Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
milé dámy , prosím o vaše tipy,rady , zkušenosti atd… koupit firkon verano nebo tako warior,či cruze jeans? děkuji
firkon má prý malej a úzkej sporťák , tako má horší přístup ke kočíku… no nevím… ![]()
Ahojky. Mám Firkon Yvonne a sporťák byl dostatečně široký. Malý byl v půl roce pořízek, žádná drobotina a absolutně jsem se šířkou neměla problém (ani u hluboké korby). Navíc nám plnou zátěž po jednom dítěti a četných výletech přežil a pohodlně teď stačí i na druhé dítě. Jen autosedačku jsme pořizovali jinou, ta originál od Firkona je vysloveně tragická.
Firkon verano má malou korbičku, tak jako většina těchto typů jiných kočárků, to je fakt.
Měla jsem Firkon Ivone(stále mám, je na půdě a čeká na druhé dítko)má velkou korbičku, jiný bych nechtěla. Ovšem to je klasika 4 kolka čtyřkombinace.
Co jsem se dočetla tak korbička Taka Warrior má rozměry 75×35 a Firkon Verano 80×35
Sporťák sem mohla porovnat s PAtronem S3 a ano je trošku užší, ale malá v něm byla ještě ve skoro 2 letech a se svými 14 kily se krásně a pohodleně vešla
PS: Ivone a Verano mají rozdílné korbičky nicméně teď sem si našla že jen vzhledem. Rozměrově jsou stejné. Takže omyl a zrakový klam. Verano se mi zdá menší, ale asi teda není. Těch 80 x35 bohatě stačilo do půl roku, pak šla malá do sporťáku.
Sporťák je u Firkonu V. i Taka W. rozměrově stejný 90×32
Ahoj, máme Firkon Verano a je docela v pohodě. Zatím žádný problém. Hluboká korbička je dost velká, naše malá byla cvalík a v hluboké korbě byla až do 8 měsíců a vešla se krásně, v zimě i s fusakem. Sporťák je dost široký, ale délka zad/opěrky se mi zdá malá, dceři už půlka hlavy vykukuje nad okraj. Ale kočár dobrý v zimě i v létě jezdí dobře i v terénu.
Ahoj, řeším podobné: Firkon Verano Long 2012 nebo Tako Laret? Nemůžu se rozhodnout… Díky moc za Vaše reakce ![]()
My mame Firkon Verano long a jsme spokojeni. Korba velká sporták prostorný. Malý měl v pul roce 10kg a 72cm a v pohodě se vešel do korby. Skládání do auta jednoduché a unese ho i ženská. Jediná věc co mi vadi jsou některé patentky na uchycení košíku pod kočárem - dvě se při těžším nákldu otevírají. Jinak mame k němu autosedačku Cybex Aton která se dá nacvaknout pomocí adaptérů na podvozek a je to super.
My měli firkon F7, malá v hluboké korbě do 9 měsíců v poho, sporťák taky super. Teď kočárek čeká u babi dobudoucna, jiný bych nechtěla
Ja osobne som nemala ani jeden z uvedenych kocarov. Ale v okoli je vela Firkonov a tie kocariky strasne vrzgaju…mne by to liezlo na nervy, ale mozno niekomu nie ![]()
Já mám Tako warior a jsem spokojená
Bude to jistě na jedno brdo, Laret se mi moc líbí
Škoda, že ho loni neměli, když jsem kupovala kočárek ![]()
Ahojky taky jsem přemýšlela jaký kočárek si vybrat. Nakonec vyhrál Firkon Verano Long…Má prostornou korbičku. a přístup ke košíku je super. Taky jsem ocenila vyvýšený nánožník u hluboké korby, aby miminku nefoukalo dovnitř. Laret je krásný kočárek, ale malý ![]()