Finance a dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.5.22 11:12
@truelly píše:
S takovými financemi určitě počkejte. Taky se Vám můžou podařit dvojčata a jste v pr.deli úplně. :mavam:

Já vím, na druhou stranu nechci děti daleko od sebe a ani se nechci vrátit na rok do práce a pak znovu má materskou. Ještě to musíme doma probrat. Přemýšlím, že záložním i diskuzi :)

• Citovat
  • Upravit
16050
23.5.22 11:16

Opět je nejjednodušší rada: Zkuste si to!
Najeďte hned příští měsíc na režim, kdy si necháš např. 10tis. ze svojí výplaty a těch 20tis. pošleš někam na spořící účet bez karty k výběru. Budete tak žít z chlapovy výplaty + částky odpovídající rodičáku. Zkusíte si to, zjistíte, kde vám případně utíkají prachy, chlap se naučí ti přeposílat určitou částku (pokud nemáte společný účet) a bude to brát jako normální. A jako velmi milý bonus se vám za dobu snažení, těhotenství a PPM (která bude taky výrazně vyšší než 10tis.) nastřádá na spořícím účtu hodně slušná sumička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
23.5.22 11:25

Myslím, že příjem byste neměli o moc nižší než většina českých rodin s miminkem (vzhledem k tomu, že průměrná měsíční mzda není ani 40 000 Kč). A pokud navíc máte rezervu 200 000, vůbec bych se toho nebála. Mimochodem ta hypo mi při dnešních cenách nemovitostí nepřijde vysoká. Pokud oba miminko chcete, nečekala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
23.5.22 11:32

@zrcadlo tak tak. I kdyz on ten zivot zeny na md je o neco levnejsi nez v pracovnim porocesu, ale takovych 15 si odkladat mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
23.5.22 11:35

@Cuddy levnější je, ale pak zase budou mít náklady spojené s miminkem, minimálně nějaké oblečení, pleny, případně UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.5.22 11:43
@Anonymní píše:
@Maminanamatersky Bohužel máme úrok 5,14%, v dohledné době (2 roky) by podle našeho finančního poradce mohl být úrok 3%, tak by se eventuálně hypotéka refinancoval a platili by jsme třeba 12-13tis. :oops:

No taky počítej spíš s variantoum že úrok bude i přes 6 procent.
Jako teď Ti fakt nikdo neřekne, kam se s táím geopolitickým marastem hnou úroky za 2 roky.
A ono i když by splátka klesala, tak to co na ní „ušetříš“ naleješ do botiček, plenek a kapek na kašlík. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.22 11:44
@Svistice píše:
No taky počítej spíš s variantoum že úrok bude i přes 6 procent.
Jako teď Ti fakt nikdo neřekne, kam se s táím geopolitickým marastem hnou úroky za 2 roky.
A ono i když by splátka klesala, tak to co na ní „ušetříš“ naleješ do botiček, plenek a kapek na kašlík. :mrgreen:

Minimálně dalších 8 let nám zůstane 5,14%, máme fix.

• Citovat
  • Upravit
33018
23.5.22 11:45

A pokud uvidíš, že jste s financema na hraně, tak to směřuj k tomu, vrátit se do práce třeba ve dvou letech dítěte.
Pokud máš šanci na plat 30 tisíc čistého, tak i kdy dáš ten měsíční rodičák plu sněco z výplaty za soukromé jesle, pořád budete o dost víc v plusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.5.22 11:46
@Anonymní píše:
Minimálně dalších 8 let nám zůstane 5,14%, máme fix.

Aha, tak to byla asi jiná anonymní, které finanční poradce sliboval za dva roky pokles an 3%.
jsem nějak blbě koukala, sorry. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.22 11:49
@Svistice píše:
Aha, tak to byla asi jiná anonymní, které finanční poradce sliboval za dva roky pokles an 3%.
jsem nějak blbě koukala, sorry. :kytka:

Nene to jsem psala já, ty úroky určitě půjdou dolů, otázka je jen kdy, jestli dva nebo tři roky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.22 11:52
@Svistice píše:
A pokud uvidíš, že jste s financema na hraně, tak to směřuj k tomu, vrátit se do práce třeba ve dvou letech dítěte.
Pokud máš šanci na plat 30 tisíc čistého, tak i kdy dáš ten měsíční rodičák plu sněco z výplaty za soukromé jesle, pořád budete o dost víc v plusu.

Práci mám cca 25min od domova s tím, že ranní a odpolední, tak nevim jestli bych se tam eventuálně potom vracela. Možná by byla možnost na jinou pozici třeba jen na ráno.. během rodičáku by možná šlo pracovat z domu, ale nevim.. nechci se ptát takto dopředu, to se stejně pak může ještě změnit.

• Citovat
  • Upravit
24991
23.5.22 12:05

Za mě v pohodě. Kdybych měla čekat až bude vhodná doba, tak nemám dítě vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.5.22 12:05

Taky počítejte s tím, že s dítětem víc protopíte (protože budeš doma celý den, takže se bude muset víc natápět), výrazně stoupne spotřeba vody na praní, případně na mytí nádobí. Plus se za mimina platí v mnoha obcích i popelnice apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.5.22 12:39
@Annabela11 píše:
@Svistice No dobře ale napsat ať se nevali s ditet doma bych čekala tedy spíše od chlapa protože ti to tak berou

Tak 3 leté dítě už není žádné miminko, s kterým je nutné být doma. To už muže vigvamovat ve školce a maminka normalne pracovat, pokud ty peníze chybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
23.5.22 13:05

Určitě běžte do toho. Máme pěknou rezervu…těhotná zatím nejsi… než otěhotníš uplyne nějaký čas a pak těhotenství, takže určitě ještě přišetříš. A výbava pro miminko nemusí stát desítky tisíc jak nejsi moc náročná. Kočárky jsou pěkné bazarové, oblečky na vinted pořídíš za hubičku krásné kousky. Já měla i postýlku bazar, jen nová matrace a povlečení. řekla bych že dcera začala stát více kolem tří roku…to už bylo více botiček do školky, papučky, více oblečení kvůli školky, samotná školka, výlety ve školce, kroužky…a letos jde do první třídy to jsou už dardy. Ale i ted má dcera většinu oblečení z vinted a to fakt pěkné věci, značkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat