Kočárek - Firkon Vario

Holma
24.10.11 11:12

Firkon Vario

Ahoj maminy,

zajímala by mě Vaše zkušenost s kočárkem Firkon Vario. Prozkoumala jsem spoustu webů a tahle značka a tento typ se mi zdá asi nejlepší.

Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
24.10.11 11:24

Velice se nám osvědčil, co potřebuješ vědět konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
24.10.11 11:29

Narazila jsem na jednu recenzi, kde se píše, že podlážka při vyšší poloze sjíždí i s miminkem a pak je vidět plastová konstrukce. Taky prý autosedačky od Firkonu nejsou moc dobré, uvažuji totiž o koupi celého setu.

• Citovat
  • Upravit
683
24.10.11 12:00

My ho máme, už rok, zatím se žádný problém nevyskytnul a jsme velmi spokojení, dobře se ovládá a hlavně vydržel ty naše túry šílenými terény, takže držák a autosedačka v pohodě, testy jsem neviděla, ale působí robustně a miminku se v ní líbilo a vždy spokojeně spalo :-) já doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
25.10.11 11:34
Holma píše:
Narazila jsem na jednu recenzi, kde se píše, že podlážka při vyšší poloze sjíždí i s miminkem a pak je vidět plastová konstrukce. Taky prý autosedačky od Firkonu nejsou moc dobré, uvažuji totiž o koupi celého setu.

jj s tou podložkou máš pravdu, to dělá, když miminko zvedneš do protiblinkavé polohy, tak ta podložka po tom plastu klouže a je to nehezký, já to vyřešila elegantně a bez problémů, podložku jsem pár stehama k tomu plastovýmu přistehla :wink:
S autosedačkou bohužel neporadím tu mi k tomu neměli.

Mě osobně nejvíc vadí, že se stříška kočáru nedá nějak rozumě polohovat (buť je odklopená, nebo „zavřená“ nic mezi) a že je ovládání boudičky, jednou rukou nemožný, bo tam jsou takový ty čudlíky a musí se secvaknout obě strany současně jinak se bouda nesklopí.
Ale to jsou detaily, jinak jsem totiž moc spokojená a jezdíme s ním do teď (teď už se sporťákem.
Jo a v hluboké korbičce malá spala ještě na svý první narozeniny - je velká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.1.13 18:04
@Lacenka píše:
jj s tou podložkou máš pravdu, to dělá, když miminko zvedneš do protiblinkavé polohy, tak ta podložka po tom plastu klouže a je to nehezký, já to vyřešila elegantně a bez problémů, podložku jsem pár stehama k tomu plastovýmu přistehla :wink:

Mě osobně nejvíc vadí, že se stříška kočáru nedá nějak rozumě polohovat (buť je odklopená, nebo „zavřená“ nic mezi) a že je ovládání boudičky, jednou rukou nemožný, bo tam jsou takový ty čudlíky a musí se secvaknout obě strany současně jinak se bouda nesklopí.
Ale to jsou detaily, jinak jsem totiž moc spokojená a jezdíme s ním do teď (teď už se sporťákem.

Ahoj můžu se zeptat jak je to u toho sporťáku když se přehodí rukojeť a mimčo kouká dopředu? Nekopala jsi se o brzdu? Nepřekážela v chůzi??? Vím že diskuse už asi není aktuální ale byla bych moc ráda za odpověď. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.1.13 18:04
@petulax píše:
@Lacenka píše:

Ahoj můžu se zeptat jak je to u toho sporťáku když se přehodí rukojeť a mimčo kouká dopředu? Nekopala jsi se o brzdu? Nepřekážela v chůzi??? Vím že diskuse už asi není aktuální ale byla bych moc ráda za odpověď. děkuji

Ahoj můžu se zeptat jak je to u toho sporťáku když se přehodí rukojeť a mimčo kouká dopředu? Nekopala jsi se o brzdu? Nepřekážela v chůzi??? Vím že diskuse už asi není aktuální ale byla bych moc ráda za odpověď. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.1.13 21:03

Petulo, ne do brzdy jsem nekopala, ani manžel a to dvoumetrový chlap :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.1.13 21:08

Kdysi jsem ohledně Varia sepsala jedné mamině elaborát do SZ, tak kopíruji, víc k tomu nemám aisi co říct ;) A propo první věta stále platí tak kdyby ste ho některá chtěla :mrgreen:

Dobrý večer, ano vlastníme kočárek Firkon Vario. Je to myslím dobrý kočár venkovského typu (velká nafukovací kola, velký a dobře přístupný koš pod kočárem, stabilní, prostorný. Ideální věci ale neexistují a tak je jasné, že i tento kočárek má své mínusy a teď je jen na vás zda, případně jak, jsou pro vás podstatné.
1. takovou pseudonevýhodu je, že je kočárek i po složení relativně velký a nám zabral skoro celý úložný prostor auta(zvlášť v hlub. variantě) nicméně i tak jsme se dokázali i s ním zbalit jako 5ti člená rodina na týdenní dovolenou, takže je to opravdu relativní! Určitě bych, pokud budete kočár v autě převážet, přeměřila kufr jestli se tam vůbec vejde!
2. Hluboká korba je neuvěřitelně prostorná a díky polohovacím zádíčkům i pohodlná pro miminko, ale podložka pod miminkem při vyvýšené poloze sjíždí s podkladu(dna?) což je nepraktické. Já to vyřešila přišitím na pevno k podložce, což ale poté neumožňuje otáčení teplejší a studenější varianty ;)
3. hluboká korbička nabízí i možnost teplého vnitřního polstrování, což je super nápad, ale bohužel v letní variantě žádný takový potah v základný verzi není. Dá se dokoupit a nebo já ho ušila, bohužel až topé, co se mi ten co je tam na pevno přidělaný zašpinil a já zjistila že to prostě nejde sundat a vyprat (tuším že to velmi devalvovalo cenu kočárku pro případný prodej :? )
4. boudička kočárku se musí sklápět oběma rukama…což je v případě že už máte dítě na rukách docela problém.
5. boudička kočárku nemá možnosti aretace, takže buť je prostě plně zvednutá, nebo plně odklopená, nic mezi…
6. po předělání na sportoví verzi mě docela překvapilo, že je sporťák docela malý, rozumějte nízký, tzn. sedící větší dítě se pod zadělanou boudičku prostě pohodlně nevejde, což je podle mě malinko nedomyšlené, ale je to tím že potah na boudičku je společný pro obě verze, takže logicky na sportovní, prostě nemůže člověk čekat, že ta boudička bude vyšší než u hlubokého. Jenže koho to napadne? :nevim: Takže sporťák pro menší děti tak do dvou let :nevim: nebo pak bez boudičky.
7. Nákupní koš je opravdu velký a dobře přístupný, ale pokud plánujete s kočárkem( to platí obecně pro všechny kočáry!) opravdu velké těžké nákupy, doporučuji koš na konstrukci na pevno přišít, bo ty druky které ho drží opravdu neunesou víc než je doporučeno a to přesně teď nevím kolik je, ale 2–3kg :nevim: Po přišití jsem neměla problém s přepravou i velmi naddoporučených nákladů ;)
8. taška ke kočárku :think: :nevim: tak to vám asi odpovím jen těžko, moc jsem ji nepoužívala, ale možná k tomu přispěl i fakt že jsem zvyklá na členěné prostory a taška má pouze jednu velkou kapsu ve které se mi to vždy vše smíchalo a to já nerada. Jinak velká je myslím dost a potřebám jednoho dítěte by rozhodně měla stačit. Připnutou přebalovací podložku k ní jsem nikdy nepoužila, ale je to jistě dáno i tím, že jako třetimatka už mám prostě své postupy a metody a tohle jsem se nenaučila ;)

Houpat se s kočárkem dá, ale není pověšen na řemínkách, takže se nedá očekávat nějaké vyloženě plynulé houpaní, je to spíš drncání. Myslím že klasické houpání už dnes má docela málo kočárků a když tak rozhodně ne více kombinace.

Uff vypadá to hrozně ta moje slohovka…ale ten kočár je fakt super, jen jste se ptala na negativa :nevim:. Ty má vážně každý kočár! To si nevyberete, myslím že Firkon Vario, je „ideální“ venkovský kočár, vhodný do terénu. A pokud neplánujete ho denně skládat a převážet autem tak ho jednoznačně doporučuji. Poměr kvalita – cena je dle mého názoru výborný! A miminka se v něm mají jako v bavlnce ;) S hlubokou verzí jsme byla nadmíru spokojená a sporťák už teď tak moc nevyužíváne, máme alternativní golfky, nebo chodíme pěšky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.1.13 21:56
@Lacenka píše:
Petulo, ne do brzdy jsem nekopala, ani manžel a to dvoumetrový chlap :nevim:

Děkuju moc jsi zlatá., Tenhle elaborát jsem četla, fakt super :mrgreen:. Já jen měla u prvního děcka kočár dorjan a při přehození rukojeti se blbě ovládal a kopali jsme se do brzdy, tak proto se ptám, mam z tý přehazovačky strach. Tak děkuji za vyvrácení. Manža je právě taky vysokej! Díky za nabídku, mám už ho zamluvenej v obchodě, ale tam neni taková šance ho pořádně projet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
26.1.14 00:34

Rozměr podvozku s korbičkou?

Ahojte, děkuji moc za vyčerpávající chválu na kočárek - velmi o něm uvažuju :-). Jen bych měla jeden dotaz - ani po dlouhém hledání, jsem se nedočetla kompletní rozměr kočárku s korbou. Jde o to, jestli by se mi vešel do výtahu? Uměl byste mi někdo ty rozměry, prosím, zjistit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
26.1.14 09:53

Pošlu ti odkaz do sz zprávy sem nejde vložit ju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
26.1.14 13:59

Děkuju Ti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
26.1.14 14:00

@mirejzr našla jsi tam co jsi hledala?