Kočárek - trojkolka nebo čtyřkolka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
22.1.11 09:07

smajli, tak já netuším, co má kdo s těma těžkýma kočárama :think: Asi je GT3 těžší, ale mě to tedy vůbec nepřijde. Ovládám ho v klidu jednou rukou skoro za jakékoli situace. Do auta se skládá normálně, cvak/cvak a je hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.11 10:09
bedru píše:
kolozubka píše:
U kočáru co mám já je výhoda, že se dá koupit vše zvlášť - podvozek, hluboká korba a sportovní nástavba, takže jsem nejdřív koupila hlubokou korbu a podvozek a sportovní nástavbu kupovala až když byla potřeba a vzápětí prodala korbičku. Tahle možnost není o mnoha kočárů.

tohle jde i u casualu.

a tou velikostí, jak tu někdo psal, to nebude tak strašné, nevím jak korbička, ale ta je na chvíli, ale sporták je v kolekci 2010 asi větší, protože si do něho sedne moje skoro tříletá dcera a má tam místa dost a ani nenaráží hlavou do boudičky, jak jsem někde četla, má tam ještě vůli

já jsem psala že se mi nevejde do korbičky v neděli malému 6,měsíců,ale to je hlavně taky tím že je zima je oblečený a je tam fusak,ale neva když bude ve sporťáku jemu se tam líbí a konečně vidí svět.co se týče ovládání tak bych nevyměnila.jo a ve sporťáku v pohodě leží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
22.1.11 10:26
nikulineškaa píše:
bedru píše:
kolozubka píše:
U kočáru co mám já je výhoda, že se dá koupit vše zvlášť - podvozek, hluboká korba a sportovní nástavba, takže jsem nejdřív koupila hlubokou korbu a podvozek a sportovní nástavbu kupovala až když byla potřeba a vzápětí prodala korbičku. Tahle možnost není o mnoha kočárů.

tohle jde i u casualu.

a tou velikostí, jak tu někdo psal, to nebude tak strašné, nevím jak korbička, ale ta je na chvíli, ale sporták je v kolekci 2010 asi větší, protože si do něho sedne moje skoro tříletá dcera a má tam místa dost a ani nenaráží hlavou do boudičky, jak jsem někde četla, má tam ještě vůli
já jsem psala že se mi nevejde do korbičky v neděli malému 6,měsíců,ale to je hlavně taky tím že je zima je oblečený a je tam fusak,ale neva když bude ve sporťáku jemu se tam líbí a konečně vidí svět.co se týče ovládání tak bych nevyměnila.jo a ve sporťáku v pohodě leží

právě že když jde sporták do úplného lehu, tak neřeším, jak dlouho bude dítlo v korbičce, dcera v ní byla jen 4měsíce, protože chtěla vidět a to v korbě neměla přehled, tak jsem ji vozila ve sportáku v leže a byla spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
22.1.11 10:53

Takze kocarek trojkombinace s rucni brzdou

Jane Slalom Pro
Jane Slalom Reverse
Quinny Speedy
Teutonia Spirit S3
Peg Perego GT3
Tohle jsou trojkolky, ktere jsou stabilne a nejvice doporucovane a taky je nejvice vidis v ulicich. Nepocitam do toho kocarky polske, kterym neverim ze jsou stabilni a maji kvalitni autosedacky

U Ctyrkolek s rucni brzdou...... no nevim, je takovy?

JA mela na syna polky tank- a uz nikdy vice, neotocne kola s 2 detma je utopie......

Ted mam uz druheho slaloma. Nejdrive jsem mela neotocneho a ted uz skoro rok novinku Reverse. Tenhle je tezsi oproti slalomu a uzsi sezeni, ale zase sezeni neni uzke- ma ho takove 95% kocarku 31cm.
Vyhodou je, ze dite se neklati ze strany na stranu

Urci si priority.
Zda chces kombinaci......... abys nekoupila uzasnou korbicku delky 90CM :think: (Nadsazka) A pak vytahnes sportak a bude to tezky tank, blbe ovladatelny, neskladny

Anebo si koupis super sportak, ale bude mit mensi korbicku- jezdis max 8 mesicu, dite pak uz chce poznavat svet, a pak si sportacek uzijes, bude super ovladatelny, lehky, skladny

No anebi je jeste varianta- koupit jen hlubokac- kvuli luzku-plose na lezeni a pak koupis vysneny sportak, nebo golfky

Je to na tobe, ale kriterium rucni brzda 4kolky nemaji- reps. nevim o zadne

Hodne stesti

PS: To ze trikolky jsou nestabilni, muze napsat jen ten, kdo ji nikdy nemel, nebo mel nejake levnej sunt- damy neurazte se, ale porovnavat trikolku od ABC, nebo Hauck, nebo Chicco, a polskymi typu X-landerco, s kocarkami co jsem vypsala.........zkuste si je v krame a poznate o cem mluvim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
22.1.11 11:12

Mám PP GT3, celý komplet.Na Járu jsem využila už jen sporťák, korbičku jsem použila asi 2krát když přijela sestřenka s mimčem bez kočáru.
Ve sporťáku jsem Járu vezla ještě ve 3,5 letech (na lampionový průvod a ohňostroj, neriskovala jsem ušlapání dítka davem) a vezl se stejně suprově jako když mu bylo 18m :).
Plus při koupi pro mě bylo - velký kočár, velký koš a jeho vyšší nosnost 5kg (jiné mají 1-2kg), ruční brzda, poloha do lehu, přidělání korby/autosedačky jen nacvaknutím,lze nacvaknout v obou směrech. U sedačky bych to nevyužila, bo jára n mě nebyl zvědavej a od 4m jezdil čelem po směru jízdy a čumákoval okolo :).
Dál se mi líbí pláštěnka že udělá "kopuli) a jára přes ní dobře viděl i za deště a nemohl jí rvát :twisted: .Bouda lze překlopit až dopředu (na nohy), pásy které nejsou přidělané k zádové opěrce (i když nové kolekce to tuším už tak mají).
Jo a bouda jde přendat opačně, na nohy, takže dítě má hlavu v nohách .. s nějakým fusakem se tak dá vozit i mimi bez korbičky. Samo že tím nejde do sedu že, je to jen pro ležáky.
Ovládá se lehce. Na 3kolku je třeba si zvyknout, stabilní je stejně jako 4 kolka, jen je třeba uvědomit si že je v předu jedno kolo při nájezdech a jezdech z chodníků!!! Moje mamka s tím neměla nejmenší problém a kočár si vychvalovala jak je super, tchýně ho měla v ruce jednou když mi z pidi schůdku vyjížděla z baráku a málem járu vyklopila :nevim:
proti?? Váha?? 13kg na kočár není moc … a vezmu li váhu dítěte která taky není malá, nákup, tak 12 kg nebo 13 už je fuk.

Dál jsem pojezdila s Xlanderem, 4kolka a 2 přední kola otočná… jezdí se s ním taky dobře, ty otočný kola jsu fakt supr, ale je malinký, má nízkou boudu a holka ve 2 letech se tam nevešla, škrtala hlavou o střechu takže na dovču jsme brali můj PP.
Na to bych asi koukala … mě se do PP vejde kluk i teď v 5ti letech :D (nepočítám li přečuhující nohy), bo má vysokou boudu.Některé kočáry jí mají nízkou což se mě nelíbí. Záleží jak dlouho plánuješ dítě vozit. Vzhledem k nákupům jsem vozila co to šlo ;). Raděj tlačit kočár než tahat tašky a lovit dítě okolo :D.

• Citovat
  • Upravit
andela
22.1.11 11:14
ka-tka píše🇵🇸 To ze trikolky jsou nestabilni, muze napsat jen ten, kdo ji nikdy nemel, nebo mel nejake levnej sunt- damy neurazte se, ale porovnavat trikolku od ABC, nebo Hauck, nebo Chicco, a polskymi typu X-landerco, s kocarkami co jsem vypsala.........zkuste si je v krame a poznate o cem mluvim

tak tak, nprostý souhlas, bu´d to v ruce nikdy neměli, nebo jeli jako s 4kolkou, a stavěli kočár na to přední kolo že :twisted: a to je jasný že kočár MUSÍ v tomto případě udržet. Při sjezdu se jen hupsne zadníma dolů, při nájezdu těsně po obrubníku vyhoupne nahoru. Pak přední kolo není problém.

• Citovat
  • Upravit
819
22.1.11 13:36

děkuju všem :dance: moc se mi líbí kočárky od značky x- lander ale nikdo tady o nich nepísal :think: ten PP GT3 je taky parádní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
22.1.11 17:15
ka-tka píše:
Takze kocarek trojkombinace s rucni brzdouJane Slalom Pro
Jane Slalom Reverse
Quinny Speedy
Teutonia Spirit S3
Peg Perego GT3
Tohle jsou trojkolky, ktere jsou stabilne a nejvice doporucovane a taky je nejvice vidis v ulicich. Nepocitam do toho kocarky polske, kterym neverim ze jsou stabilni a maji kvalitni autosedacky

a proč ne i casualplay s4?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
22.1.11 17:31
smajlicek90 píše:
děkuju všem :dance: moc se mi líbí kočárky od značky x- lander ale nikdo tady o nich nepísal :think: ten PP GT3 je taky parádní

sem psala že jsem pojezdila i s Xlanderem, ten co má přední kola otočná :). Trojkolku měla kamarádka jiná,ta s ním byla spokojená. S tím já ale nejela nikdy tak nevím …

Jinak taky záleží kolik chceš do kočáru investovat … Já jsem měla kočár jetej na prvních pár měs., pak další jetej polskej tank Bobas - největší neštěstí byla absence polohovací rukojeti (mám 156cm a rukojeť po prsa) a pak váha. Když byl v opravě, chvíli jsem měla půjčený golfky, takový ty robusnější co mají v předu zdvojený kolečka .. do teho bych kopla :twisted: . U mě to 3kolka vyhrála. Vybírala jsem jen dle netu, žádný jsem naživo neviděla :lol: A rozhodovala jsem se mezi chicco trio S3 )asi to byl on, líbila se mi černožlutá kombinace) a GT3 .. GT vyhrálo :) U jané mě odradilo i to, že bych musela vše extra dokupovat .. nánožník, pláštěnku :roll: a neměl ruční brzdu :pankac:

• Citovat
  • Upravit
22.1.11 17:50
bedru píše:
ka-tka píše:
Takze kocarek trojkombinace s rucni brzdouJane Slalom Pro
Jane Slalom Reverse
Quinny Speedy
Teutonia Spirit S3
Peg Perego GT3
a proč ne i casualplay s4?
že jo viť?je báječný
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.1.11 19:01

Já mám x landera,na malýho jsem si koupila sporťák,trojkolku,taky se mi nezdá nestabilní,přesně jak někdo psal na začátku,jen když se vjíždí nebo vyjíždí z obrubníku,ale to je chvilka,jinak vpohodě,hlubokej jsem měla otáčecí čtyřkolku,a taky to má svý mouchy,když se každý kolo seklo jinak,nehlo se s tím,x lander spor´ták celkem spokojenost,je to takový malý velký kočárek,a teď čekáme další mimi,tak jsem už jen dokoupila korbičku,líbí se mi,i když není největší,ale neřeším,kdy půjdem do sporťáku,jde to úplně do lehu,takže o nic nejde,navíc se to má narodit začátek září,tak možná tu zimu odjezdíme,já vždycky vybírala,aby se mi líbil vizuelně,a pak jsem zkoumala to ostatní,na každým mi vždycky něco málo vadilo,a to jsem jich měla 6,kdyby se tak daly spojit všechny dohromady,to by pak byl ideál.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.1.11 00:35
ka-tka píše:
Takze kocarek trojkombinace s rucni brzdou

Jane Slalom Pro
Jane Slalom Reverse
Quinny Speedy
Teutonia Spirit S3
Peg Perego GT3

U Ctyrkolek s rucni brzdou...... no nevim, je takovy?

JA mela na syna polky tank- a uz nikdy vice, neotocne kola s 2 detma je utopie......

Ted mam uz druheho slaloma. Nejdrive jsem mela neotocneho a ted uz skoro rok novinku Reverse. Tenhle je tezsi oproti slalomu a uzsi sezeni, ale zase sezeni neni uzke- ma ho takove 95% kocarku 31cm.
Vyhodou je, ze dite se neklati ze strany na stranu

Urci si priority.
Zda chces kombinaci......... abys nekoupila uzasnou korbicku delky 90CM :think: (Nadsazka) A pak vytahnes sportak a bude to tezky tank, blbe ovladatelny, neskladny

Anebo si koupis super sportak, ale bude mit mensi korbicku- jezdis max 8 mesicu, dite pak uz chce poznavat svet, a pak si sportacek uzijes, bude super ovladatelny, lehky, skladny

No anebi je jeste varianta- koupit jen hlubokac- kvuli luzku-plose na lezeni a pak koupis vysneny sportak, nebo golfky

Je to na tobe, ale kriterium rucni brzda 4kolky nemaji- reps. nevim o zadne

Hodne stesti

PS: To ze trikolky jsou nestabilni, muze napsat jen ten, kdo ji nikdy nemel, nebo mel nejake levnej sunt- damy neurazte se, ale porovnavat trikolku od ABC, nebo Hauck, nebo Chicco, a polskymi typu X-landerco, s kocarkami co jsem vypsala.........zkuste si je v krame a poznate o cem mluvim

Gessleiny čtyřkolky mají ruční brzdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
1.2.11 16:23

vracim se k naší diskuzi :lol: pořád vybíráme a chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s předními otočnými zdvojenými koly u čtyřkolek nevím jestli je to dobrý kauf :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárkaRadek
1.2.11 20:36

kočárky

ahoj maminky.
moc prosím slyšela jsem, že hezký výběr kočárku je v Opatovicích. nevíte kde to je a kde tam přesně jsou? hledala jsem je na internetu ale bohužel jsem neměla štěstí. a pokud máte některá zkušenosti s tímto obchodem děkuji. Šárka

• Citovat
  • Upravit
10482
2.2.11 22:40

k těm 4kolkám s ruční brzdou, kromě gessleinu ještě teutonia za příplatek ke všem modelům ruční brzda možná. navíc od kolekce 2011 u některých modelů možnost volby nafukovacích kol :)

a k té stabilitě trojkolek, ono, když se najíždí na obrubník a postaví se kočár na jedno kolo, je jasné, že to není stabilní.. musí se jezdit jinak - tak že se najede zadními koly až k obrubníku a až jsou u něj, teprve se kočár postaví na přední ale jen lehce a zadní kola se vyhoupnou po obrubníku nahoru. pak není kočár nestabilní..

casualplay S4, a S4 reverse má taky ruční brzdu, pravda.
ještě Quinny freestyle a phil&teds vibe pro jedno dítě má taky klasickou ručku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí