce a slevy nez obchody v Cesku.
Posledni zkusenost z CCC. Na cenovce 99,99 Zl (asi 540 Kc) a 699 Kc.
Takze za me ano, vyplati se to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zabelkov už neni co býval…tam už se jezdí spíš jen na jídlo, oblečeni tam je málo…
Ještě je fajn Ratiboř anebo Rybník…ale ceny na tržnici už jsou podobné jak v kamenem obchodě…i tak to vychází líp… Pak si zajdeš nakoupit potraviny do Biedronky, natankujes plnou a výlet se vyplatil.,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emmie píše:
Trhy nevím, do toho bych nešla. Ale skvělá je Sfera v Bielsko-Bialej.
tak na tržnici v Těšíně je i kamenný obchod, mají tam hodně svatebních věcí. Mají i své webové stránky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste pohledat na Facebooku skupiny nakupujeme v Polsku. Tam vám poradí, kde co ohledně hader. Já se tam dívám občas ohledně jídla a musím říct že sme si vždy pochutnali. Ale mi tam jedem max na výlet tak tam při tom nakoupíme ať je doma změna. Ale je fakt, když sem viděla posledně ty ceny tak je to na nasr. ní ať mi nikdo nevykládá, že se u nás na tom někdo pěkně nenapakuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vosma29 Uz jsem to psala jinde. V Polsku vlada snizila DPH na energie a PHM (= nizsi vstupy pri vyrobe, doprave a skladovani) a na zakladni potraviny maji DPH 0% (= nizsi prodejni cena). To je to, na co nase vlada nechce pristoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vosma29 oni se na cenách potravin u nás nijak nepakujou. V Polsku mají nižší sazbu DPH, jak už bylo napsáno. No a naše vláda na to logicky nemůže přistoupit, protože tohle by byl brutální zásah do plánovaných příjmů státu a pak by zase nebylo na důchody nebo štědré sociální dávky včetně avízovaného zvýšení rodičovského příspěvku. Ono se na státní rozpočet bohužel nedá dívat jen výsečově, vše je provázané na sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejme, že vím o snížení DPH ale kdo sleduje ceny v Polsku dlouhodobě tak ví. Teď se to ještě prohloubilo. Bohužel i kvalita je nejen v Polsku lepší.
Ono, když má člověk možnost sledovat ceny nejen v Polsku ale třeba i v Německu tak je dost naštvaný.
Švagrové sem doporučila zahradnictví v Olze a ta byla tak šťastná, že tam ušetřili skoro dva litry.
A hlavně byla spokojená s výběrem.
No a já si vzpomněla jak sem si od Poláků brala Milka nussini tak tam stála o polovinu míň.
Ono mi sme celkově specifický trh ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No hlavne ja mam zkusenost se snizenim dane na bezlepkové potraviny. Na dva mesice sly ceny opravdu dolu, ale pak to hned vylezlo ještě výš, nez pred snizenim dane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka a neudělalo to nic, ceny šli hodně nahoru tak jako tak a obchody jenom rýžují na téhle situaci co nejvíc. Ceny šli nahoru rychle už před snížením dph, ať pak nemusí jít níž než byli a pak hned vyletěli nahoru ještě víc. My bydlíme relatívně blízko Slovenska a vždy tady bylo o hodně levněji než na SK a v posledním čase je dokonce dráž. Nevím jak v jiných částech PL.
Oni tady v PL spíše dělají různé divné machinace, rozhodují lidé, kteří nerozumí ekonomii, z jedné strany chtějí znížit daně, z druhé brutálně zvýšili úrokové sazby, energie.. třeba nám se navýšila splátka hypotéky ze dne na den o 90%. Všechny ty divné zásahy jenom dělají chaos a vstupní náklady nejdou dolů ani náhodou. To je spíše taková reklama, protože chtějí předčasné volby…
- Citovat
- Upravit
Tak tohle nebudu hodnotit jelikož se v téhle problematice neorientuju. Ale jako člověk, který tam sem tam nakoupí nejen před snížením DPH tak ty rozdíly vidím.
Mě spíš štve ta kvalita. Dneska sem chtěla koupit maliny ale je to děs. V každý krabičce bylo několik chycených. Posledně sem si vybrala v Polsku bez problémů. Už se těším na vlastní výrobu. Ani nevím jestli se mi to nezdá ale celkově ta kvalita ovoce šla oproti loňsku dolů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vosma29 kvalita jídla je tady děs
. My bydlíme v zemědělské oblasti a taky vidím jak pod námi stříkají sady i 3× týdně
. Taky se snažíme mít co nejvíc svého. Za chvíli se z Polska stěhujeme pryč - a jedna z věcí, na kterou se těším, je normální poživatelné jídlo.
Ale tedy kupovat oblečení tady je fajn a je spousta malých firem, co něco šije. Co je úplně super, je výběr, cena, kvalita látkových plen. Takový bamboolik z těma tvrdýma gumkama může jít do kelu. Nebo výbavička pro miminka, skvělý výběr za dobré ceny. Takže záleží jak co, některé věci se oplatí a jsou i v dobré kvalitě.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, jako dítě jsem s rodiči často jezdila do Polska na trhy na oblečení, v podstatě na všechno. Je to ale už dvacet let, tak netuším, jak to vypadá dnes.
Oplatí se oblečení z Polska, poměr cena kvalita? Je to levnější než u nás něco jako hm, Orsay atd? Bydlíme v Ostravě takže cesta moc daleka není. Potřebovali bychom s partnerem nové oblečení do práce, takže šaty, sukně, boty, casual košile, látkové kalhoty (ne oblekove, ne džíny, prostě ty obyčejné látkové co se dají nosit do práce i do hospody, s tričkem i košilí).
Máte kdyžtak konkrétní tipy třeba v Těšíně nebo okolí? Trh nebo kamenné obchody? Kde zhruba? Díky moc. Případně co ještě se tam oplatí koupit krom PH, když už tam budeme?