Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahojky těhulky, poradíte?
začínáme vybírat kočárek tak se chci zeptat Vás jaké máte doma a jak jste s nima spokjené? Řešíme dilema jestli trojkolku nebo čtyřkolku.
my máme vybranej u nás v opatovicích.Budeme mít podvozek touran a korbu wendy maxi.Ve předu má otočný kolečka.Kamarádka měla firkon takže s tím mám trochu zkušenost( stěmi pohyblivými kolečky)je dobře ovladatelný.Aspoň pro mě a přítel pořád chtěl pevný kolečka,pak si vyzkoušel ty pohyblivý a vyhrála jsme.Tříkolku nevim.Kamarádka má kočárek za 30.000 což mi příjde dost drahý,ale ona si to může dovolit
Má právě tříkolku anevim nevim
já osobně bych do toho nešla.Příjde mi to strašně nestabilní.ALe můj názor.
Uvidíš co napíšou ostatní
![]()
Ahoj, mám dvě děti a na každý jsme měli jiný kočárek. Teď máme Quinny Speedi a až na to, že je to trojkolka (mě víc vyhovuje čtyřkolka, je stabilnější), tak je opravdu super. Je lehoučký, super se ovládá a hlavně je dost kvalitní. Kupovali jsme ho jetý po dvou dětech a vůbec to na něm není znát. Takže za mě bych ti ho určitě doporučila. Každý ti ale stejně doporučí něco jinýho. Zkus spíš zajít do obchodu, podívej na ně v reálu, který tě zaujme, vyzkoušej jak se s ním jezdí, jak se skládá, nacvakává, ať zjistíš, jestli ti na něm něco nevadí. Neřeš to ale úplně moc, protože těch kočárků je tolik, že by ses z toho zbláznila.
Mám čtyřkolku s předními otáčecími koly a jsem velice spokojená.
hlubokáč jsme měli 10 let starou klasiku, v půl roce z něj syn vyrostl, tak jsme koupili kombinovaný 4 kolový teréňák hoco. spokojená jsem velice
takže je pravda, že trojkolky jsou nestabilní
takže to mám vyřešený jedno dilema. právě že nechci vybírat moc dlouho abych nepřebrala když koukám na internet tak se mi z toho točí hlava ![]()
Já mám klasickou tříkolku, nestabilní je, ale jen když má sedačku otočenou po směru, v protisměru je stabilní.
Pak mám lehounký sporťáček, kde jsou přední kolečka vedle sebe, takže je to vlastně tříkolka se zdvojeným předním kolečkem a ta je naprosto stabilní. Zase je kvůli tomu zdvojenému kolečku hůř ovladatelná jak klasická tříkolka (ale pořád samozřejmě ovladatelnější jak klasická čtyřkolka s pevnými koly)
Takže pro mě by bylo momentálně stěžejní mít otočná přednější kolečka, asi by mi bylo fuk, zda tam jsou dvě, jedno nebo třeba čtyři.
smajlicek90 píše:
ahojky těhulky, poradíte?začínáme vybírat kočárek tak se chci zeptat Vás jaké máte doma a jak jste s nima spokjené? Řešíme dilema jestli trojkolku nebo čtyřkolku.
vřele doporučuji casualplay s4
Mám X-lander XA(čtyřkolový, přední otočná s aretací)
Při prvním mimi jsem měla klasiku, čtyřkolový(pevný)
Za mě, jedině s otáčivými kolečky. Super ovladatelnost, neměnila bych ![]()
Gladys píše:
Takže pro mě by bylo momentálně stěžejní mít otočná přednější kolečka, asi by mi bylo fuk, zda tam jsou dvě, jedno nebo třeba čtyři.
Tím si mě připomněla - čtyři kolečka vepředu (dvě zdvojená) - to bych teda určitě nedoporučovala. Měli jsme to na prvním kočárku a v terénu se to hrozně zasekává a vzpřičuje, takže po jednom dítěti byly na výměnu.
kazdopadne ctyrkolku.. trojkolky nejsou stabilny na nerovnem povrchu.. ![]()
Trojkolku mám, zvykla jsem si, ale je opravdu nestabilní (to znamená že už jen v mírně nakloněném terénu se musí držet oběma rukama, stejně tak obrubníky a schodky, pak když se kočár zastaví a nezabrzdí, tak častěji někam ujede než čtyřkolka - což je nevýhoda když vedle tebe dítko běží a potřebuješ ho občas rychle usměrnit) a fakt kromě designu a snahy být in nevidím u trojkolky žádné výhody, kdybych kupovala znovu, beru čtyřkolku s otočnými koly.
estrea píše:
Mám X-lander XA(čtyřkolový, přední otočná s aretací)
Při prvním mimi jsem měla klasiku, čtyřkolový(pevný)
Za mě, jedině s otáčivými kolečky. Super ovladatelnost, neměnila bych
na x-lander jsme koukali a asi to i vyhraje, ale zase mě mrzí že když od týhle značky najdu s ruční brzdou tak už je to trojkolka ![]()
holky vy se asi budete smát, ale u mě opět zvítězil starej dobrej deltim s nafukovacíma kolama, a to nejen že je stabilní, ale i prostorný. Mě ty nové kočárky přijdou všechny strašně prťavý. Ne, že bych si nevej nemohla dovolit, ale podle mě je to zbytečný, od půl roku jezdím zase s golfáčem. S deltimem holt budu za dinosaura, ale nedám na něj dopustit
jediná nevýhoda u něj je, že není lehký
Lowel píše:
holky vy se asi budete smát, ale u mě opět zvítězil starej dobrej deltim s nafukovacíma kolama, a to nejen že je stabilní, ale i prostorný. Mě ty nové kočárky přijdou všechny strašně prťavý. Ne, že bych si nevej nemohla dovolit, ale podle mě je to zbytečný, od půl roku jezdím zase s golfáčem. S deltimem holt budu za dinosaura, ale nedám na něj dopustitjediná nevýhoda u něj je, že není lehký
mi povídej prckovi je 6 měsíců a do korbičky se fakt nevejde