Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli máte nějakou finanční rezervu, když žijete s druhem. Mám skoro dospělou dceru a dvouletýho syna s druhem a od tý doby, co jsem na mateřský, tak stačím utratit všechno, co mám. Peníze mám uložený ve dvou nemovitostech, ale v hotovosti jedu od měsíce k měsíci. Přítel mi sice dává nějaké peníze, ale s rodičákem to není ani třičtvrtě výplaty, co jsem mívala.
Tak hlavně že vyžiješ ne? Málokdo se má finančně na rodičáku stejně jako v zaměstnání.
Peníze bokem sem před otěhotněním neměla, kdybych na to měla šetřit, tak nemám děti ani ve čtyřiceti…
taky jsi jeden z těch párů, co jedou tvoje, moje peníze, a tak máš pocit, že si musíš „říkat“ o dotaci?
právě proto je lepší to mít na jedné hromadě, pak se nemusí ženská doprošovat o drobnou na jogurty..
Mám malé miminko, manžela… na dobu, kdy budu bez práce a na rodičáku jsme si našetřili cca 250.000,–
@Anonymní píše:
Mám malé miminko, manžela… na dobu, kdy budu bez práce a na rodičáku jsme si našetřili cca 250.000,–
@Anonymní píše:
@sieta.m
nechápu, co je na tom tak legračního?
ale nic, jen to tady na tenhle server tak prostě sedlo ![]()
@Mar__tanka1983 ne,já to mám trochu jinak, ani bych společnou kasu po zkušenosti z prvního manželství nechtěla. Snažím se být soběstačná, ale nedaří se mi momentálně vytvořit si nějakou rezervu. Mám dvě děti, a kdyby se příteli něco stalo, tak nevím, nevím.
Jsem vdaná, pokud máš na mysli finanční rezervu jako rodina, tak ano, teď už máme. Při dvou mateřských za sebou jsme téměř neměli.
A jestli máš na mysli osobní finanční rezervu, tak ne nemám. Máme společné finance.
@Kacka2 píše:
Jsem vdaná, pokud máš na mysli finanční rezervu jako rodina, tak ano, teď už máme. Při dvou mateřských za sebou jsme téměř neměli.
A jestli máš na mysli osobní finanční rezervu, tak ne nemám. Máme společné finance.
nemluvím o manželství, ale pokud někdo žije s druhem. V manželstvípokud se něco semele, tak tam máš jistý práva.
Tak já při rodičovské pracuju, a to vlastně od začátku (tedy po skončenní mateřské), vše, co vydělám si šetřím a používám pouze pení z rodičáku, cca 5 tisíc měsíčně a z toho, co vydělám beru jen drobné, jak potřebuju…za 17 měsíců jsem si tak přivýdělkem našetřila fin. rezervu cca 200 tisíc…
Ne nemam, mame jedno ditko druhe na ceste, mam nejnizsi rodicak cimz si nestezuji ale vazne nej neusetrim a i kdyby stavime- dala bych to pritelovi. Kdyby se cokoli stalo, jsem na dlazbe. Pritel nejakou min fin. rezervu pro nas ma ťzdy. Ja sama ne
@sieta.m píše:
ale nic, jen to tady na tenhle server tak prostě sedlo
Ty jo, stále to nechápu.
Proč to sedlo tady na ten server?
250 litrů jako fin rezerva mi přijde celkem rozumné. Menší je k hownu, ale tak lepší něco než nic a větší peníze bych už radši někam dlouhodoběji zainvestovala ![]()
@Anonymní píše:
Ne nemam, mame jedno ditko druhe na ceste, mam nejnizsi rodicak cimz si nestezuji ale vazne nej neusetrim a i kdyby stavime- dala bych to pritelovi. Kdyby se cokoli stalo, jsem na dlazbe. Pritel nejakou min fin. rezervu pro nas ma ťzdy. Ja sama ne
No pokud máte hypotéku, tak počítej fin. rezervu, abyste měli aspoň na 3 splátky, ideálně na půl roku. Já zastávám názor, že fin. rezervu má držet žena (tedy když je na mateřské a nevydělává) aby neměla v případě rozchodu holou řiť.
No ale to je ti asi rada nanic, když už na té mateřské jsi
Tak aspoň máš ty nemovitosti, kdyby něco… ![]()
Já nemám nic…manžel má rezervu asi 1 200 000kč, žijeme z výplaty do výplaty…nechce na to sahat ![]()
Ahoj, chci se zeptat, jestli máte nějakou finanční rezervu, když žijete s druhem. Mám skoro dospělou dceru a dvouletýho syna s druhem a od tý doby, co jsem na mateřský, tak stačím utratit všechno, co mám. Peníze mám uložený ve dvou nemovitostech, ale v hotovosti jedu od měsíce k měsíci. Přítel mi sice dává nějaké peníze, ale s rodičákem to není ani třičtvrtě výplaty, co jsem mívala.