Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, vím, že už tu na tyto kočárky byla spousta recenzí, ale vzhledem k tomu, že jsme pro tuto značku již téměř rozhodnutá by mě ještě zajímal názor maminek, které již zkušenost mají, zda je lepší Jedo Bartatina nebo Jedo Fyn 4DS. Řeším podvozek. Mám strach u toho fynu, aby ta kolečka i když se dají zaaretovat pak nelítaly a netřásly se. Podnikáme docela často procházky po přírodě a nevím, zda na to ta bartatina není lepší. Design má 100% hezčí ale ten fyn. Díky za odpovědi.
Máte zkušenost s Jedo Bartatina?
Přidejte zkušenost s Jedo BartatinaAhoj.Taky právě řeším kočárek a Jedo je jeden z favoritů.Potřebuji,aby byl hlavně do terénu,měl velká kola,byl houpací a hlavně prostorný pro mimi.Takže design fakt až tak neřeším.A jsem pro Bartatinu.
Mám fyn a rozhodně mu ta kolečka neklechtají, jako některým „vozům“
. Pokud se ale týká ostré jízdy např. po velkých kostkách/kamenité cestě na chalupě, mají trochu mínus v tom, že jsou menší než ta zadní. Kočár zkrátka drncá
. Výhodou ale je, že i když se zaaretují, kočár má pořád lehký „rejd“ a člověk nemusí i při pidizatočení zvedat kočár na zadní
. Osobně jsem při pohledu na houpací kočárky prvně smutnila, ale když pomyslím, že se sportovní verzí budu jezdit mnohem dýl a na tu je tenhle podvozek 1000× lepší
. . . Pokud nebudeš jezdit po kostkách, je mnohem lépe ovladatelný než klasická houpačka. Ale na kostky fakt neníííí ![]()
Ahoj,mám JEDO Bartatina a jsem zatím naprosto spokojená. Bydlím na vesnici a do terénu je naprosto ideální,líbí se mi,že je prostorný a má polohovatelnou opěrku zad.
Ahoj, mohla bych se zeptat, jestli má kočárek Jedo Bartatina přehazovatelnou rukojeť?
Evinka164 píše:
Ahoj,mám JEDO Bartatina a jsem zatím naprosto spokojená. Bydlím na vesnici a do terénu je naprosto ideální,líbí se mi,že je prostorný a má polohovatelnou opěrku zad.
Do hrubšího terénu je určitě lepší. Pokud by ale byla jízda po nekamenitých cestách, stačil by fyn. Ten je zas takovej obratnějsí. Pohoupáníčko u něj ale není tak plynulé. Spíš houpu do boku
. Korba je ale stejná i u fynu, takže to bych jako argument nebrala ![]()
Já taky zvažuju koupi kočárku Jedo Bartatina kvůli těm stejně velkým neotáčejícím se kolům, ale trochu se mi zdá, že sportovní korbička je malá
Nemáte ho někdo už odzkoušený???
Ahoj mám jedo fyn 4DS hnědé barvy.Mám ho od dubna.Máme hnědou barvu a ta přes léto strašně vybledla,jak kdybych to měla po 5 dětech
S hlubokou korbou jsem byla naprosto spokojená,krásně se s ním jezdí a je prostorný.ALe sporťák je na tom hůř,ten nánožník co k nemu prodávají je moc malý a fusak tam rozhodně nenacpu,takže jsem si musela koupit univerzální a ten měli jen v černé barvě a kočárek mám hnědý takže se to k tomů vůbec nehodí:-( Ale podvozek je na 1 u nás jsou samé kopce a hrozný silnice,ale my nemělí problém někde projed.Jen ten sporťák se jim nepovedl
stepulkkkka: Ahoj, chystáme se kočárek koupit tento týden, také v hnědé barvě, nejraději bych sporťák vůbec nepořizovala, ale ten set nejde rozdělit. Prosím jakou konkrétně barvu jsi měla? Mám strach z toho léta…
číslo 182, ta bouda je úplně jakoby do rezava,kamarádka má 121 a na tom není nic vidět.
Ahoj,
asi už je pozdě psát odpověď, přesto napíšu svoji zkušenost s Jedem s podvozkem se 4 pevnými gum.koly. Tento kočárek jsem si koupila poté, co jsem ještě v těhotenství pro malou koupila rakouský kočárek Hoco se dvěma otáčecími kolečky vpředu. Na procházky rozhodně nebyl, dokonce i ve městě hodně drncal, až jsem měla strach, že z malé vyklepu duši. Naštvala jsem se a koupila Jedo. V hluboké verzi nemá chybu. Krásně houpe, ale co víc, je to prostě terénní kočárek, zvládli jsme i jízdu přes šutrovitější terén, místě v lese kořeny apod. Kamarádka, co má X-lander, měla značné potíže. Jak se tu píše, že je dítě při houpání jak na vodě, naší malé se teda daleko víc líbilo houpání, než zběsilé natřásání-ala naklepaný řízek. Přecházíme teď na sporťák. Pravda je to s ním trošku slabší. To že houpe to je spíš dobře, aspoň s ním jde stále jezdit v terénu na procházky a výlety, v tom problém nevidím. Fakt je že má celkem nízko boudičku nad hlavičkou dítěte, když tam dá fusak, tak se tam malá vejde tak tak, design neřeším, nánožník je opravdu malý (kdo ho vzmýšlel by mě teda zajímalo) a u pásů pro připoutání dítěte je krátký ten, co je pod prdelkou, měl by být tak o 10 čísel delší, a to ho mám natáhnutý na maximum. Při položení dítěte do lehu se mi pak v těch pásech škrtí. Tak nevím, jestli ho mám tak krátký jen já nebo to řeší víc maminek, co mají tuto sportovku. Shrnuto, hlubokej kočár naprosto super jako terénní, spor´ták ještě teprve pořádně odzkoušíme.
sportak je dosti velky mame v ně fusak a malej ma 2 a pul roku takže jsem spokojena mame šedo zelenou barvu a vubec nevybledl
![]()
zřejmě mám moc velký fusak, pár dní jsme už ve sporťáku jezdili, ale pak jsem znovu vytáhla korbičku a když chce malá koukat, tak jí trošku přizvednu pod zádíčkama, je fajn, že je to zde možné. Dokud to bude stačit, budem jezdit v korbě i s fusakem, pak uvidíme, teď bude malé 6 měsíců.