Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak si asi tak dobře nežijete, milionové dluhy asi nevytvořil lusknutím prstů, ale taky jdi na něj mohla tlačit, co vše chceš a chtěl Vám to dopřát…nevím, j nás držím finance já, na hypo jsme společně, úvěr ze stavebka mám já, ale i tam je zapsán a za splacení ručíme spolu
Nemáme ani hypotéku..byt i auto je naše..spadl do automatů na počítači..já sama sobě nic nekupuji a on mně ani sobě taky ne..obvykle jen to, co je potřeba
Milionové dluhy z automatů na počítači?
Tak to je masakr. Za jak dlouho myslíš, že to splatíte? Já bych mu už nevěřila. Jako gambling může být, ale nechat to zajít do milionových dluhů, to už musel být úplně smyslů zbavený, ne?
Jestli se jedná o milionové dluhy, tak bych se nebála jen toho, že to v budoucnu neudělá „zase“, ale spíš že se z toho už nevyhrabe. Jestli tohle dokázal, důvěra by u mě už byla navždycky pryč. Je rozdíl, když někdo jednou udělá nějakou blbost, ale dotáhnout to na miliony, to už je síla. Ale jestli zvládneš tohle s ním splatit a jet dál bez dluhů, tak dobrý. V tomhle nikdo radit nemůže, jednej tak, jak cítíš sama. Jestli jsi schopná vůči němu obnovit důvěru ![]()
Manžel na léčení, okamžitý rozvod. Žít spolu klidně můžete dál, můžete to spolu i splácet, jestli o něj stojíš, ale rozvedla bych se, abych chránila sebe i děti do budoucna. Tohle je podle mě závislost a té se málokdy zbavíš.
Kamarádka to tak udělala se třemi malými dětmi. Byly v tom dluhy jejího manžela z podnikání, které neřešil a narůstaly, dům stihli prodat za 5 min 12, aby o něho nepřišli. V tomto případě bych vůbec neuvažovala a okamžitě podala žádost. rozvod.
Nejde o to, jestli to „spolu splatíte“, ale o to, že manžel je gambler a je potřeba to řešit, promluvou se to nespraví. Takže léčit se a zvažovala bych oddělené majetky, nevím, jestli to jde, takhle v průběhu.
@Lil Kitkatt tam jsou v podstatě polovina úroky, dále něco po splatnosti atd..už nám s tím pomáhá právník a finanční poradce..jsou to všechno těžké lichvy, z toho se sami nedostaneme..no jsem z něho zklamaná, protože se cítím jako by vedl nějaký dvojí život a já o tom neměla ani tušení…ani jsem mu nestála za to, aby mi to řekl..podle mě závislý na automatech není, ale spíš na tom, že si potřebuje nějak kompenzovat svoje úzkosti a stres z práce, deprese z dětství atd a pak dělá blbosti..myslela jsem, že tohle se všechno zlepšilo od doby, co jsme spolu..zjevně ne..manžel se nám věnuje, žijeme opravdu normálně..už je všude zablokovaný, aby nemohl hrát…hledáme odbornou pomoc, protože se pokusil i o sebevraždu..celé to vyplulo na povrch teprve před pár dny..do té doby jsem měla pocit, že je všechno v pořádku..ze dne na den se sesypal a kápl božskou..beru to zkrátka jako kudlu do zad, ale kvůli synovi chci, aby bylo vše jako dřív
@Erinne ne miliony, ale milion..a v průběhu roku už stihl ještě navíc cca 500k splatit..takže 1,5 mega dluhů za tento rok..částka je tak až vysoká hlavně kvůli tomu, že jsou to lichvy
@Lil Kitkatt píše: Vícedošlo to tak daleko kvůli tomu, že si potom bral lichvu, aby splatil druhou lichvu atd atd. Nakonec nám zastavil i byt. A právě díky katastru jsem na všechno přišla.
Tak to už je dost velký malér, proto moc nerozumím tomu, že mu to chceš pomoct splatit, jako kdyby se jednalo o 50 K. To bych ještě pochopila, ale dluhy u lichvářů už ne. Ani by mě moc nepřekvapilo, kdyby jim podepsal nějakou směnku.
@Janli píše: Vícesvou polovinu..ano, myslel si, že se to nedozvím..s prominutím blbec jeden..byt je kupovaný před svatbou a je půl na půl
Dobrý den, jdu si k vám pro radu a vaše zkušenosti. Zjistila jsem, že manžel nasekal dohromady se vším všudy milionové dluhy. Neměla jsem o ničem tušení. Zvládl to krásně zatajovat…nicméně mě zajímá, jestli to někdo zažil a tuhle celou situaci jako manželé zvládli. Došlo momentálně k narušení vztahů v rodině, důvěra atd. Lhal do poslední chvíle, že žádné dluhy nemá. Až bylo nejhůř tak teprve šel s pravdou ven. Bojím se, že to udělá v budoucnu už zase. Jsem ochotná to s ním splatit a “bojovat” za nás, aby vše bylo jako dřív. Nicméně se zkrátka bojím, že to nevydrží a bude problém zase v budoucnu v něčem jiném. Přijde mi, že jde z průseru do průseru. Přitom si myslím, že není co by mu v životě mělo chybět, máme všechno, žijeme si opravdu dobře, doteď jsme nikdy dluhy žádné neměli. Až na začátku tohoto roku se do toho všeho jaksi zamotal a pak si bral jeden dluh za druhým.