Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, už nevím co dělat, před Vánoci jsem si objednala zahradní domek, zaplatila zálohu na materiál. Domluvil se termín předání a pan nepřijel omluvil se že měl nějaké problémy a dorazí další víkend, opět nepřijel takhle to bylo eště jednou a já požadovala vrátit zálohu. Pan mi řekl že ji vrátí a že poslal už peníze, ty samozřejmě nepřišli, kontaktovala jsem ho že pokud peníze nepřijdou půjdu na policii, opět se omluvil že prý měl problém s internetovým bankovnictvím.
Teď mě prosil že v pondělní je určitě pošle že prý je zrovna nemá a v pondělí mu prý přijde výplata.
Mám od něho smlouvu na dílo kde je i datum montáže a že jsem mu zálohu zaplatila, taky si ukládání veškerou naši komunikaci.
Poraďte co by jste dělali pokud ani v pondělí peníze nepřijdou?
Chci to sním vyřešit po dobrém vím že soudně by to bylo na dlouho ale zase nechci zbytečně čekat na nic. Nejde o malou částku. Děkuji moc za rady :/
Po dobrém je z něj nemáš jak dostat… Řekni mu, že pokud nebudou v úterý na účtě, jdeš nahlásit podvod na policii. A pokud opravdu nebudou, prostě na tu policii běž. Pán si udělal pěkně Vánoce a na tebe z vysoká sere. Jak nemůže mít peníze, které měl na materiál? S takovýma nespolehlivýma šmejdama to po dobrém nevyřešís.
Co předžalobní výzva?
To je spíš občan než podvod
volila bych písemnou předžalobní výzvu a snažila se s ním nějak domluvit..
já svého zedníka přemlouvám už tři měsíce
je trochu marod, má částečný ID a ani nechce zálohu
v tomto oboru je to holt o nervy!! já bych ho i platila zlatem, ale nechce… Dnes místo různých humanitních vš je daleko lepší umět obkládat a stavět ![]()
@Jajky píše:
Ahoj, už nevím co dělat, před Vánoci jsem si objednala zahradní domek, zaplatila zálohu na materiál. Domluvil se termín předání a pan nepřijel omluvil se že měl nějaké problémy a dorazí další víkend, opět nepřijel takhle to bylo eště jednou a já požadovala vrátit zálohu. Pan mi řekl že ji vrátí a že poslal už peníze, ty samozřejmě nepřišli, kontaktovala jsem ho že pokud peníze nepřijdou půjdu na policii, opět se omluvil že prý měl problém s internetovým bankovnictvím.
Teď mě prosil že v pondělní je určitě pošle že prý je zrovna nemá a v pondělí mu prý přijde výplata.
Mám od něho smlouvu na dílo kde je i datum montáže a že jsem mu zálohu zaplatila, taky si ukládání veškerou naši komunikaci.
Poraďte co by jste dělali pokud ani v pondělí peníze nepřijdou?
Chci to sním vyřešit po dobrém vím že soudně by to bylo na dlouho ale zase nechci zbytečně čekat na nic. Nejde o malou částku. Děkuji moc za rady :/
Upřímně? Jsi blbá. Od vánoc čekat, psát mu a nic nedělat, tak jasně že tě má na háku.
Já bych na tu policii zašla už dávno…
Před Vánoci jsme uzavřeli smlouvu, datum dodání byl. 30.3.
Peníze prý nemá protože za něj koupil materiál na ten domek.
Zkusím tu předžalobni výzvu a budu doufat.
Potom určitě půjdu na policii.
A co mě eště zaráží že má stále inzerát kde nabízí výroby zahradních domků atd..
@Jajky Řešili jsme teď něco podobného, zaplacená záloha za materiál a skutek utek. Po dobrém to nešlo, tak manžel podal predžalobní výzvu. A peníze máme zpátky.
@citlivaduse píše:
@Jajky Řešili jsme teď něco podobného, zaplacená záloha za materiál a skutek utek. Po dobrém to nešlo, tak manžel podal predžalobní výzvu. A peníze máme zpátky.
Zkusím to samé, děkuji.
Pokud v pondělí nepošle jak psal.
A tu předžalobni výzvu jsem psali sami nebo právník? A asi jsem posílali doporučeně že?
@Jajky Manžel má známou právničku, která mu to pomohla sepsat. A mám pocit, že posílal dokonce i s dodejkou. No a nakonec ty peníze vrátit šly. Přitom z naší strany byla snaha to řešit bez tohohle.
@citlivaduse píše:
@Jajky Manžel má známou právničku, která mu to pomohla sepsat. A mám pocit, že posílal dokonce i s dodejkou. No a nakonec ty peníze vrátit šly. Přitom z naší strany byla snaha to řešit bez tohohle.
Děkuji moc, já se taky snažila prvně řešit jinak, ale prostě už mi došla trpělivost
@Jajky Chápu. Určitě to zkus, jinak se peněz zpátky nedočkáš.
Předpokládám, že než jsi s ním tu smlouvu uzavřela a peníze mu poslala, řádně jsi ho prověřila na ceecr.cz i ISIR, jestli nemá exekuce/insolvenci. Takže tuhle variantu (která by znamenala, že se můžeš rovnou přestat o něco pokoušet, protože ty peníze už nikdy neuvidíš) můžeme vyloučit.
Tedy předžalobní výzva (ideálně od advokáta) a následně žaloba. Policie s tím nic neudělá, pokud toho nemá víc, ale bude ho muset vyslechnout a už to hodně lidí přesvědčí, že to myslíš vážně a mohlo by se něco pohnout.
Všem moc děkuji, dnes mi eště psal že zítra ty peníze určitě pošle.
Tak uvidím jinak určitě tu předžalobni výzvu pošlu.