Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Muj nazor je, ze penize mame spolecne. Tudiz bychom si sedli, rekla bych mu kolik to bude stat cele a rozhodli bychom zda na to mame nebo ne. Pokud ano urcite bychom jeli. O nic si rikat nemusim.
No, záleží, jak berete finance.
Já bych to v téhle situaci zaplatila ze svého, když už bych jela sama bez něj, se sousedkou. Taky záleží, kolik je to peněz. Ale pokud chlap financuje společný dům, peníze bych od něj nechtěla.
Ne, neřekla bych si. buď na to měla sama nebo bych seděla doma. Nebo by chlap sám navrhl, že přispěje. Nechtěla bych, aby mi dovolenou sponzoroval někdo, kdo na ní nebude - když navíc tenhle člověk platí stavbu domu, ve kterém pak budu bydlet.
Upřímně, bez ohledu na to, zda je či není ta dvojice manželi, tak pokud mají společné dítě, tak mi přijde automatické, že taky budou mít společné finance a tedy bych neřešila problém, zda si ŘÍKAT O PENÍZE, ale zda v našem společném rozpočtu na to máme či nikoliv.
My takto jezdili s kamoškou a dětmi běžně, jen jsme byly rozvedené a nikdo nám nijak nepřispíval…několikrát do roka, dokud nechodili do školy, pak jen o prázdninách…a ted už to taky nejde, do jednoho pokoje ubytovat 19 kluka a 18 slečnu nechceme riskovat ![]()
Dražší je to jen o ten projetý benzín a ubytko, jíst musíte doma taky a dětem zajistit program a hlídání též ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, bez ohledu na to, zda je či není ta dvojice manželi, tak pokud mají společné dítě, tak mi přijde automatické, že taky budou mít společné finance a tedy bych neřešila problém, zda si ŘÍKAT O PENÍZE, ale zda v našem společném rozpočtu na to máme či nikoliv.
Nápodobně. Chlapovi bych řekla, že je možnost jet, stojí to tolika tolik, jestli na to jako rodina MÁME. Jestli to pak zaplatím z jeho nebo mého účtu, je podružné.
Využila bych peníze se společného rozpočtu. Máte společné dítě, jste rodina, zijete spolu, takze společné hospodaření mi přijde automatické.
Píšeš, že přítel má na tu dobu dělníky, takže já bych se s přítelem domluvila na jiný termín, až bude mít čas, a jeli bychom jako rodina všichni v jiném termínu. Na sousedku bych se vykašlala. Ale pokud přítel výslovně přes celé prázdniny nikde jet nechce, pak bych určitě s dětmi jela a financovala bych to z našeho společného účtu, samozřejmě se souhlasem drahé polovičky. Je to snad i jeho dítko, ne?
Toto bych určitě zaplatila že svého vlastního účtu. Teď jsme byla na dovolené s batoletem a svou mamkou a používala jsem pouze svou kartu.
Co máme děti, máme i společný účet. ve tvém případě bych platila ze svého
Jeho finance, moje finance, říkat si jemu o peníze.. Jak tak koukám, tak my jsme asi vážně divní.. Když jsme čekali prvního, tak jsme ještě manželé nebyli a tak nějak automaticky bylo vše „naše“.. Přijdou peníze, dají se na společnou hromádku a z nich se rozpočítává - tohle na nájem, tohle na splátku, tohle na jídlo a tankování, tohle na radovánky, tohle do tezervy a tohle zbylo bokem.. A opravdu nezkoumáme, která tisícovka byla čí.. Takže já bych se neptala, normálně bych si sedla, spočítala bych s ním, jestli na to finančně máme a po domluvě že pojedeme s dcerou sami a že to vyjde tolik a tolik a že z našich peněz teda beru tohle bych si ty peníze vzala.. ![]()
My máme peníze společné, takže když bychom na to měli, tak bych jela. Zkus třeba před chlapem nadhodit, že máš možnost ject a uvidíš co on na to.Ale jako vysloveně, dej mi na to, to bych si asi neřekla, když si teda jedete každý za svý. Vy si na nic společně nespoříte?
V tomhle vašem zvláštním nastavení financování rodiny bych řekla, že bys dovolenou měla platit ty ![]()
Ahoj, tak sem se chtěla zeptat jak by jste se zachovali vy. Máme možnost jet se sousedkou a dětmi do Chorvatska, bez tatínka, ten staví a chodi do práce. No a my s dcerou že by jsme jeli, řekli by jste si o peníze chlapovi, i když ten financuje celý rozpočet ohledně domu apod. Já financne zajištuji domácnost, školu a kroužky. Manžele nejsme Máme spolecne dite, zijeme spolu rok a půl. je mi blbe říct o peníze když je to ale pro dceru, že jo a jsou prázdniny, tatka tu bude mit v tu dobu dělníky, takže fakt by jsme se z domu nikde nehli, tak něco bych zaplatila Já ale i tatínek vy mohl. jaky máte názor? Anonym z důvodu, ať me tady pod Nickem neukamenujete za troufaslost.