Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takže z toho domu nebudeš mít nic, když tě vykopne?
Pokud živíš jeho děti, když tam jsou a podílíš se na nákladech, když tam jsou, tak to jsou jednoduché počty.
Nikdy bych do takového uspořádání nešla.
Kde berete tyhle atrapy chlapů?
@Trojlístek píše: Více
Proč atrapy? Jestli ona má dospělé dítě, tak může jít o padesátníky, kteří spolu začali randit. Ona může mít svůj majetek, ale chce se k němu přistěhovat a řeší, jak by se měla podílet (svůj byt třeba pronajme a ještě na tom bude vydělávat). Proč by se mělo nadávat na toho chlapa? ![]()
@zrcadlo píše: Více
Protože můj úhel pohledí je jiný.
Ale ráda si nechám od zakladatelky doplnit informace.
Můj úhel pohledu nastavila otázka jestli je to fér?
A tvůj pohled je jaký?
Kdyby sis třeba v 50 po rozvodu našla chlapa, tys měla děti ve střídavé péči, on by byl sám a domluvili byste se, že půjde kvůli tvým dětem bydlet k tobě? Nechtěla bys od něj nic na energie a další věci? Táhla bys to sama a od něho bys chtěla jen podíl na jídle?
Mám svůj byt který pronajímat nechci. Budu ho rekonstruovat.
Jsme v podobné situaci, jen naopak. Bydlení je moje, jedno moje dítě s námi bydlí trvale, druhé bydlí samostatně, partnerovo dítě se vyskytuje občas. Řešíme to tak, že já platím vše spojené s bydlením a partner veškeré jídlo.
@dasadada píše: Více
Nevím jestli sem to špatně napsala, ale samozřejmě chce i peníze na náklady jako energie atd.. Cca 8000 Kč
@Anonymní píše: Více
Zakladatelko, tak na hypotéku bych samozřejmě nepřispívala. Na energiích bych se klidně podílela na půl, pokud bych tam bydlela stabilně. To zas není taková šupa, tipuju tak max 3 tisíce měsíčně jeden? A nebo bych dávala třeba třetinu, vzhledem k tomu, že ty děti taky něco spotřebují. U jídla bych očekávala, že on se bude podílet víc, jestli tam má polovinu času děti.
Ono taky záleží, kolik kdo z vás vydělává. Jestli sis s stěhováním k němu nějak polepšila- třeba že jsi mohla pronajmout svoji nemovitost. Nebo jestli sis pohoršila a musíš dojíždět dál do práce…
On chce od tebe 8000? Nebo 4000? Protože energie a poplatky snad nedělají 16000.
@TerezaVoříšková píše: Více
Náklady na jídlo i provoz mám teď samozřejmě vyšší. Nedojíždím nikam.
Tak to je pro tebe výhodné, protože u nás jsou náklady na bydlení 6 000 se vším komplet a náklady na jídlo asi 20 000. ![]()
@TerezaVoříšková píše: Více
8000 Kč
Počítá do toho hypotéku, že kdybych bydlela v nájmu tak platím taky. Ale já mám svůj byt takže žádný nájem tržní bych samozřejmě neplatila. Jen energie atd.
No ale to je asi špatně, abys platila víc, než pokud bys bydlela sama. To by mělo být naopak, ne? Společným bydlením by se měly náklady na vše spíš snížit, jinak to nemá smysl.
Ahoj,
jdu z otázkou.
Jak je dle Vás fér mít rozdělené placení nákladů na domácnost.
Situace: Nesezdaný pár. Dům ve kterém žiji je partnera. Já 1 dospělé dítě které s námi nežije. On 2 děti ve střídavé péči.
On má hypotéku.
Jakým podílem je dle Vás v pořádku se podílet na nákladech na provoz bez jídla.
To platíme napůl +-.