Jak dostat spět své penize

12
7.5.22 20:55

Jak dostat spět své penize

Ahoj, už nevím co dělat, před Vánoci jsem si objednala zahradní domek, zaplatila zálohu na materiál. Domluvil se termín předání a pan nepřijel omluvil se že měl nějaké problémy a dorazí další víkend, opět nepřijel takhle to bylo eště jednou a já požadovala vrátit zálohu. Pan mi řekl že ji vrátí a že poslal už peníze, ty samozřejmě nepřišli, kontaktovala jsem ho že pokud peníze nepřijdou půjdu na policii, opět se omluvil že prý měl problém s internetovým bankovnictvím.
Teď mě prosil že v pondělní je určitě pošle že prý je zrovna nemá a v pondělí mu prý přijde výplata.
Mám od něho smlouvu na dílo kde je i datum montáže a že jsem mu zálohu zaplatila, taky si ukládání veškerou naši komunikaci.
Poraďte co by jste dělali pokud ani v pondělí peníze nepřijdou?
Chci to sním vyřešit po dobrém vím že soudně by to bylo na dlouho ale zase nechci zbytečně čekat na nic. Nejde o malou částku. Děkuji moc za rady :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2597
7.5.22 21:02

Po dobrém je z něj nemáš jak dostat… Řekni mu, že pokud nebudou v úterý na účtě, jdeš nahlásit podvod na policii. A pokud opravdu nebudou, prostě na tu policii běž. Pán si udělal pěkně Vánoce a na tebe z vysoká sere. Jak nemůže mít peníze, které měl na materiál? S takovýma nespolehlivýma šmejdama to po dobrém nevyřešís.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
7.5.22 21:05
  • Citovat
  • Upravit
24781
7.5.22 21:13

To je spíš občan než podvod :-( volila bych písemnou předžalobní výzvu a snažila se s ním nějak domluvit..
já svého zedníka přemlouvám už tři měsíce :-( je trochu marod, má částečný ID a ani nechce zálohu
v tomto oboru je to holt o nervy!! já bych ho i platila zlatem, ale nechce… Dnes místo různých humanitních vš je daleko lepší umět obkládat a stavět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
7.5.22 21:39
@Jajky píše:
Ahoj, už nevím co dělat, před Vánoci jsem si objednala zahradní domek, zaplatila zálohu na materiál. Domluvil se termín předání a pan nepřijel omluvil se že měl nějaké problémy a dorazí další víkend, opět nepřijel takhle to bylo eště jednou a já požadovala vrátit zálohu. Pan mi řekl že ji vrátí a že poslal už peníze, ty samozřejmě nepřišli, kontaktovala jsem ho že pokud peníze nepřijdou půjdu na policii, opět se omluvil že prý měl problém s internetovým bankovnictvím.
Teď mě prosil že v pondělní je určitě pošle že prý je zrovna nemá a v pondělí mu prý přijde výplata.
Mám od něho smlouvu na dílo kde je i datum montáže a že jsem mu zálohu zaplatila, taky si ukládání veškerou naši komunikaci.
Poraďte co by jste dělali pokud ani v pondělí peníze nepřijdou?
Chci to sním vyřešit po dobrém vím že soudně by to bylo na dlouho ale zase nechci zbytečně čekat na nic. Nejde o malou částku. Děkuji moc za rady :/

Upřímně? Jsi blbá. Od vánoc čekat, psát mu a nic nedělat, tak jasně že tě má na háku.
Já bych na tu policii zašla už dávno…

• Citovat
  • Upravit
12
7.5.22 21:56

Před Vánoci jsme uzavřeli smlouvu, datum dodání byl. 30.3.
Peníze prý nemá protože za něj koupil materiál na ten domek.
Zkusím tu předžalobni výzvu a budu doufat.
Potom určitě půjdu na policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.5.22 22:01

A co mě eště zaráží že má stále inzerát kde nabízí výroby zahradních domků atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
7.5.22 22:01

@Jajky Řešili jsme teď něco podobného, zaplacená záloha za materiál a skutek utek. Po dobrém to nešlo, tak manžel podal predžalobní výzvu. A peníze máme zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.5.22 22:05
@citlivaduse píše:
@Jajky Řešili jsme teď něco podobného, zaplacená záloha za materiál a skutek utek. Po dobrém to nešlo, tak manžel podal predžalobní výzvu. A peníze máme zpátky.

Zkusím to samé, děkuji.
Pokud v pondělí nepošle jak psal.
A tu předžalobni výzvu jsem psali sami nebo právník? A asi jsem posílali doporučeně že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
7.5.22 22:09

@Jajky Manžel má známou právničku, která mu to pomohla sepsat. A mám pocit, že posílal dokonce i s dodejkou. No a nakonec ty peníze vrátit šly. Přitom z naší strany byla snaha to řešit bez tohohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.5.22 22:13
@citlivaduse píše:
@Jajky Manžel má známou právničku, která mu to pomohla sepsat. A mám pocit, že posílal dokonce i s dodejkou. No a nakonec ty peníze vrátit šly. Přitom z naší strany byla snaha to řešit bez tohohle.

Děkuji moc, já se taky snažila prvně řešit jinak, ale prostě už mi došla trpělivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
7.5.22 22:15

@Jajky Chápu. Určitě to zkus, jinak se peněz zpátky nedočkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
8.5.22 13:01

Předpokládám, že než jsi s ním tu smlouvu uzavřela a peníze mu poslala, řádně jsi ho prověřila na ceecr.cz i ISIR, jestli nemá exekuce/insolvenci. Takže tuhle variantu (která by znamenala, že se můžeš rovnou přestat o něco pokoušet, protože ty peníze už nikdy neuvidíš) můžeme vyloučit.
Tedy předžalobní výzva (ideálně od advokáta) a následně žaloba. Policie s tím nic neudělá, pokud toho nemá víc, ale bude ho muset vyslechnout a už to hodně lidí přesvědčí, že to myslíš vážně a mohlo by se něco pohnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24633
8.5.22 15:52

Předžalobní výzva, určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.5.22 16:53

Všem moc děkuji, dnes mi eště psal že zítra ty peníze určitě pošle.
Tak uvidím jinak určitě tu předžalobni výzvu pošlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel