Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No, ale pokud to děláte v rámci refixu, tak to by mohlo být bez ztáty kytičky, ne? Nebo nabídka původní banky byla za stejných podmínek, jako na to předchozí období?
@Ivan PPZ je to refix s navysenim 500tis. Čekám jak bude rozpad částek a jaka částka bude k předčasnému zaplacení. Takže rikate, že by to mohlo byt bez ztraty Kytičky +- nejaka stokoruna, jak je vyklad dle ČNB, kdyz nebudu počítat uroky za moratorium.
Dle RSTS mam zaplatit 1.860.000 jistinu
Pak je příslušenství v hodnote 36.xxx
@Ivan PPZ poslala mi jen navyseni úroků na nove fixni období a vic nic. Zadna komunikace na podrobnejsi navrh nove 5let fix
No, ale přeci s tím navýšením úroků souhlasit nemusíte, ne? Ale je to ze stavebka, tam mohou být nějaké vošplouchy. Tohle by měl řešit ten, co vám sjedná tu novou smlouvu.
@Ivan PPZ píše:
No, ale přeci s tím navýšením úroků souhlasit nemusíte, ne? Ale je to ze stavebka, tam mohou být nějaké vošplouchy. Tohle by měl řešit ten, co vám sjedná tu novou smlouvu.
Myslíte navyseni uroku ke stavajici stare smlouve ze strany RSTS? To mohl.. ale potreboval sem jeste nejakou část na dodělání podkroví.. takže kdyz mi v listopadu nevyšli vstříc, tak sem zvolil jinou banku.
@Anonymní píše:
Ahoj
Mam otázku na někoho, kdo refinancoval hypotéku do jiné banky a musel resit poplatky u finančního arbitra.
Jak jste pochodily?Fixace mi končí ke 30.6.2022
Cekam na přesný soupis a rozpad vsech příslušenství v této částce.
Aktuálně podepisujeme smlouvu h Hypotečce..
Vyúčtování úroků je 36tis.
Z toho budou uroky z doby moratoria, které jsem využil. Nikterak mi to bonitu nesnažilo dle úvěrářky z HB.
RSTS ma ve smlouve, ze pri předčasném uhrazeni si vezme poplatek 1% z jistiny akt(1.860.000),ale max 50tis.
Můžu se zeptat jak je to teď dle výkladu ČNB. Vim ze zajit za financím arbitrem skrz 19tis neni to co někteří jiní klienti musí platit jinde. Ale i tak me zajímá je možnost to vyhrát?
Tak jelikož řízení před FA je pro klienta zdarma, tak je škoda to nezkusit… Koukni na jeho webovky do sbírky rozhodnutí, jestli tam je nějaká kauza podobná té tvojí.
Když vám končí fixace úrokové sazby, můžete úvěr splatit bez náhrady nákladů. To platí i pro překlenovací úvěr poskytnutý stavební spořitelnou.
Jediná nejasnost je v tom, jak bude naloženo se smlouvou o stavebním spoření. To záleří na tom, co máte v úvěrové smlouvě. Kdyby se splacením úvěru ukončovala i smlouva o stavebním spoření a stalo se tak dříve než po šesti letech spoření, přišel byste o státní podporu kterou jste za tu dobu nasbíral. Možná plus poplatek za předčasné ukončení smlouvy (bývá 1% z cílové částky).
No ted resim, ze mozna to spoření necham a vypovím, az v září ( coz dle rsts můžu, abych nepřišel o statni příspěvek a 1% cilovky..)..Ono nez mi ukonci smlouvu a dojdou peníze bude začátek ledna.. což neni dlouho..
Ale spis cekam co rsts bude mit v těch příslušenství zahrnuté..
Ahoj
Mam otázku na někoho, kdo refinancoval hypotéku do jiné banky a musel resit poplatky u finančního arbitra.
Jak jste pochodily?
Fixace mi končí ke 30.6.2022
Aktuálně podepisujeme smlouvu h Hypotečce..
Vyúčtování úroků je 36tis.
Z toho budou uroky z doby moratoria, které jsem využil. Nikterak mi to bonitu nesnažilo dle úvěrářky z HB.
Cekam na přesný soupis a rozpad vsech příslušenství v této částce.
RSTS ma ve smlouve, ze pri předčasném uhrazeni si vezme poplatek 1% z jistiny akt(1.860.000),ale max 50tis.
Můžu se zeptat jak je to teď dle výkladu ČNB. Vim ze zajit za financím arbitrem skrz 19tis neni to co někteří jiní klienti musí platit jinde. Ale i tak me zajímá je možnost to vyhrát?