Kočárek do města i terénu

14.10.11 16:31

Kočárek do města i terénu

Dobrý den,
zajímala by mne rada zkušenějších. Čekáme 1. mimino a hledáme vhodný kočár. Líbila by se nám trojkombinace, ale chceme variantu, která bude snadno ovladatelná, dobře skladatelná, a zároveň je bude možné využít ve městě i vyrazit s kočárem někam na výlet do terénu. Líbí se mi docela kočárek Concord Neo, nebo od Jané Rider, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Jané je i odpružený, ale nevím. Popř. pokud máte i jiné tipy, sem s nimi. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
14.10.11 17:36

Já mám Tako Jumper X a jsem naprosto spokojená :palec:
Projede snad uplně všude (dáváme mu dost zabrat) a zároveň není příliš široký nebo dlouhý, takže se s ním v pohodě vytočíš i v krámě. Navíc je za slušnou cenu :palec:
Je to konkrétně tento: http://www.kocarky-tako.cz/…c10-777.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
14.10.11 17:43

Apolon Alux od Patrona

http://www.baby.patron.eu/…apollon-alux

Jsem spokojena, a vyhovujee vsem tvym pozadavkum :-)

• Citovat
  • Upravit
36544
15.10.11 18:03

V Travel, má neobvyklé odpružení :palec:
http://www.kocarek.com/…-v-cross.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.10.11 18:54

ani neo ani rider nejsou příliš vhodné do terénu. tedy, samozřejmě záleží, co se terénem myslí,ale jsou to opravdu městské kočárky.

pokud chcete jezdit v terénu, vřele doporučuju nafukovací kola, nebo gelem plněná, nebo hodně dobré odpružení. jinak bude miminko vytřesené po kilometru..

pak pozor na spor´ták - oba mají naklápěcí sportovní sedák, tzn. že z nich neuděláš placku, vždycky to bude mít pevný úhel sedu. naklápí se to jako židle..

pokud přemýšlíte o autosedačce nasaditelné na podvozek, volte především bezpečnou. podle testů německého automotoklubu (ADAC) http://www.adac.de/…default.aspx
homologace je nanic, nezaručí bezpečí. volte sedačku i podle velikosti, aby nebyla brzy malá.. noa pokud máte v auteě isofix, investujte do základy na isofix. je to k nezaplacení. nejen větší bezpečností, i pohodlím nandání do auta.

variantou jsou terénní trojkolky nebo 4kolky s otočnými koly..
z trojkolek se mi líbí jako kombinace nejvíc Baby Jogger city elite, Peg perego GT3,
ze 4kolek easywalker Qtro, pak těžší abc design viper 4. žádný z nich ale není otočný sporťák proti směru jízdy, jako u neo a rider

pokud jde o podobnou konstrukci, jako ty dva, tak by třeba mohl být vhodný bugaboo cameleon, který má volitelná kola do sněhu, která projedou včechno. nikdo, koho znám, si na BGB C. nikdy nestěžoval. taky má naklápěcí sedák.

další podobný je Quinny Buzz, také s naklápěcí sedačkou, korba je docela malá, autosedačka jedna z nejlepších (maxi cosi cabriofix a easybase 2 vyšla jako jedna ze 2nejlepších!) dá se k němu mít dvojkolo, přední nafukovací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
26.3.14 08:06

Ahoj, jaky mate kocarek??Uz jsem zoufala :cert: :cert: :cert:
Moje pozadavky:

• jsem z Prahy, ale muze i zvladnout lehky teren (vylet)
  • odpruzeny
  • polohovaci korbicka
  • polohovaci sportak
  • otocny sportak na obe strany
  • cena max.11.000,–

mozna toho je vic, ale ted si nic nevybavim..
Jaky mate vy? A negativa/pozitiva k nemu?
Moc dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.3.14 08:20

@lucynka25 Ahoj, tak já mám Roan a jsem s ním moc spokojená. Sice nemá polohovací korbičku, ale sporťák ano. Otočný na obě strany taky není ale dobře houpá. Možná se dá vybrat i Roan, který by tvé požadavky splňoval. Jinak má velká kola, takže terén zvládne s větší (vyzkoušeno ;)). A korbička je dostatečně prostorná i pro větší mimi, my jsme vydrželi v korbičce do 6 měs. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
26.3.14 08:30

@lucynka25 danny sport dorjan, sporťák je trošku těžší, ale jinak plně vyhovuje za tu cenu. Jedno dítko a hodně, hodně terénů přežil bez újmy a teď se na něj těší druhé mimčo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
26.3.14 08:32

@LN ten jsem taky chtela, ale odrazuji me dost recenze, ze vrze, ma pry obrovsky sportak a blbe se dostava do nakupniho kose :nevim: jinak uz jsem byla celkem pro nej rozhodnuta.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.3.14 08:33

Ahoj, ja mám Hartan TOP xcLine X a splňuje vše co píšeš. Jen ta cena je o něco vyšší. Je ale fakt senzační. Navíc lehká konstrukce - s přehledem to dam sama do auta. Doporučuju, ja bych neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
26.3.14 08:37

@lucynka25 každý kočárek má nějaké to „ale“, vrzání jsem se bála, ale rozhodně nic nevrže, koš pro mě dostačující. Jediné, co se z různých diskuzí a recenzí potvrdilo, tak je horší odbržďování. Ale dá se na to zvyknout.
Sporťák je těžší, rozměr teda neřeším, jsem ráda, že si tam malá mohla pohodlně lehnout. Sice jsme měli i golfky, ale na výlety se bral sporťák a pro malou byl určitě pohodlnější. Taky mi hodně dlouho spala přes den jen v kočárku, takže jsem byla za takový sporťák fakt ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
26.3.14 08:50

@LN a nemela bys fotky toho sportaku nejak ze strany a tak hlavne kdyz je v lehu? Jinak to jak je tezkej ani neresim, z kazde strany tu mam jeden park, nakupy a tak takze sotva nejak pojedu mhd..jen vyjimecne.
Me se desne libi, ze ma velikou korbu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
26.3.14 08:56

@lucynka25 já jsem teda zastánce raději jeteho kvalitního kocaru, než nového „levného“. Nicméně tvé požadavky by splnovaly Bebecary, podvozek vybereš podle preferenci. Ale mají jak polohovací prostornou korbu, tak otočný sporťák. Odpružení super. Jinak bych mrkla i na Hartany a Teutonky, jen Teutonka nemá polohovací korbičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
26.3.14 09:04

http://www.detskydum.cz/…arek-402903/
jeste docela uvazuji o tomto, ze bych k nemu koupila i korbicku, ale nejsem si jista, zda ty kolecka budou dobry, kdyz nejsou nafukovaci a zda neni debilni, ze se nedaji polohovat nozicky :nevim: co myslite?
Je to me prvni ditko, tak nevim zda muze spat s nohama dolu, ale zase vyhral dtest :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
26.3.14 09:25

@lucynka25 něco jsem vyhrabala pro představu, ale vyloženě leh z boku teda asi nenajdu

Příspěvek upraven 26.03.14 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4