Finance po operaci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nic, a asi se budeš muset nahlásit na pracak abys neplatila zdravotní.
- Citovat
- Upravit
Nahlásíš se na úřad práce a můžeš si zažádat o hmotnou nouzi - otázkou ale je, s kým bydlíš, příjmy ostatních členů domácnosti, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to jsi tu operaci nemohla podstoupit v době, kdy jsi byla na škole? A opravdu to nepočká půl roku než budeš milt něco odpracováno? Takhle tě budou muset živit rodiče.
- Citovat
- Upravit
Nedostaneš nic a kdyz se nenahlasis na pracak, tak si budes muset platit zdravotní. Kdybys to chtěla ocurat, tak nastup nejdriv do prace a pak jdi na neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlíp někam nastoupit a po zkusebce jít na operaci. Je to teda trochu sprostarna vůči zamestnavateli, ale budeš mít nemocenskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, za chvíli bych měla dodělat školu. Mám ale problém s ramenem - častá luxace. Takže bych po dodělání školy měla jít na operaci. Poté alespoň půl roku nenastoupím do práce. Jak to bude finančně, když předtím jsem měla dvě brigády jen přes léto. Po dobu neschopnosti budu moct dostávat alespoň nějakou menší částku nebo nic? Děkuji.
Na operaci bys měla jít ještě jako studující. Určitě není fér plánovat ji hned po škole a první na co se ptát, jsou dávky. Zní to trochu vyčůraně.
Vůči případnému zaměstnavateli je to stejně nefér jako vůči daňovým poplatníkům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nahlásíš se na ÚP, budeš mít hrazené aspoň zdravotní, ale jinak na žádné dávky podle mně nárok nemáš, když si ještě nepracovala a neodváděla státu nic na daních
A co se týká nápadu nástupu do práce a nástupu poté na marodku, tak to je pěkná sviňárna ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, za chvíli bych měla dodělat školu. Mám ale problém s ramenem - častá luxace. Takže bych po dodělání školy měla jít na operaci. Poté alespoň půl roku nenastoupím do práce. Jak to bude finančně, když předtím jsem měla dvě brigády jen přes léto. Po dobu neschopnosti budu moct dostávat alespoň nějakou menší částku nebo nic? Děkuji.